Ώρα ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τα Κόκκινα Δάνεια
Ποινική έρευνα για τις μεταβιβάσεις των Ενήμερων, Καθυστερημένων και Κόκκινων Δανείων, από τις Ελληνικές Τράπεζες, στα SPV-Funds της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου, ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία !!!
Με ένα πραγματικό τσουνάμι καταγγελτικών δημοσιευμάτων μας, εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια, αποκαλύψαμε, ότι, οι τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών είναι το κορυφαίο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία έγκλημα του λευκού κολάρου, επειδή είναι το μοναδικό που διαπράττεται ταυτόχρονα με την εγγύηση του δημοσίου ενός κράτους μέλους της ΕΕ, με την οριζόντια συγκάλυψη όλων των αρμών της ελληνικής πολιτείας, των αρμοδίων θεσμών της ΕΕ, της ΕΚΤ-SSM και της εθνικής μας κεντρικής τράπεζας (ΤτΕ ), καθώς επίσης και με την ένοχη και βολική ανοχή της ελληνικής τουλάχιστον Δικαιοσύνης.
Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Οικονομολόγος, Διδάκτωρ Οικονομικού Πανεπιστημίου Salerno, Πρόεδρος Υπέρβασης

Οι ελληνικές τράπεζες, αντί να αποξενωθούν πλήρως από τα δάνεια που τιτλοποίησαν, όπως ρητά επιτάσσει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2Ο17/24Ο2, φέρονται να διατηρούν τον έλεγχο τους μέσω ενδοομιλικών σχημάτων, αχυρανθρώπων, ακόμη και με την ευθεία μετοχική και διοικητική συμμετοχή τους στα funds, με τις υποτιθέμενες πωλήσεις να συνιστούν στην πράξη ενδοομιλικές τακτοποιήσεις προς λογιστικό μόνο, πλασματικό όφελος και καλωπισμό των «τρύπιων» κατά κοινή ομολογία ισολογισμών τους.
Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο παρείχε εγγυήσεις ύψους 2Ο περίπου Δις ευρώ για τις senior ομολογίες των τιτλοποιήσεων, με την DG Comp, που παραπλανήθηκε δια της παρασιώπησης των πραγματικών περιστατικών των τιτλοποιήσεων, να κρίνει πως δήθεν δεν πρόκειται για κρατικές ενισχύσεις, λόγω του ανταλλάγματος του Ελληνικού Δημοσίου βάσει του αντίστοιχου CDS και με την EUROSTAT, στον αντίποδα, επειδή γνωρίζει αρμοδίως την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά των αυτών των τιτλοποιήσεων, να έχει επανειλημμένα απαιτήσει την εγγραφή των κρατικών εγγυήσεων του Σχεδίου Ηρακλής στο δημόσιο χρέος, ομολογώντας, έτσι, τον πιστωτικό-δημοσιονομικό κίνδυνο που μετακυλίεται, για μια ακόμη φορά κατά τα ανωτέρω, από τις ελληνικές τράπεζες, στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους Φορολογούμενους.
Έτσι, λοιπόν, αφού οι απαιτήσεις από τα τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, δεν μεταβιβάστηκαν στα funds πραγματικά και οριστικά, αλλά, αντιθέτως, παραμένουν μέχρι και σήμερα στον ουσιαστικό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των τραπεζών, οι Κρατικές Εγγυήσεις του Σχεδίου Ηρακλής, αντί να ενισχύσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, ενισχύουν εμμέσως μόνο την δημιουργική λογιστική της πλασματικής ωραιοποίησης των ισολογισμών των τραπεζών που τις οικειοποιήθηκαν δια του μετοχικού, ομολογιακού, οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που ασκούν ευθέως στα funds, με την υψηλή κατά την EUROSTAT πιθανότητα αθέτησης των εγγυημένων τίτλων των ομολόγων αναφοράς κατά τις λήξεις τους, να καθιστά τις κρατικές αυτές εγγυήσεις προδήλως επισφαλείς και, έτσι, ζημιογόνες για τον εθνικό μας προϋπολογισμό.
Το κερασάκι, όμως, στην τούρτα του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος του λευκού τραπεζικού κολάρου, είναι, ότι, την ημέρα που το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει τις εγγυήσεις του Σχεδίου Ηρακλής, υπό τα σημερινά δεδομένα, δικαιούχοι των αντιστοίχων εγγυήσεων θα είναι οι ίδιες οι ελληνικές τράπεζες, που συνεχίζουν, όπως προαναφέραμε, να εμφανίζουν και σήμερα τα αντίστοιχα ομόλογα των funds στις οικονομικές τους καταστάσεις και, έτσι, να παρίστανται, άκουσον-άκουσον, στις γενικές συνελεύσεις των funds στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο ως ομολογιούχοι τους.
Το γεγονός, λοιπόν, ότι, οι τιτλοποιημένες απαιτήσεις ΜΕΔ των ελληνικών τραπεζών που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (α) μεταβιβάστηκαν στα αλλοδαπά Funds καταπιστευτικά και όχι πραγματικά και οριστικά και (β) παραμένουν μέχρι και σήμερα στον ουσιαστικό νομικό, ιδιοκτησιακό, οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των τραπεζών που τις μεταβίβασαν μέσα από ένα καρουζέλ εικονικών πωλήσεων, προς τον σκοπό της δημιουργικής και, έτσι, πλασματικής μόνο ωραιοποίησης των ισολογισμών τους, καθιστά ολόκληρη αυτή την διαδικασία προδήλως παράνομη και ζημιογόνα, όχι μόνο για τις ίδιες τις τράπεζες και τους Δανειολήπτες, αλλά και για το ΑΕΠ, το ΑΕΕ, τον εθνικό προϋπολογισμό της Ελλάδας και, έτσι, για τον αντίστοιχο προϋπολογισμό και τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, καθόσον η ακολουθηθείσα νομική και λογιστική διαδικασία και, ειδικότερα, η διαχείριση και η λογιστική αποτύπωση των αντίστοιχων λογαριασμών των λογιστικών σχεδίων των εμπλεκομένων τραπεζών και των funds, κατατείνουν στην πρόδηλη μείωση του ελληνικού Πόρου GNΙ στον Προϋπολογισμό της ΕΕ.
Με τον δόλο της ενσυνείδητης πρόκλησης ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο και τα οικονομικά συμφερόντα της ΕΕ να είναι τουλάχιστον ενδεχόμενος, με τις πωλήσεις των απαιτήσεων από τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών να είναι εικονικές, με τις αντίστοιχες μεταβιβάσεις να είναι καταπιστευτικές και με τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη να γνώριζαν και παρά ταύτα να παρασιώπησαν με πρόθεση τα πραγματικά περιστατικά των αντίστοιχων συναλλαγών, συγκροτείται και τυποποιείται ευχερώς, κατά αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση, το αδίκημα του λευκού κολάρου.
Το ερώτημα, όμως, παραμένει για ακόμη μια φορά το ίδιο. Υπάρχουν λειτουργοί της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης, που θα τολμήσουν να ανοίξουν τους ασκούς του τραπεζικού Αιόλου ;;; Αν, λοιπόν, τολμήσουν, εμείς και οι χιλιάδες Δανειολήπτες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, δηλώνουμε την απόλυτη διαθεσιμότητά μας και την δέσμευση να συνδράμουμε το έργο τους, καταθέτοντας ως ειδικοί μάρτυρες στην έρευνα και προσκομίζοντας στους αρμόδιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς εκατοντάδες ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Μελών μας που αποδεικνύουν όλα τα ανωτέρω.
Οψόμεθα….
…………………………………
Η αρχή έγινε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία… στο μικροσκόπιο κόκκινα δάνεια και funds
Γράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, bankingnews.gr
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας βρίσκονται οι μεταβιβάσεις «κόκκινων» δανείων σε fund από τις τράπεζες.
Το bankingnews (BN) φέρνει στο προσκήνιο τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την 30η Προανακρίτρια Πρωτοδικείου Αθηνών που καλεί δανειολήπτη να εμφανιστεί ενώπιον της στις 10-2-2026 για να καταθέσει σε ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε κατόπιν της υπό στοιχεία ΡΡ.016292025ΕΝ/25-1-2025 καταγγελίας του στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της συστημικής τράπεζας.
Τι ερευνά η Ανακρίτρια με εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Ο σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η προς διερεύνηση τυχόν παράβασης των αρθρ. 1,14,16,17,18, 26 εδ.39, 27, 50,51, 52, 57, 79,386παρ.2-1 Π.Κ.).
Ειδικότερα, πέραν των άλλων, να προσδιορίσει με σαφήνεια την καταγγελλόμενη πράξη της απάτης σε βάρος του Νομικού Προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου (κατά χρόνο και λοιπές περιστάσεις), αναφέροντας συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά σχετικά με τις αιτιάσεις του περί συστημικού σκανδάλου αναφορικά με την τιτλοποίηση- διαχείριση κόκκινων δανείων από συστημική τράπεζα και εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περί παράνομων πρακτικών και παράνομων κρατικών εγγυήσεων, με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και δη μεταβίβασης δανείων χωρίς τίμημα ή εικονικό, με κεφάλαια αδιαφανή, χωρίς πληρεξούσια, χωρίς νομιμοποίηση προς άσκηση διαδικαστικών πράξεων. Ο δανειολήπτης καλείται να προσκομίσει αντίγραφο της από 21-1-2025 αγωγής του, μετά της πράξης κατάθεσης αυτής.

Οι νομικές συνέπειες της μη προσέλευσης
Η ανακρίτρια καθιστά σαφές προς το δανειολήπτη ότι αν δεν παρουσιαστεί, θα προσαχθεί βίαια και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο εκατό (100) έως τριακοσίων (300) ευρώ και στην πληρωμή των τελών σύμφωνα με το άρθρο 231 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 παρ. 1, εδ. β39; του Ν. 4947/2022.
Κρίσιμη και δύσκολη η δικαστική έρευνα
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους θεωρείται πολύ σοβαρή υπόθεση παρότι είναι στο αρχικό στάδιο και υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η ανακρίτρια από την έρευνα θα αξιολογήσει τα στοιχεία της καταγγελίας.
Πάντως ο φάκελος που θα σχηματιστεί σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην υπόθεση αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα προκύψουν διότι πρέπει ο καταγγέλλων να αποδείξει ότι οι θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν στη μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων έρχονται σε σύγκρουση με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το μαρτύριο των δανειοληπτών
Πάντως οι δανειολήπτες που έχουν συσσωρευμένη εμπειρία από το «κυνήγι» των servicers είναι ότι προσπαθούν να τους αρπάξουν την περιουσία η οποία εμφανίζει αξία πέντε και έξι φορές πάνω από την οφειλή με τους servicers να βγάζουν στο σφυρί όλα τα ακίνητα του οφειλέτη ενώ οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών είναι κατώτερες των εμπορικών αξιών των ακινήτων οι οποίες διορθώνονται με νέες δικαστικές αποφάσεις μετά από προσφυγές των δανειοληπτών.
Πάντως η σχετική υπόθεση θα ασχοληθεί με τη νομιμότητα των μεταβιβάσεων των δανείων που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 90 δισ. ευρώ.
……………………………………………………
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΑΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Συστημική τραπεζική απάτη και ξέπλυμα δεκάδων Δις ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου !!!
Τα «ξένα» Funds της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου κρύβουν τους «Έλληνες» μετόχους τους !!!
Παράνομες οι Πωλήσεις των Κόκκινων Δανείων από τις Ελληνικές Τράπεζες στα Funds !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27-04-2025 | Απάτες των Funds με την εγγύηση του Δημοσίου !!!
(UPD) Η Τράπεζα της Ελλάδος καλεί τις ελληνικές τράπεζες να παρανομήσουν !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25-05-2025 | H «ΤτΕ» καλεί τις Τράπεζες να παρανομήσουν
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 01-06-2025 | Απάτη με την εγγύηση του Δημοσίου !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08-06-2025 | Ληστεία αλά Ιταλικά από Τράπεζες και Funds !!!
Θα καταφέρει η Λάουρα Κοβέσι να «ξεμπαζώσει» τις έρευνες για Τράπεζες και Funds ;;;
Χωρίς ΑΣΥΛΙΑ στην Ευρωπαία Εισαγγελέα οι Τραπεζίτες του καρουζέλ με τα Κόκκινα Δάνεια !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 31-08-2025 | ΧΩΡΙΣ ΑΣΥΛΙΑ οι Banksters που ζημίωσαν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07-09-2025 | ΜΥΘΟΣ 20 ΔΙΣ από τον Γιάννη Στουρνάρα για τα Ομόλογα του Σχεδίου Ηρακλής
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05-10-2025 | Αξιότιμη κυρία Κοβέσι μήπως μας κοροϊδεύετε με το 86Σ ;;;
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07-12-2025 | Απάτη ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και FRONTIER με χρηματοδότηση 675.000.000€
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25-01-2026 | Σε αεριτζήδες του 1 ευρώ δάνεια αξίας 6 Δις
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05-01-2025: Τα «ξένα» Funds κρύβουν τους μετόχους τους
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10-11-2024: Απάτη ο «άθλος» του Ηρακλή με τα κόκκινα δάνεια
Το καρουζέλ των τιτλοποιήσεων ΜΕΔ του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 13-10-2024: Άκυρες οι πωλήσεις των δανείων μας στα ξένα funds !!!
O «Λύκος της Wall Street» ήταν γατάκι μπροστά στους Greek Banksters !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 29-09-2024: Χωρίς την ασυλία θα ήταν ήδη όλοι στην φυλακή !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 23-06-2024: Ασυλία-πλυντήριο στο έγκλημα των κόκκινων δανείων
ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ FUNDS: Η Μεγάλη Απάτη της «Ετικέτας» που Απειλεί να Τινάξει τα Πάντα στον Αέρα
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24-11-2024: Χωρίς ΤΙΜΗΜΑΤΑ οι ΠΩΛΗΣΕΙΣ των δανείων στα Funds
Χωρίς την ασυλία, οι Έλληνες Τραπεζίτες θα ήταν ήδη όλοι στην φυλακή !!!
ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07-07-2024: Στην Εισαγγελία ΕΕ η απάτη Τραπεζών, Servicers & Funds