Τραμπ: Η ΕΕ δεν θα αντισταθεί πολύ για τη Γροιλανδία…

Τραμπ: Η ΕΕ δεν θα αντισταθεί πολύ για τη Γροιλανδία...
66 / 100 SEO Score

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε δημόσια την πρότασή του για τη Γροιλανδία, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να προβάλει ουσιαστική αντίσταση. Μιλώντας στη Φλόριντα, αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόθεσή του να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής, μια τοποθέτηση που έχει προκαλέσει ανησυχία στους συμμάχους του ΝΑΤΟ και έντονες αντιδράσεις από ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στις δηλώσεις του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Γροιλανδία αποτελεί αναγκαία απόκτηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατεύσει την περιοχή. Όταν ρωτήθηκε για την αντίθεση που έχουν εκφράσει Ευρωπαίοι ηγέτες, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση.

Παράλληλα, συνέδεσε το ζήτημα της Γροιλανδίας με το γεγονός ότι δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, αναφέροντας σε επιστολή προς τον Νορβηγό πρωθυπουργό Γιόνας Γκαρ Στόρε ότι η διαδικασία επιλογής ελέγχεται από τη Νορβηγία. Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι εκτίμησε ιδιαίτερα την κίνηση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρίας Κορίνα Ματσάδο, η οποία του απένειμε το δικό της μετάλλιο.

Ο Τραμπ τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η επίσημη διάκριση, υπογραμμίζοντας πως η αναγνώριση από τη Ματσάδο είχε για εκείνον ιδιαίτερη σημασία. Περιέγραψε την πράξη της ως ένδειξη ότι άξιζε την τιμητική διάκριση, επισημαίνοντας ότι εκτιμά βαθιά την υποστήριξή της….

ΠΗΓΗ