Σάλος από το δημοσίευμα της «WSJ» για Γκίλφοϊλ: “Μπορούμε να ρίξουμε όποια κυβέρνηση θέλουμε”!

Σάλος από το δημοσίευμα της «WSJ» για Γκίλφοϊλ:
67 / 100 SEO Score

Σάλος από το δημοσίευμα της «WSJ»: Οφείλουν εξηγήσεις Μητσοτάκης και Γκίλφοϊλ

Σάλο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο τον περασμένο Μάρτιο, σε δείπνο στην Αθήνα όπου παρευρίσκονταν Ελληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι, παρουσία και του Ελληνα υπουργού Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αναφερόμενη στην επικείμενη κατάρρευση της ρουμανικής κυβέρνησης, φέρεται ότι είπε στον Ελληνα υπουργό: «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε οποιαδήποτε χώρα θέλουμε. Μπορούμε να το κάνουμε κι εδώ», σύμφωνα με παρευρισκόμενο και άλλους που ενημερώθηκαν για το συμβάν.

Από το dimokratia.gr

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παπασταύρου ανταπάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία εκλέχθηκε από τον λαό. Σύμφωνα με δικηγόρους της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, δεν έγινε από την ίδια τέτοια αναφορά, ωστόσο αξίζει να επισημανθεί πως, παρά τον σάλο, η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει βγάλει ανακοίνωση.

Για τον λόγο αυτό, απαιτούνται ξεκάθαρες εξηγήσεις. Πρώτος που πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει στο παρασκήνιο τον διαιτητή συμφερόντων για να κρατηθεί στην εξουσία. Οφείλει να πει στον ελληνικό λαό ποιων είναι δέσμιος, από ποιους και γιατί απειλείται η σταθερότητα στη χώρα και γιατί οι ΗΠΑ λένε (;) ότι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση. Οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το αν ταυτίζεται με μία πολιτική από την οποία αποκομίζουν όφελος πολίτες τρίτων χωρών αλλά όχι οι Ελληνες. Οφείλει εξηγήσεις για το αν η κυβέρνησή του ταυτίζεται με συμφέροντα εις βάρος του λαού, με αποτέλεσμα να οδηγεί τη χώρα σε αποσταθεροποίηση. Τι συμφωνίες έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι;

Ασφαλώς, εξηγήσεις οφείλει να δώσει και ο κ. Παπασταύρου. Γιατί κρύβεται και γιατί σιωπά μπροστά σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Ενημέρωσε την κυβέρνηση;

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» του Σαββάτου που κυκλοφόρησε με κεντρικό τίτλο «Διαιτητής συμφερόντων ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Για την ακρίβεια, οι αποκαλύψεις επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση, αντί να εργάζεται και να προασπίζει το εθνικό συμφέρον, κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί επειδή φέρεται ότι εμπλέκεται σε περίεργα deals.

Ούτε όμως και η κυβέρνηση, ως όφειλε, έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση, δεδομένου ότι το θέμα είναι εξόχως σοβαρό.

Παράλληλα, η κυρία Γκίλφοϊλ οφείλει να εξηγήσει γιατί εκτρέπεται και λειτουργεί σαν ντίλερ συμφερόντων και ατύπως φέρεται ότι εκπροσωπεί επιχειρηματικά συμφέροντα στη χώρα μας. Για ποιον λόγο εκτοξεύει ριπές στην κυβέρνηση λέγοντας ότι μπορούν οι ΗΠΑ να τη ρίξουν; Για ποιο «ντιλ» προειδοποιεί και εκβιάζει;