Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λήμνο και 4στερη μονάδα στην Κρήτη

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λήμνο και 4στερη μονάδα στην Κρήτη
61 / 100

Ένα νέο, ακριβό σφυρί για μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στη Λήμνο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ειδικότερα, για τις 9 Ιουλίου 2025, κι εφόσον βέβαια δεν μεσολαβήσει μέχρι τότε κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός για το ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων με την επωνυμία “Lemnos Village”, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 7.920.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου Λήμνου και απέχει περίπου 2,5 χλμ. από την πόλη της Μύρινας. Πρόκειται για παραλιακή περιοχή με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και εύκολη πρόσβαση από ασφαλτοστρωμένη οδό.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Το σφυρί αφορά αναλυτικότερα την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% ενός ακινήτου με όλα τα συστατικά και παραρτήματά του, μετά του επ’ αυτού κτιριακού συγκροτήματος ξενοδοχείου, έκτασης του οικοπέδου του 35.005,62 τ.μ., κείμενου στη θέση “Στίβη Όμπρες και Μάτζαρη Βρύση” ή “Όρμος Πλατέως” της κτηματικής περιφέρειας Πλατέως της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας του Δήμου Λήμνου. Το ως άνω ακίνητο σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση έχει έκταση 33.586,75 τ.μ.

Επί του ως άνω ακινήτου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο αποτελείται από κτίρια με τα στοιχεία Α, Β, Γ, Δ, Ε, συνολικής επιφανείας 2.102,42 τ.μ., καθώς και από τα κτίρια με στοιχεία Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, συνολικής επιφανείας 4.892,96 τ.μ.

Με βάση τα πιο πάνω η αναλυτική δυναμικότητα του ξενοδοχείου ανέρχεται σε 134 δωμάτια και 323 κλίνες. Αναλυτικά, ως εξής: 9 μονόκλινα (18 κλίνες), 57 δίκλινα (114 κλίνες), 33 τρίκλινα (99 κλίνες), 13 ΑΜΕΑ (26 κλίνες), 22 σουίτες (66 κλίνες). Συνολικά:

Τα τελευταία χρόνια έγιναν εργασίες επισκευών στα κτίρια και κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο όπου κατασκευάστηκε σταμπωτό δάπεδο. Ως έτος κατασκευής εκτιμάται το 1992 (3 χρόνια μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας), ενώ ως έτος ανακαίνισης το 2016.

Κατά την ημέρα της εξωτερικής αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι τα κτίρια διέθεταν καλή εξωτερική συντήρηση και ο περιβάλλοντας χώρος ήταν καλά συντηρημένος. Το γήπεδο είναι περιφραγμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του με τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα και λιθοδομή. Επιπρόσθετα, το γήπεδο είναι διαμορφωμένο με κήπους, οδοποιία εσωτερική και χώρους στάθμευσης, πισίνες, γήπεδο τένις και βιολογικό καθαρισμό της μονάδας.

Η ασφαλτοστρωμένη οδός έμπροσθεν του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχει πλάτος 5,50 μ. και χωρίζει το ακίνητο από την παραλία. Η Παραλία Πλατέως αποτελεί μία πολυσύχναστη παραλία του νησιού, η οποία αποτελεί πόλο έλξης κατά τους θερινούς μήνες. Στην περιοχή βρίσκονται κυρίως παραθεριστικές κατοικίες μικρής παλαιότητας, αρκετά τουριστικά καταλύματα και καταστήματα αναψυχής (εστιατόρια – καφετέριες).

Το “Adel Paradise” στο Ρέθυμνο

Τις προηγούμενες μέρες αναρτήθηκε στην πλατφόρμα επίσης ένα ακριβό ξενοδοχειακό σφυρί, που αφορά μια ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων στο Ρέθυμνο. Πρόκειται ειδικότερα για το ξενοδοχείο “Adel Paradise”. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ανεστάλη. Ο νέος πλειστηριασμός, που επίσης ενδέχεται να ανασταλεί, έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου 2025. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.517.000 ευρώ.

Στο σφυρί βγαίνουν συγκεκριμένα ένα γεωτεμάχιο με όλα τα συστατικά και παραρτήματα του το οποίο έχει επιφάνεια 5.086 τ.μ. και ένα γεωτεμάχιο με όλα τα συστατικά και παραρτήματά του το οποίο έχει επιφάνεια 836,19 τ.μ. Πρόκειται για όμορα γεωτεμάχια που αποτελούν ένα ενιαίο οικονομικό σύνολο και εντός αυτών έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας περίπου 3.850,78 τ.μ.

Σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία της προγενέστερης προσκομισθείσας εκτίμησης του ακινήτου, το ξενοδοχείο απαρτίζεται από το κεντρικό κτήριο και 14 κτίρια δωματίων.

Κατά την επιτόπια επιθεώρηση, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ξενοδοχείο με την επωνυμία “Adel Paradise 4*”. Πρόκειται για εποχιακό ξενοδοχείο που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες. O περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει δυο κολυμβητικές δεξαμενές με υπαίθριο μπαρ και χώρο στάθμευσης. Η κατάσταση συντήρησης του ακινήτου είναι σχετικά καλή.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης, τα ακίνητα βρίσκονται 5 χιλιόμετρα περίπου ανατολικά της πόλεως του Ρεθύμνου.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

…………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html