Η Ferrari που βγήκε σε πλειστηριασμό – Το πρώτο «κύμα» πολυτελών κατασχέσεων του 2026

Η Ferrari που βγήκε σε πλειστηριασμό – Το πρώτο «κύμα» πολυτελών κατασχέσεων του 2026
70 / 100 SEO Score

Μια εντυπωσιακή Ferrari ανοίγει τον δρόμο για σειρά πλειστηριασμών supercars στην Ελλάδα, μετά τον μεγαλύτερο έλεγχο πολυτελών οχημάτων που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ΑΑΔΕ.

Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός supercar για το 2026 αφορά μια εντυπωσιακή Ferrari 612 Scaglietti, η οποία οδηγήθηκε στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες λόγω ανεξόφλητων χρεών του ιδιοκτήτη της. Το πολυτελές grand tourer, που συνήθως συναντά κανείς σε συλλογές και όχι σε διαδικασίες εκποίησης, σηματοδοτεί μια ασυνήθιστη είσοδο των supercars στον μηχανισμό των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με τα συνοδευτικά στοιχεία, ο ιδιοκτήτης δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και των τεχνικών έργων, χωρίς να δημοσιοποιούνται περισσότερα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Το 2026 η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη επιχείρηση ελέγχου πολυτελών οχημάτων που έχει γίνει στη χώρα, δεσμεύοντας συνολικά 229 αυτοκίνητα υψηλής αξίας. Αν οι υποθέσεις αυτές καταλήξουν υπέρ του Δημοσίου, αναμένεται ένα πρωτοφανές κύμα πλειστηριασμών Ferrari, Lamborghini, Porsche και άλλων εξωτικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Η Ferrari 612 Scaglietti αποτελεί ένα τετραθέσιο coupe με κινητήρα V12 5.7 λίτρων, σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina και κατασκευασμένο στο Maranello μεταξύ 2004 και 2011. Αποδίδει 540 ίππους, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα κοντά στα 315 χλμ./ώρα. Η αξία της στη δευτερογενή αγορά παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με την κατάστασή της, ενώ στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης ήταν 73.350 ευρώ. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πουλήθηκε λίγο κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Η παρουσία ενός τέτοιου μοντέλου σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό δείχνει ότι η διαδικασία πλέον δεν περιορίζεται σε ακίνητα ή επαγγελματικούς χώρους. Η είσοδος υπερπολυτελών οχημάτων στο «ηλεκτρονικό σφυρί» ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική αγορά, με την προοπτική οι επόμενοι μήνες και χρόνια να φέρουν ακόμη περισσότερα εξωτικά αυτοκίνητα στις σχετικές πλατφόρμες.

ΠΗΓΗ