Demco: Νέο μαζικό σφυρί για το «στρατηγείο» Κοντομηνά

Demco: Νέο μαζικό σφυρί για το «στρατηγείο» Κοντομηνά
65 / 100 SEO Score

Demco: Σε νέο διπλό «σφυροκόπημα» αναμένεται να οδηγηθούν το φθινόπωρο οι εκτάσεις και εγκαταστάσεις του πρώην «στρατηγείου» του Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, για τις 25 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 13 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες την Intrum και τη Eurobank. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές ομάδες πλειστηριασμών στην πρώτη εκ των οποίων, με επισπεύδουσα την Intrum, για λογαριασμό της Sunrise III NPL Finance DAC, περιλαμβάνονται τρεις, -μεταξύ τους και οι κτιριακές εγκαταστάσεις-, και στη δεύτερη με επισπεύδουσα τη Eurobank άλλοι δέκα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι επαναληπτικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργηθούν στο βαθμό που δεν θα έχει προκύψει μέχρι τότε κάποια διαδικασία προσφυγών και αναστολής.

Κατά τους αρχικούς πλειστηριασμούς που έγιναν στις 28 Μαρτίου 2024 άλλαξαν χέρια 8 οικοπεδικές εκτάσεις που είχαν βγει με τιμές εκκίνησης από 22.167 ευρώ έως 188.520 ευρώ. Για τις εγκαταστάσεις και τις υπόλοιπες εκτάσεις η διαδικασία ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Τι θα βγει στο σφυρί
Έτσι, για τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί να βγει ξανά η έκταση των 30 στρεμμάτων και το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα μέσω τριών ξεχωριστών πλειστηριασμών με συνολική τιμή εκκίνησης 7.297.441 ευρώ. Εξ αυτών για το γεωτεμάχιο – ενιαίο γήπεδο (με τα κτίρια) η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 6.696.958,43 ευρώ, ενώ για τα δύο άλλα αγροτικά ακίνητα σε 407.880,90 ευρώ και 192.603,15 ευρώ.

Η διαδικασία με επισπεύδουσα την Intrum στρέφεται κατά της Δέμκο Επενδυτική και Εμπορική Α.Ε., που αποτέλεσε τον βασικό βραχίονα των πολύπλευρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δ. Κοντομηνά κατά το παρελθόν.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, το οποίο αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Η μεγάλη έκταση και το κτιριακό συγκρότημα βρίσκονται στη ΒΙΟΠΑ Παλλήνης στη θέση «Βακαλόπουλο» («Πέτσα), ενώ το ενιαίο οικόπεδο έχει προκύψει από τη συνένωση μικρότερων όμορων οικοπέδων.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγαλύτερο οικόπεδο, που είναι άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, συνολικής εκτάσεως 20.232,23 τ.μ. επί του οποίου έχουν ανεγερθεί μεταλλικά κτίρια επαγγελματικής στέγης (παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων και παραγωγής ήχου και εικόνας και γραφείων).

Το συγκρότημα περιλαμβάνει πέντε κτίρια συνολικής επιφάνειας άνω των 4.000 τ.μ. και αποτελεί ενιαίο λειτουργικό σύνολο το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις. Οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν χώρους τηλεοπτικών – κινηματογραφικών παραγωγών, γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους των παραγωγών, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς χώρους. Στην είσοδο του συγκροτήματος, βρίσκεται και φυλάκιο με προσωπικό ασφαλείας.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ