Στα funds χιλιάδες δάνεια που είχε στα χέρια της η PQH

Στα funds χιλιάδες δάνεια που είχε στα χέρια της η PQH
72 / 100 SEO Score

Συνεχίζεται το πάρτι με τα κόκκινα δάνεια τα οποία καταλήγουν στα χέρια ξένων funds.

Αυτή τη φορά, ο ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, PQH, ανακοίνωσε πως πούλησε και μεταβίβασε «πακέτο» δανείων με την ονομασία «Alphabet» στα funds, συνολικής λογιστικής αξίας 4,8 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να αναφέρεται το ύψος του ποσού που κατέβαλαν τα funds για την αγορά των εν λόγω δανείων.

Συγκεκριμένα:

· το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής λογιστικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ κατακυρώθηκε στην ένωση των Fortress Investment Group (UK) Ltd και Bain Capital Credit LP,

· το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων λογιστικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ κατακυρώθηκε σε εταιρία υπό τη διαχείριση της Bracebridge Capital, LLC,

· το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων/Με Περιορισμένες Εξασφαλίσεις Δανείων λογιστικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ κατακυρώθηκε στη Fortress Investment Group (UK) Ltd.

Ποια είναι τα ξένα funds
Η επενδυτική εταιρία Fortress Investment Group έχει εκτενή παρουσία στην Ελλάδα, καθώς έχει προχωρήσει σε επενδυτικές κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο, στη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα, στο real estate, στον κλάδο της υγείας και των τροφίμων. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, μεταβιβάστηκε το 90,01% των μετοχών της Fortress που κατέχει η SoftBank Group Corp στην αραβικών συμφερόντων Mubadala Investment Company, αλλά και στη διοικητική ομάδα της επενδυτικής φίρμας.

Η Bracebridge Capital, με έδρα τη Βοστόνη, πριν από λίγα χρόνια είχε αγοράσει κόκκινα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ είχε κονταροχτυπηθεί και με τη Fortress Investment Group για «πακέτο» δανείων που είχαν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη.

……………………………

Σε επιθετικά funds πούλησε η PQH 4.000 «κόκκινα» δάνεια της Αχαϊκής Τράπεζας

Ωρα μηδέν για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας που έχουν ακόμα και σήμερα μη εξυπηρετούμενες οφειλές, καθώς η ειδική εκκαθαρίστρια PQH ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίων με χιλιάδες «κόκκινα δάνεια» τραπεζών που έχουν κλείσει.

Πρόκειται για την πώληση των τριών πακέτων Alphabet της PQH που περιλαμβάνει χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 δις ευρώ και συνολικής απαίτησης 14,8 δις ευρώ από 16 τράπεζες που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων και βρίσκονται ακόμα και σήμερα υπό ειδική εκκαθάριση.

Μεταξύ αυτών των δανείων περιλαμβάνονται και τα «κόκκινα» επιχειρηματικά, εμπορικά και στεγαστικά δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, που την εποχή του κλεισίματος αριθμούσαν σε περίπου 4.000. Βέβαια, κατά τη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν κάποια από αυτά τα δάνεια ρυθμίστηκαν ή εξοφλήθηκαν, όμως τα περισσότερα έγιναν «κόκκινα».

Πιο συγκεκριμένα ο εκκαθαριστής πώλησε τα Χαρτοφυλάκια:

  • Alphabet Εξασφαλισμένων ∆ανείων Λιανικής Λογιστικής Αξίας 1,4 δισ. ευρώ που κατακυρώθηκε στην ένωση των «Fortress Investment Group (UK) Ltd» και Bain Capital Credit LP»
  • Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών ∆ανείων Λογιστικής Αξίας 2,1 δισ. ευρώ που κατακυρώθηκε σε εταιρεία υπό τη διαχείριση της «Bracebridge Capital, LLC» @ Alphabet Ανεξασφάλιστων/Με Περιορισμένες Εξασφαλίσεις ∆ανείων Λογιστικής Αξίας 1,3 δισ. ευρώ στην «Fortress Investment Group (UK) Ltd».

Η «Morgan Stanley» ενήργησε ως χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία «Potamitis Vekris» ως νομικός σύμβουλος για την «PQH». Το 1/3 του Alphabet Εξασφαλισμένων ∆ανείων Λιανικής είναι ρυθμισμένο ή ενταγμένο στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των δανειοληπτών και αφορά περίπου 16.000 οφειλέτες. Η εμπορική αξία των εξασφαλίσεων σε ακίνητα ανέρχονται σε 2,4 δισ. ευρώ.

Το Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών ∆ανείων αφορά περίπου 6.500 δανειολήπτες ενώ η εμπορική αξία των ακινήτων που είναι εξασφαλισμένα ανέρχονται σε 3,1 δισ. ευρώ. Το Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης ∆ανείων αφορά 17.500 οφειλέτες ενώ σχεδόν σε 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η εμπορική αξία των εξασφαλίσεων σε ακίνητα. Εκτός της πρώην Αχαϊκής ΣΥΝ.ΠΕ. στην πώληση των «κόκκινων δανείων» περιλαμβάνονται τα χαρτοφυλάκια των ATEbank, Proton, T-Bank, παλιού TT, First Business Bank και των Συνεταιριστικών Λαμίας, ∆ωδεκανήσου, Αχαϊκής, Πανελλήνιας, Λέσβου, θυγατρικών τραπεζών ATE Leasing και άλλων ιδρυμάτων.

Το σχήμα «Alphabet» δεν περιλαμβάνει αγροτικά δάνεια, δάνεια αγροτικών συνεταιρισμών, δάνεια που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς και δάνεια για τα οποία είναι σε εξέλιξη νομικές διαδικασίες

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html