Κόκκινα δάνεια: Μίνιμουμ 20.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο ετοιμάζουν τα funds

 29/03/2024    01 : 51 : 40
πλειστηριασμοι
71 / 100

Κόκκινα δάνεια: Για την αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων χρειάζεται χρηματοδότηση και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα. Αν λάβετε υπόψη ότι οι servicers σχεδιάζουν τα επόμενα χρόνια να κάνουν 20.000 πλειστηριασμούς κατ’ έτος, με μια μέση τιμή 80.000 ευρώ ανά ακίνητο, τότε η αγορά χρειάζεται 1,6 δισ. ετησίως.

Μεταδίδει το newmoney.gr

Στα προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια, η ανάγκη συνένωσης ομοειδών επιχειρήσεων και η επανεκκίνησή τους με φρέσκα κεφάλαια και νέο management είναι επιτακτική, για να διασωθούν και αναπτυχθούν, να σωθούν θέσεις εργασίας, κ.λπ. Διαφορετικά, έχουμε μια μαύρη τρύπα και γυρίζουμε όλοι γύρω της. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν μπορούν να γίνουν από τις τράπεζες, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσεις, δεν τηρούν τα κριτήρια κ.λπ. Για αυτό και οι αρχές ενθαρρύνουν τη δημιουργία χρηματοδοτικών σχημάτων που θα ασχολούνται με τις αναδιαρθρώσεις. Αυτά ισχύουν γενικώς.

Η Fortress μπαίνει στις χρηματοδοτήσεις NPLs
Τώρα λοιπόν που έχουμε μια εικόνα του γενικότερου πλαισίου, η στήλη επισημαίνει μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Eurocastle Investment Limited. H εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας εταιρία (για αυτό και η σχετική δημοσιοποίηση) ανακοίνωσε την παραίτηση (λόγω συνταξιοδότησης) του Randal A. Nardone και την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου (Dean) Ντακόλια ως νέου μη ανεξάρτητου director της εταιρίας. Στην ανακοίνωση παρατίθεται το βιογραφικό Ντακόλια ο οποίος είναι managing director στη Fortress και μέλος των επιτροπών διοίκησης και λειτουργίας τoυ αμερικανικού επενδυτικού ομίλου που διαχειρίζεται 44,4 δισ. δολάρια.

Εξειδικευμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης και real estate
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η τοποθέτηση του κ. Ντακόλια στη διοίκηση της Eurocastle προσφέρει το εύρος της μεγάλης εμπειρίας του στις επενδύσεις και ειδικά τη βαθιά του γνώση της ελληνικής αγοράς, που είναι εξαιρετικά χρήσιμα ενόψει του επαναλανσαρίσματος των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Eurocastle». Και η ανακοίνωση καταλήγει με λίγα λόγια για τη Eurocastle, όπου διαβάζουμε ότι «στις 8 Ιουλίου 2022 η εταιρία ανακοίνωσε την επανέναρξη των επενδυτικών της δραστηριοτήτων με στόχο να δημιουργήσει στη Νότια Ευρώπη μια εξειδικευμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης και real estate». Πρόκειται για την ίδια δουλειά που πήγαν να κάνουν (αλλά απέτυχαν) προ ετών, Pillarstone και KKR, όταν είχαν αναλάβει τις εταιρίες FAMAR, NOTOS και Καλλιμάνης.

Επενδύουν στα ξενοδοχεία, όχι στα οινοποιεία
Το περιβόητο χαρτοφυλάκιο Tethys, που περιλαμβάνει επισφαλείς απαιτήσεις από 75 ξενοδοχειακές μονάδες, με συνολικό άνοιγμα 291,4 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών. Αντιθέτως, τα δάνεια των υπερχρεωμένων οινοποιείων (μεταξύ αυτών και τα δάνεια του Σπυρόπουλου) αφήνουν μάλλον αδιάφορους τους εξειδικευμένους σε κόκκινα δάνεια και distressed καταστάσεις επενδυτές. Προς το παρόν, την κούρσα για τη διεκδίκηση των ξενοδοχειακών δανείων φαίνεται πως οδηγεί το Smerc του Νίκου Καραμούζη που συμμάχησε με τον εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη. Επειδή όμως τα κυπριακά, ισραηλινά και αμερικανικά funds δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη, ο αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

——————————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}