Κοροϊδεύουν τους δανειολήπτες με επιδόματα την ώρα που έχει στηθεί τεράστια απάτη με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς

 29/03/2024    05 : 53 : 11
κοντρα
76 / 100

Κοροϊδεύουν τους δανειολήπτες με επιδόματα την ώρα που έχει στηθεί τεράστια απάτη με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς!

Την ίδια ώρα διαφημίζουν ως λύση τον αποτυχημένο Εξωδικαστικό…Στόχος να σπρώξουν το Ιδιωτικό Χρέος στον Νέο Πτωχευτικό και στο γενικευμένο πλιάτσικο που θα ακολουθήσει!

αυγη

naytemporiki

Με τις ευλογίες των κομμάτων εξουσίας το μέγα-πλιάτσικο που θα ακολουθήσει!

neaegnatia

«Γέφυρα» για 30.000 δανειολήπτες προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (1/12) η νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βρεθεί μία λύση στήριξης των δανειοληπτών μετά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραπεζίτες επανήλθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία φειδωλή πρόταση για στήριξη των πιο ευάλωτων δανειοληπτών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα 1.

Η πρόταση των τραπεζιτών, λοιπόν, προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας “Γέφυρας” για επιδότηση δόσης στα δάνεια των ευάλωτων οφειλετών.

Δεδομένης της μη δυνατότητας συμμετοχής του Δημοσίου στην επιδότηση -θέση που ο υπουργός Οικονομικών έχει επαναλάβει σε όλους τους τόνους- οι τραπεζίτες πρότειναν το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Τραπεζικές πηγές διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν η τεχνική φόρμουλα με την οποία θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα από το τραπεζικό σύστημα.

Η πρόταση βέβαια πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από τον SSM και για το λόγο αυτό πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν σχολιάζουν καν και σημειώνουν με νόημα πως στην πραγματικότητα “δεν έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση”.

Νέα συνάντηση των δυο πλευρών αναμένεται σε δυο εβδομάδες, αλλά προς το παρόν αυτά είναι τα δεδομένα στο τραπέζι, με τους τραπεζίτες να έχουν απορρίψει πλήρως την πρόταση της κυβέρνησης για “ισπανικό μοντέλο” με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Το ΥΠΟΙΚ πάντως θέλει παρεμβάσεις και στα επιτόκια. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από τις τράπεζες:

– προτάσεις για αύξηση της εγκρισιμότητας αιτήσεων του εξωδικαστικού

– αύξηση επιτοκίων καταθέσεων και μείωση των αυξημένων επιτοκίων χορηγήσεων

– επαναξιολόγηση του κόστους προμηθειών των τραπεζών στις απλές τραπεζικές συναλλαγές.

«Το ισπανικό μοντέλο είναι νεκρό» δηλώνει τραπεζίτης μετά τη συνάντηση με Χρ. Σταϊκούρα

Επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων με περιορισμένη περίμετρο (20.000 – 25.000 ευάλωτα νοικοκυριά) και κάλυψη μέρους της επιβάρυνσης που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων προωθούν οι τράπεζες εφόσον το σχέδιο εγκριθεί από τη Φρανκφούρτη.

Το πλάνο εξετάστηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι CEO των συστημικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες διεμήνυσαν ότι το λεγόμενο «ισπανικό μοντέλο» δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην ελληνική αγορά στην τρέχουσα συγκυρία ενώ δέχθηκαν για μια ακόμα φορά προτροπές από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις.

«Το ισπανικό μοντέλο είναι νεκρό» ανέφερε κορυφαίος τραπεζίτης εξηγώντας πως δεν τίθεται ζήτημα νέας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.

Πηγές από το ΥΠΟΙΚ, όσο και τις τράπεζες μεταφέρουν κλίμα έντασης στη σημερινή συνάντηση. Από το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τράπεζες ήρθαν με εντελώς διαφορετικές θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καλωσορίζοντας όμως την πρόθεσή τους να «δουν» τους ενήμερους δανειολήπτες στον εξωδικαστικό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει τρόπος να γίνει παρέμβαση χωρίς αναδιάρθρωση και παραπέμπουν σε νέα συνάντηση σε δυο εβδομάδες για εξέταση πρότασης που δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος.

Όπως έγγραψε το Euro2day.gr οι τραπεζίτες ήταν εξαρχής καθαρά αρνητικοί στο να υιοθετήσουν το ισπανικό μοντέλο καθώς η συντριπτική πλειονότητα των προληπτικών δράσεων που προβλέπει, εμπίπτει στην κατηγορία της ρύθμισης και ως εκ τούτου οδηγεί σε αύξηση προβλέψεων και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}