Εθνική Τράπεζα: «Ψηφιακός μεσίτης» για τα σπίτια που…αρπάζονται στους πλειστηριασμούς!
Προσέξτε τι μεταδίδει το dnews.gr και θα καταλάβεις τι έρχεται:
Την κυρίαρχη παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα της λιανικής τραπεζικής επιβεβαίωσε, μέσα από μια αναλυτική και εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση, η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου.
Σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και εντατικού ψηφιακού μετασχηματισμού, η Εθνική Τράπεζα ηγείται μέσα από στοχευμένες επενδύσεις, στρατηγικές συνέργειες και έναν σταθερό πελατοκεντρικό προσανατολισμό. Η κα Θεοφιλίδη παρουσίασε τον πολυεπίπεδο μετασχηματισμό που συντελείται τα τελευταία χρόνια εντός της τράπεζας, εστιάζοντας στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, τη διεύρυνση των χρηματοοικονομικών λύσεων, και κυρίως στην αξιοποίηση της τεχνολογίας με τρόπο που μεταμορφώνει τη σχέση των πελατών με το τραπεζικό σύστημα. Η προσπάθεια αυτή, όπως εξήγησε, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και του rebranding της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο αποδίδει ήδη καρπούς, επιτρέποντάς της να βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό στην εγχώρια τραπεζική αγορά.
Παρουσία στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, όπως του κ. Παντελή Μαραβέα, Βοηθού Γενικού Διευθυντή Retail Segments, Bank Analytics & Lending Products, του κ. Δημήτρη Πλέσσα, Βοηθού Γενικού Διευθυντή Cards & Digital Business, και του κ. Γιώργου Βαρελτζίδη, Ανώτερου Διευθυντή Διοίκησης Wealth Management, η κα Θεοφιλίδη ανέλυσε την ολιστική στρατηγική της Εθνικής, η οποία συνδυάζει παραδοσιακές αξίες με καινοτομία, δημιουργώντας ένα δυναμικό οικοσύστημα υπηρεσιών προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών.
Ο «ψηφιακός μεσίτης»
Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσίασε ένα νέο, πρωτοποριακό project για την αγορά ακινήτων. Η κα Θεοφιλίδη ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της νέας ψηφιακής πλατφόρμας Uniko, που εξειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ακινήτων, μόλις μία εβδομάδα πριν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να απλοποιήσει, να ψηφιοποιήσει και τελικά να μετασχηματίσει ριζικά τη διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτων στην Ελλάδα.
Η Uniko αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα, με ρόλο «ψηφιακού μεσίτη», στη χώρα, και είναι προϊόν συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με την εταιρεία τεχνολογίας Qualco A.E. Για τη λειτουργία της πλατφόρμας συστάθηκε νέα εταιρεία, στην οποία η Εθνική συμμετέχει με ποσοστό 49%, ενώ πρόεδρος της εταιρείας έχει αναλάβει η κα Θεοφιλίδη, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η ΕΤΕ στο συγκεκριμένο εγχείρημα.
Όπως εξήγησε η ίδια, η αφορμή για την υλοποίηση του Uniko προήλθε από την ανάγκη να καλυφθεί ένα ουσιαστικό κενό στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία χαρακτηρίζεται από πολυδιάσπαση και έλλειψη συστηματικότητας. Παράλληλα, η πλατφόρμα έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από την αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων μέσω πλειστηριασμών, αλλά και τη διαχείριση των ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή τραπεζών, servicers και επενδυτικών funds.
Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα αξιοποιεί τη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα του Embedded Banking, καθώς και την τεχνογνωσία της Qualco σε τεχνολογικές λύσεις, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον για τον τελικό χρήστη. Στόχος είναι η δημιουργία ενός end-to-end ταξιδιού για τον πελάτη, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με την αγοραπωλησία ενός ακινήτου – από την εύρεση έως την υπογραφή συμβολαίου.
Η Uniko δεν περιορίζεται στην απλή ανάρτηση αγγελιών, αλλά περιλαμβάνει και λειτουργίες διαχείρισης δεδομένων, καθώς και διασύνδεσης τόσο με τα εσωτερικά συστήματα της τράπεζας όσο και με εξωτερικούς συνεργάτες. Ενσωματώνει λειτουργίες όπως η νομική και τεχνική αξιολόγηση του ακινήτου, η χρηματοδότηση μέσω της Εθνικής Τράπεζας, η ψηφιακή περιήγηση (virtual tours), ακόμη και η αυτοματοποίηση βημάτων που μέχρι σήμερα απαιτούσαν φυσική παρουσία και χειροκίνητες διαδικασίες.
Το Uniko δημιουργεί μια νέα δυναμική στην αγορά, φέρνοντας κοντά αγοραστές, πωλητές και επαγγελματίες του χώρου, σε μια πλατφόρμα που διευκολύνει τις συναλλαγές, μειώνει τα κόστη και αυξάνει τη διαφάνεια. Ήδη διαθέτει 600 ακίνητα και στόχος είναι να έχει 3.000 έως το τέλος του 2025.
Η κα Θεοφιλίδη στάθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα των πωλητών να αποκτούν έγκυρη εκτίμηση και πιστοποίηση της αξίας του ακινήτου τους από την ίδια την Εθνική Τράπεζα, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στη διαδικασία. Από την πλευρά των αγοραστών, η πλατφόρμα προσφέρει μια αίσθηση ελέγχου και σαφήνειας, καθώς έχουν άμεση πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών και μπορούν να προχωρούν σε βήματα που μέχρι πρότινος απαιτούσαν διαφορετικούς φορείς και χρονοβόρες διαδικασίες….
………………………………………….
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html
STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html
YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html