Χρεοκόπησε η Ιταλική κατασκευαστική Rizzani de Eccher που έφτιαχνε το The Ellinikon Mall του Λάτση!

Εκτός του έργου του Ελληνικού που έχει καταλήξει σαν το γιοφύρι της Άρτας βρίσκονται πλέον οι Ιταλοί της άλλοτε ισχυρής κατασκευαστικής εταιρείας Rizzani de Eccher, οι οποίοι, σε κοινοπραξία με τον Όμιλο ΑΒΑΞ (Μιτζάλης), είχαν στρατηγικά τοποθετηθεί στην πρώτη φάση της ανέγερσης του The Ellinikon Mall, αναλαμβάνοντας τις προκαταρκτικές εργασίες. Η Rizzani de Eccher, είχε επίσης επιλεγεί από την Lamda Devlopment για την ανάπτυξη του πύργου μεικτής χρήσης (Mixed Use Tower).
H εταιρεία αποχώρησε από την επένδυση του Ελληνικού, καθώς πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Μετά την αποχώρηση της Rizzani de Eccher, ο όμιλος ΑΒΑΞ διαδίδει ότι θα διεκδικήσει αυτόνομα τον ρόλο του βασικού υποψηφίου για την κύρια φάση κατασκευής του The Ellinikon Mall αλλά η κατασκευαστική αγορά θεωρεί ότι δεν έχει ούτε την πείρα ούτε την δυνατότητα για κάτι τέτοιο! Ο σχεδιασμός για το έργο αυτό ήταν να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2027. Τα σχέδια πλέον απομακρύνονται πολύ από αυτή την ημερομηνία!
Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν αποχωρήσει από την «επένδυση» του Ελληνικού όπως έχουμε αναφέρει με σχετικό ρεπορτάζ αρκετοί χρηματοδότες με ότι σημαίνει αυτό για την τελική επισφάλεια ανέγερσης του έργου.