Χιλιάδες εκτός φυλακής: Αποφυλακίσεις με βραχιολάκι για κάθε λογής λαμόγια…

Χιλιάδες εκτός φυλακής: Αποφυλακίσεις με βραχιολάκι για κάθε λογής λαμόγια...
67 / 100 SEO Score

Οι υπόδικοι που αποφυλακίζονται με την επιχείρηση βραχιολάκι

Οι προηγούμενοι (ξέρετε ποιους εννοώ) τους αποφυλάκιζαν με νόμο τον γνωστό και ως «νόμο Παρασκευόπουλου» (ν 4322/2015). Οι τωρινοί μπορούν με τον νόμο να τους αποφυλακίσουν με ηλεκτρονική επιχείρηση. Κοινώς βραχιολάκια.

Από το mononews.gr

Από Δευτέρα λοιπόν 18 Μαΐου αρχίζουν οι αποφυλακίσεις από τις φυλακές και οι αποφυλακισθέντες δεν θα είναι φυσικά ελεύθεροι αλλά θα κυκλοφορούν με «βραχιολάκι» στο πόδι το όποιο μάλιστα θα τους χορηγείται δωρεάν. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ηλεκτρονικά αυτά βραχιολάκια στοιχίζουν πολλές φορές (ανάλογα με τον τύπο) και ακριβά.

Όταν όμως λέμε αποφυλακίσεις δεν εννοούμε βέβαια δολοφόνους ή παιδεραστές αλλά για «υπόδικους, κατάδικους και κρατουμένους σε άδεια» σύμφωνα με το δελτίο τύπου της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου προστασίας του Πολίτη.

Αυτοί είναι κατά κύριο λόγο όσοι κρατούνται για καταχρήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέλη κυκλωμάτων εφοριακών, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και πολεοδομιών, ιδιώτες με εικονικές εταιρείες με τις οποίες έκλεβαν τον ΦΠΑ, αρχαιοκάπηλοι, παράγοντες του αθλητισμού και του πολιτισμού με πλαστά τιμολόγια, ίσως και οι εναπομείναντες της χρυσής αυγής, Ρομά και αλλοδαποί διαρρήκτες και γενικώς όσοι δεν έχουν σκοτώσει ή βιάσει τώρα κοντά .

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «καθολική εφαρμογή του μέτρου» δηλαδή για 6.000 κρατουμένους τουλάχιστον. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αρίστο Περρή, τον 5ο κατά σειρά σε διάστημα 7 ετών διακυβέρνησης της ΝΔ, το 25% των φυλακισμένων, σε σύνολο 15.500 περίπου, είναι υπόδικοι και περίπου 2.000 έχουν ολοκληρώσει το βασικό μέρος της ποινής τους χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι νόμος Παρασκευοπούλου έπαψε να ισχύει τον Αύγουστο του 2019 όταν άλλαξε ο ποινικός κώδικας και ευνοήθηκαν 17.000 σε διάστημα 4 ετών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει έως τα τέλη του 2027 και ανάλογα να επεκταθεί. Κι αφού λοιπόν άπαντες κόπτονται για την «κοινωνική επανένταξη», τις «νέες μορφές έκτισης των ποινών» και την «αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος» γιατί άλλαξαν και αυστηροποίησαν τόσες φορές τους κώδικες; Δεν έχει λογική, δυστυχώς ούτε σκοπιμότητα.

Υποσχέθηκαν ότι θα κατασκευάσουν φυλακές και δεν το έκαναν. Στοίβαξαν στις υφιστάμενες ένα σωρό κόσμο βάζοντας μαζί δολοφόνους και χαρτοκλέφτες και τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν πάλι με ενέργειες του τύπου επιχειρήσεις με βραχιολάκι.