Τηλεφωνική απάτη στα Χανιά: 68χρονος παρέδωσε 20.000 ευρώ σε άγνωστο που παρίστανε τον λογιστή του

Τηλεφωνική απάτη στα Χανιά: 68χρονος παρέδωσε 20.000 ευρώ σε άγνωστο που παρίστανε τον λογιστή του
64 / 100 SEO Score

Ο δράστης εμφανίστηκε πειστικός, έστειλε όχημα στο σπίτι του θύματος και εξαφανίστηκε…

Ένας 68χρονος άνδρας στα Χανιά κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, παραδίδοντας το ποσό των 20.000 ευρώ σε άγνωστο άτομο που εμφανίστηκε ως «λογιστής» με τον οποίο δήθεν συνεργαζόταν. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου, όταν ο άνδρας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που τον έπεισε ότι απαιτείται άμεσα η συγκέντρωση χρημάτων για υποτιθέμενη οικονομική εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές, ο δράστης μίλησε με τρόπο που τον έκανε να πιστέψει ότι πρόκειται για πραγματικό συνεργάτη του. Ο 68χρονος συγκέντρωσε το ποσό σε μετρητά, το τοποθέτησε σε φάκελο και το παρέδωσε σε άτομο που έφτασε με όχημα έξω από το σπίτι του, όπως του είχε υποδείξει ο τηλεφωνικός απατεώνας.

Η παράδοση των χρημάτων έγινε χωρίς να υπάρξει καμία υποψία από το θύμα, μέχρι τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί. Τότε απευθύνθηκε άμεσα στην αστυνομία, δίνοντας λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα και το όχημα που εμφανίστηκε στην οικία του.

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που συγκεντρώνονται από την περιοχή. Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των ολοένα αυξανόμενων τηλεφωνικών απατών που στοχεύουν κυρίως ηλικιωμένους, με τους δράστες να χρησιμοποιούν πειστικά σενάρια και τεχνικές χειραγώγησης.

Οι αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αιφνίδια τηλεφωνήματα που ζητούν χρήματα, ακόμη κι αν ο καλών ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί γνωστό πρόσωπο ή συνεργάτη, και να επικοινωνούν πάντα οι ίδιοι με τα πραγματικά πρόσωπα ή υπηρεσίες πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

ΠΗΓΗ