Κινηματογραφική ληστεία στη Νάπολη: Ένοπλοι με μάσκες ηθοποιών κράτησαν 25 ομήρους και εξαφανίστηκαν από υπόγεια δίοδο

Κινηματογραφική ληστεία στη Νάπολη: Ένοπλοι με μάσκες ηθοποιών κράτησαν 25 ομήρους και εξαφανίστηκαν από υπόγεια δίοδο
63 / 100 SEO Score

Εισβολή σε τράπεζα της Crédit Agricole – Οι δράστες άδειασαν θυρίδες και διέφυγαν μέσα από το αποχετευτικό σύστημα

Μια ληστεία που θυμίζει σκηνές από ταινία δράσης σημειώθηκε στη συνοικία Arenella της Νάπολης, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε υποκατάστημα της Crédit Agricole, κρατώντας περίπου 25 άτομα ομήρους για περισσότερες από δύο ώρες. Οι ληστές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες διάσημων ηθοποιών, μπήκαν στο κτίριο από υπόγεια διάβαση, έχοντας προηγουμένως ανοίξει τρύπα στο δάπεδο για να φτάσουν στο εσωτερικό.

Οι όμηροι –πελάτες και υπάλληλοι– βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονη ψυχολογική πίεση, καθώς οι δράστες κινούνταν ανενόχλητοι μέσα στον χώρο, αδειάζοντας θυρίδες ασφαλείας. Παρά την ένταση, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αν και αρκετοί υπέστησαν σοκ από την πολύωρη ομηρία.

Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι την Πέμπτη, με τις δυνάμεις των Καραμπινιέρων να φτάνουν άμεσα στο σημείο. Ωστόσο, όταν η Ειδική Ομάδα Επέμβασης εισέβαλε στο υποκατάστημα γύρω στις 5 το απόγευμα, οι ληστές είχαν ήδη εξαφανιστεί. Η διαφυγή τους φαίνεται πως έγινε από την ίδια υπόγεια δίοδο που χρησιμοποίησαν για την είσοδο, περνώντας μέσα από το τοπικό αποχετευτικό σύστημα.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εξετάζοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και στοιχεία από το υπόγειο δίκτυο της περιοχής. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην Ιταλία, καθώς ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο υψηλής προετοιμασίας.

ΠΗΓΗ