Βακάκης προειδοποιεί το πολιτικό σύστημα: «Η οικονομία δεν αντέχει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα»

Βακάκης προειδοποιεί το πολιτικό σύστημα: «Η οικονομία δεν αντέχει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα»
63 / 100 SEO Score

Βακάκης: Στα μπλόκα των αγροτών απέδωσε η διοίκηση της Jumbo την κάμψη του ρυθμού αύξησης των εσόδων τον Δεκέμβριο, έναν κρίσιμο μήνα για την πορεία της συνολικής χρονιάς.

«Η απόκλιση των μεγεθών του Δεκεμβρίου, από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης του έτους, οφείλεται κυρίως στις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στην τροφοδοτική αλυσίδα κατά την εορταστική περίοδο, λόγω των γνωστών σε όλους μπλόκων στο οδικό δίκτυο, γεγονός που επηρέασε όχι μόνο την εσωτερική διακίνηση εμπορευμάτων αλλά -κυρίως- τη ροή των εξαγωγών προς τις όμορες χώρες.

Η διοίκηση του Ομίλου θέλει να ευαισθητοποιήσει όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος ότι στο σημερινό περίπλοκο οικονομικό και γεωπολιτικό σκηνικό, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να θέτει την οικονομία σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ευημερία των πολιτών εξαρτάται άμεσα από τη διατήρηση και ενίσχυση της εγχώριας αγοράς καθώς και της απρόσκοπτης εξαγωγικής δραστηριότητας που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ λόγω του δημογραφικού ελλείμματος», επεσήμανε σε ανακοίνωση. Με αυτή γνωστοποίησε και την πρόταση για διανομή προς τους μετόχους 0,5 ευρώ ανά μετοχή.

Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Jumb κατέγραψαν αύξηση +7,22% για το σύνολο του 2025, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τον Νοέμβριο, κατά το ενδεκάμηνο του 2025, ο Όμιλος διατήρησε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο +8%. Τον κρίσιμο μήνα Δεκέμβριο ο ρυθμός ανάπτυξης του Ομίλου περιορίστηκε σχεδόν στο μισό (4,14%).

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΤΥΙΚΑ