4.000 πλειστηριασμοί τον Μάρτιο: Για ποιους γνωστούς επιχειρηματίες θα χτυπήσει το σφυρί

4.000 πλειστηριασμοί τον Μάρτιο: Για ποιους γνωστούς επιχειρηματίες θα χτυπήσει το σφυρί
67 / 100 SEO Score

Κατοικίες, οικόπεδα, διαμερίσματα και θέσεις στάθμευσης που ανήκαν σε γνωστά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής αναμένεται να βγουν στο σφυρί τον Μάρτιο. Συνολικά, για τον μήνα έχουν προγραμματιστεί περίπου 4.000 πλειστηριασμοί, με ορισμένους εξ αυτών να ξεχωρίζουν λόγω της αξίας και της τοποθεσίας των ακινήτων, αλλά και των γνωστών προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Οικογένεια Χατζηιωάννου – Sprider Stores

Μία από αυτές τις περιπτώσεις γνωστών επιχειρηματιών είναι η οικογένεια Χατζηιωάννου της κάποτε ισχυρής αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, η οποία πτώχευσε το 2013.

Ειδικότερα, για τις 12 Μαρτίου 2025 έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την doValue, που στρέφεται κατά του Αθανάσιου Χατζηιωάννου, του Δωροθέου Χατζηιωάννου, του Ευάγγελου Χατζηιωάννου και του Κωνσταντίνου Χατζηιωάννου.

Ο πλειστηριασμός είναι επαναληπτικός και αφορά ένα οικόπεδο στην Ανθούσα Αττικής, έκτασης 7.593,21 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται στη θέση “Άνω Μελίσσι” της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Παλλήνης, της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσης, εκτός σχεδίου Πόλεως και εντός Γ.Π.Σ., επί της οδού Σπάρτης. Το ως άνω αγροτεμάχιο είναι τμήμα ενός μείζονος αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Ανθούσας Αττικής, συνολικής έκτασης 17.824,88 τ.μ.

Οικογένεια Μαλαματίνα

Αντιμέτωπη με δύο “βαριά” σφυριά βρίσκεται και η γνωστή οικογένεια Μαλαματίνα. Υπενθυμίζεται ότι η οινοποιία Μαλαματίνα έχει περάσει εδώ και καιρό στα χέρια του Ομίλου Mantis, μετά από μια ταραχώδη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τις ενδοοικογενειακές διενέξεις μεταξύ του πρώην ιδιοκτήτη, Κωνσταντίνου Μαλαματίνα, και της πρώην συζύγου του, Κατερίνας Μαλαματίνα.

Για τις 12 Μαρτίου 2025, έχουν προγραμματιστεί δύο νέοι πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Intrum, που αφορούν ιδιοκτησίες της οικογένειας στη Μύκονο.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.705.000 ευρώ, στρέφεται εις βάρος της Αικατερίνης Μαλαματίνα και αφορά έναν αγρό άρτιο και οικοδομήσιμο που κείται στη θέση “Χουλάκια”. Εντός του ως άνω αγροτεμαχίου έχουν ανεγερθεί δύο ημιτελείς οικοδομές με πιθανό υπόγειο διαμορφωμένο χώρο, οι οποίες φαίνεται να περιλαμβάνουν 2 διώροφες κατοικίες η κάθε μία.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.224.000 ευρώ, στρέφεται εις βάρος της Αικατερίνης Μαλαματίνα και της κόρης της, Καρολίνας, και αφορά μια αυτοτελή και ανεξάρτητη κατ’ έκταση οριζόντια ιδιοκτησία, μετά της επ’ αυτού υφιστάμενης διώροφης κατοικίας και δύο αποθηκών, που βρίσκεται στη θέση “Διακόφτης”. Το αγροτεμάχιο έχει έκταση 6.029,39 τ.μ.

Μπάμπης Βωβός

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τις εταιρείες που δημιούργησε ο Μπάμπης Βωβός, αν και ο ίδιος έχει πλέον φύγει από τη ζωή.
Για τις 12 Μαρτίου 2025 έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί εις βάρος της “Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία”, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τις 394.200 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορά ποσοστό 90% εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου (πρώην αγροτεμαχίου) που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της περιφέρειας του Δήμου Αμαρουσίου, στη θέση “Λογοθέτη” και επί της οδού Αιγιαλείας αρ. 21, εκτάσεως κατά μεν τον τίτλο κτήσεως 431,25 τ.μ. μετά δε τη γενόμενη ρυμοτόμηση και κατά το προσαρτώμενο σχεδιάγραμμα 426,50 τ.μ. και κατά το Κτηματολογικό Γραφείο 424,00 τ.μ.

Λάκης Γαβαλάς

Τον δρόμο προς το σφυρί αναμένεται να πάρουν και δύο ακίνητα της “Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.”, της εταιρείας του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, ο οποίος στο παρελθόν έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για χρέη προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2025, δύο νέα σφυριά εις βάρος της εταιρείας του σχεδιαστή, στη διοίκηση της οποίας, πάντως, δεν εμφανίζεται πλέον ο ίδιος.

Οι νέοι πλειστηριασμοί, για τους οποίους έχει μάλιστα έχει σχηματιστεί “Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών”, αφορούν ένα οικόπεδο, εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 2.702,63 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 2.703 τ.μ., με τιμή πρώτης το 1.293.892 ευρώ, και ένα οικόπεδο, εκτάσεως 300 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς τις 144.775 ευρώ. Τα δύο οικόπεδα βρίσκονται στη θέση “Βαριές” ή “Καλιφτάκι”, στον Δήμο Κηφισιάς.

pleistiriasmoi 1

Μάριος Κοντοβερός

Αντιμέτωπος με το σφυρί θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ο Μάριος Κοντοβερός, της εταιρείας κατεψυγμένων ψαριών Κοντοβερός (Freskot), η οποία αποφάσισε μέσα στο 2024 να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου της και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. O πλειστηριασμός, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2025, έχει τιμή πρώτης προσφοράς τις 964.000 ευρώ και αφορά μια μεζονέτα στη Βάρκιζα. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue Greece. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί και για τις 23 Ιανουαρίου 2025, αλλά τότε ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Γιάννης Καρούζος

Αντιμέτωπος με έναν ακόμη πλειστηριασμό, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες που έχουν προηγηθεί για ακίνητα διαφόρων εταιρειών του, θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ο Γιάννης Καρούζος -κεντρικό πρόσωπο του λεγόμενου σκάνδαλου “Καρούζος Gate”. Ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρωταγωνίστησαν επί χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην εγχώρια αγορά ακινήτων, που αφορούσε “ξέπλυμα χρήματος”. Με την οικονομική κρίση, που έπληξε σημαντικά το εγχώριο real estate, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για το ζεύγος.

Είναι ένας διπλός πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαρτίου 2025, με επισπεύδουσα τη Cepal, που αφορά την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100% εξ αδιαιρέτου επί των εξής δύο αυτοτελών και ανεξάρτητων οριζόντιων ιδιοκτησιών: 1) της οριζόντιας ιδιοκτησίας – θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου του υπογείου και 2) της οριζόντιας ιδιοκτησίας – διαμερίσματος του πρώτου ορόφου οικοδομής κτισμένης σε οικόπεδο κείμενο στην Κηφισιά Αττικής. Η θέση στάθμευσης αποτελείται από έναν χώρο, έχει επιφάνεια 11,55μ.τ., ενώ το διαμέρισμα αποτελείται από είσοδο, υποδοχή, δύο δωμάτια, κουζίνα, λουτρό, WC, έχει επιφάνεια 110,3315 τ.μ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

……………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html