Τι “σκοτεινό” κρύβει το market pass

 29/03/2024    12 : 13 : 46
marketpass
63 / 100

Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα κατωτέρω οδηγείται εύκολα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προπόνηση της κοινωνίας στο ψηφιακό νόμισμα και στη σταδιακή κατάργηση των μετρητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο υπάρχει και η δεύτερη επιλογή που είναι κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.
Όποιος επιλέξει την κατάθεση σε τράπεζα, θα “τιμωρηθεί” με 20% αφαίρεση του αρχικού ποσού! Στο fuel pass έδιναν bonus για το άυλο χρήμα, τώρα το bonus μετατράπηκε σε «πρόστιμο» της τάξης του 20%!

Γράφει ο Ηλίας Μιχαλάς

Με δυο λόγια (για όσους δεν το παρακολούθησαν), οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν σε ειδικό ψηφιακό πορτοφόλι τα χρήματα που δικαιούνται ανάλογα με τα οικογενειακά τους κριτήρια.

Δικαιούχος των (π.χ.) 50 ευρώ, θα μπορεί να ξοδέψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χρήματα σε οποιοδήποτε σημείο λιανικής με κωδικό στην εφορία της κλάσης τροφίμων.

Για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει, απαραίτητη είναι η τεχνολογία των NFC που πρέπει να είναι εγκατεστημένη στο smartphone του δικαιούχου.

Για πρώτη φορά η Ελληνική κοινωνία συστήνεται με τα χρήματα «ειδικής χρήσης»!

Αυτή η “δυνατότητα” κάποια “κεντρική αρχή εξουσίας”, να επιτρέπει ή να απαγορεύει συγκεκριμένες δαπάνες των πολιτών, είναι βασικό μέρος του σχεδιασμού και των λεγόμενων “CBDC’s” δηλαδή των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, που πολύ πολύ σύντομα θα μπουν στην καθημερινότητα μας.

Η τεχνολογία πλέον έφτασε στο σημείο που κάποιοι θα την χρησιμοποιήσουν “για καλό” και κάποιοι “για κακό”… (έτσι συμβαίνει πάντα).

Σε ένα μελλοντικό αυταρχικό καθεστώς στο “κακό” παράδειγμα, όταν τα χρήματα των πολιτών θα είναι “άυλα” και 100% ελεγχόμενα από το κράτος, ο “επαναστάτης” πολίτης, θα μπορεί να τιμωρείται με “εργαλείο” τα χρήματα ΤΟΥ…

Ακόμα κι αν έχει 10.000 e-euro στο πορτοφόλι του, θα μπορεί να τα ξοδεύει ΜΟΝΟ σε ότι του επιτρέπει η “ανώτατη αρχή” (στην περίπτωση που για κάποιο λόγο θέλει να τον “τιμωρήσει”).

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε μια μελλοντική πανδημία, αν ήδη έχουν καθιερωθεί τα cbdc’s, οι τότε “ανεμβολίαστοι” θα έχουν να αντιμετωπίσουν ως πιθανή ποινή, τον αποκλεισμό από δαπάνες που θα μπορούν να κάνουν με τα χρήματα τους (να μην ξανατονίσω το χρήματά ΤΟΥΣ)…

Θα επαναλάβω για μια ακόμη μονότονη φορά, ότι αυτά τα ρημάδια τα CBDC’s (Central Bank Digital Currencies), ΔΕΝ θα είναι μια απλή και ανώδυνη αλλαγή στην καθημερινότητα μας.

Η κατάργηση των ΜΕΤΡΗΤΏΝ που είναι ο τελικός στόχος του “CBDC project”, δίνει σε μια (επιεικώς) “αγνώστων προθέσεων” οικονομική ελίτ, το δικαίωμα να ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ το σημαντικότερο διαθέσιμο “αγαθό”. ΤΟ ΧΡΗΜΑ…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}