Τα 3 “Α” του Σόιμπλε

 19/04/2024    11 : 04 : 34
σοιμπλε
70 / 100

Αμετανόητος, Αδιόρθωτος, Αχρείος… Με αυτά τα τρία «άλφα» μπορεί κάποιος να περιγράψει τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος φρόντισε να ξαναχτυπήσει με το ίδιο κυνικό πρόσωπο για την φτώχεια και την ενεργειακή ένδεια που ήδη πλήττει την Ευρώπη.

Ο αρχιτέκτονας του χάους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που διέλυσε την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild, έσπευσε να δώσει συμβουλές στις «κακομαθημένες» κοινωνίες: «Αυτόν τον χειμώνα θα παγώσουν πολλοί Γερμανοί; Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση κάνοντας λόγο για «κακομαθημένες κοινωνίες» που τα θεωρούν όλα δεδομένα και λίγο πολύ ξοδεύουν αλόγιστα.

Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία του Σόιμπλε με τον δημοσιογράφο της Bild, όταν του ανέφερε πως αυτόν το χειμώνα θα παγώσουν πολλοί Γερμανοί, με τον… γενναιόδωρο Βόλφγκανγκ να απαντά: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα». Οσον αφορά δε το ενδεχόμενο ενός μπλακ άουτ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και για αυτό ο Σόιμπλε έχει λύση: «Για αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι».

Στα 84 έτη του παραμένει θλιβερός και απάνθρωπος και δεν φαίνεται να διδάσκεται από την Ιστορία.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}