Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για την Staff Jeans

 28/03/2024    01 : 35 : 46
staff
68 / 100

Πλειστηριασμοί: Ένα ακόμη σφυρί έρχεται να ρίξει βαριά τη σκιά του πάνω από την ελληνική εταιρεία ένδυσης Staff Jeans του Γιάννη Δημοβέλη. Ήταν πριν 30 χρόνια όταν ο επιχειρηματίας από την Λάρισα έθετε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά brand τζην και casual ρούχων, το οποίο για αρκετά χρόνια κατάφερε να ανταγωνιστεί επάξια μεγάλους πολυεθνικούς κολοσσούς, κερδίζοντας την προτίμηση των νεαρής ηλικίας κυρίως καταναλωτών.

Η απήχηση που είχε το brand οδήγησε την εταιρεία στο να ανοίξει τα φτερά της και εκτός ελληνικών συνόρων, φτάνοντας, μάλιστα, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας να εξάγει το 35% των ενδυμάτων της σε ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές όπως της Ιταλίας και της Γερμανίας αλλά και των Βαλκανίων. Και κάπου εκεί έρχεται η ελληνική κρίση χρέους, η οποία έφερε ένα βαρύ πλήγμα στον εγχώριο κλάδο της ένδυσης, ο οποίος είδε να οδηγούνται στο λουκέτο ακόμη και εδραιωμένα ονόματα του χώρου. Εκτός, όμως, από την αρνητική συγκυρία της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, ο κύριος αντίπαλος για το ελληνικό ρούχο είναι εδώ και δεκαετίες οι ξένες αλυσίδες fast fashion, οι οποίες ουσιαστικά κυριαρχούν στην αγορά ενώ ηγούνται των εξελίξεων στην παγκόσμια μόδα, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο παρέχει περιορισμένες δυνατότητες κινήσεων για τις μικρότερες εγχώριες εταιρείες.

Οι μειωμένες πωλήσεις και ο φουσκωμένος δανεισμός
Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια η Staff Jeans έχει ακολουθήσει μια καθοδική πορεία, η οποία αποτυπώνεται και στις οικονομικές της επιδόσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις της εταιρείας από 25 εκατ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το 2015 μειώθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ το 2017, την ίδια στιγμή που εμφάνισε ζημιές όσο και ο κυκλος εργασιών της, δηλαδή στο ποσό των 15,3 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός δανεισμός ξεπερνούσε τα 36 εκατ. ευρώ. Τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα και οι “φουσκωμένες” δανειακές υποχρεώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία εταιρειών συμφερόντων του Γιάννη Δημοβέλη να βρεθούν στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενώ πλέον αντιμέτωπο με το σφυρί βρίσκεται και ακίνητο της Interwash, όπως έχει μετονομαστεί σήμερα η Staff Jeans .

Το κατάστημα σε έναν από τους ακριβότερους πεζόδρομους πανελληνίως
Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να βγει προς εκποίηση ένα ισόγειο κατάστημα ιδιαίτερης προβολής επί του πεζόδρομου της οδού Ρούσβελτ στον αριθμό 14 στο κέντρο της Λάρισας, η οποία άλλωστε αποτελεί και την έδρα της εταιρείας. Το εν λόγω ακίνητο χωροθετείται ακριβώς στην καρδιά της πόλης της Λάρισας σε ένα από τους πιο ακριβούς πεζόδρομους πανελληνίως. Το κατάστημα, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 429,01 τ.μ., αποτελείται από ισόγειο και πατάρι ενώ στο εσωτερικό έχει πλαστικό δάπεδο και ψευδοροφή. Ο χώρος του παταριού έχει ξύλινο δάπεδο και επικοινωνεί με το ισόγειο μέσω σκάλας, η οποία είναι επενδυμένη επίσης με ξύλο. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κατάστημα καταγράφει πολύ καλό βαθμό συντήρησης δεδομένης και της ριζικής ανακαίνισης που υλοποιήθηκε το 2012. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο απέχει μόλις 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία και 30 μέτρα από την πλατεία Ταχυδρομείου ενώ οι πεζόδρομοι της Ρούσβελτ και Κούμα αποτελούν τους πλέον εμπορικούς της πόλης, φιλοξενώντας κατά μήκος τους πολλά εμπορικά καταστήματα καθώς και χώρους εστίασης και καφέ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,55 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Αττικής.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία έχουν μπλεχτεί στη δίνη των πλειστηριασμών. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο βγήκαν στο σφυρί 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες σε μεγάλο ακίνητο στην παραλία της Χαλκίδας, οι οποίες ανήκαν στην ΔΗΜΑ ΔΥΟ, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του κ. Δημοβέλη. Τον Απρίλιο είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός ιδιοκτησιών του ίδιου και της συζύγου του στον Πλαταμώνα Πιερίας, οι οποίες τελικά πέρασαν σε νέα χέρια.

ΠΗΓΗ

—————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}