Πλήγμα για Βρετανία: Η BMW θα μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών Mini στην Κίνα

 29/03/2024    12 : 18 : 04
bmw
70 / 100

Η BMW ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Mini από τη Βρετανία στην Κίνα, επιφέροντας ένα μεγάλο πλήγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που φιλοδοξούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κόμβο για την κατασκευή οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Η BMW κατασκευάζει 40.000 ηλεκτρικά Mini τον χρόνο στο εργοστάσιό της στο Cowley, στα περίχωρα της Οξφόρδης, αλλά θα σταματήσει την παραγωγή της εκεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Η BMW σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή στην κοινοπραξία της στην Κίνα.

Η Stefanie Wurst, η νέα επικεφαλής της Mini, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι το εργοστάσιο της Οξφόρδης λειτουργούσε αναποτελεσματικά καθώς έπρεπε να παράγει ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στην ίδια γραμμή. Ανέφερε ότι το εργοστάσιο χρειαζόταν «ανακαίνιση και επένδυση» για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, με τις παλιές γραμμές συναρμολόγησης να έχουν αφαιρεθεί.

Η BMW θα συνεχίσει να παράγει Mini με κινητήρα εσωτερικής καύσης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και τη δεκαετία του 2030 – κυρίως για εξαγωγές στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ωστόσο, το ηλεκτρικό Mini θα κατασκευαστεί από τον συνεργάτη της BMW, την κοινοπραξία Great Wall Motor Co Ltd. και στο εργοστάσιό της στη Λειψία.

Εν τω μεταξύ, η Britishvolt Ltd., μια εταιρεία παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, απειλείται με κατάρρευση και αναζητά έκτακτη χρηματοδότηση.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει το site της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Financial Times έγραψαν ότι η εταιρεία χρειάζεται περίπου 200 εκατομμύρια λίρες (223 εκατομμύρια δολάρια) ως χρηματοδότηση μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και πως διεξάγει συνομιλίες με στρατηγικούς επενδυτές.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Honda να εγκαταλείψει τη Βρετανία λίγο μετά την απόφαση για το Brexit.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}