Ο θάνατος του εμποράκου στις ΗΠΑ

 29/03/2024    08 : 26 : 21
εμποριο
72 / 100

ΗΠΑ: Σχεδόν το 40% των μικρών επιχειρήσεων απέτυχε να πληρώσει ενοίκιο τον Οκτώβριο!

Οι μικρές επιχειρήσεις σε διάφορες αμερικανικές Πολιτείες δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και το ενοίκιο τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από τον εταιρεία Alignable με έδρα τη Βοστώνη, προκαλούν μεγάλή ανησυχία, καθώς δείχνουν την έντονη επίδραση που έχει ο πληθωρισμός στους καθημερινούς Αμερικανούς.

Η έρευνα σε 4.789 τυχαία επιλεγμένους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είδε περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να λένε ότι το ενοίκιό τους είναι τουλάχιστον 10% υψηλότερο από ό,τι πριν από έξι μήνες. Επτά μήνες πριν, η πλειοψηφία έλεγε ότι τα ενοίκια είχαν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20%. Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 37% των μικρών επιχειρήσεων -σχεδόν οι μισοί από το σύνολο των Αμερικανών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα- δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο τους τον Οκτώβριο.

usa

Η ανησυχία από τα ευρύματα επιτείνεται από το γεγονός ότι αρκετές Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, είναι πολύ πάνω από τον ήδη υψηλό εθνικό μέσο όρο όσον αφορά την εμπορική στέγη. Προσφέροντας μια εξήγηση για το φαινόμενο, ο συγγραφέας της έρευνας Chuck Casto έγραψε ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι σταθεροί σε αριθμό, αλλά ότι τα εισοδήματά τους «τρώγονται κυρίως από τις πληθωριστικές πιέσεις», καθώς τα ζοφερά στοιχεία συνεχίζουν να κλονίζουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η Alignable διαπίστωσε επίσης ότι το ένα τρίτο των μικρών επιχειρήσεων κινδυνεύει να κλείσει εάν τα έσοδα δεν «αυξηθούν» σημαντικά τους επόμενους μήνες, καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις δαπάνες εν μέσω φόβων για επικείμενη ύφεση.

usa2

Για τη δύσκολη αυτή κατάσταση, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κατηγόρησαν τα υψηλότερα ενοίκια, τον αντίκτυπο ενός έτους υψηλού πληθωρισμού, τις πιο απότομες από τις συνηθισμένες αυξομειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, τις αυξήσεις στο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού, την αύξηση του κόστους εργασίας και τις ελλείψεις και τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Η έρευνα διαπίστωσε περαιτέρω ότι από τις σχεδόν 5.000 τυχαία επιλεγμένες επιχειρήσεις που αναλύθηκαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα, περίπου το 51% είδε κάποιο είδος αύξησης των ενοικίων τον Οκτώβριο, ενώ το 59% είπε ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα αυτόν τον μήνα από τον προηγούμενο. Με το κόστος του φυσικού αερίου και των τροφίμων να αυξάνεται και τον πληθωρισμό να είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών, οι πωλήσεις που μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις έχουν επισκιαστεί, ασκώντας πίεση στα ήδη προβληματικά πορτοφόλια της μεσαίας και πιο χαμηλής τάξης.

usa3

Για τον Σεπτέμβριο, η έρευνα διαπίστωσε ότι η αδυναμία πληρωμής ενοικίου ήταν σε χαμηλό έξι μηνών, τροφοδοτούμενη από την αισιοδοξία για τις δυνατότητες κερδών του τελευταίου τριμήνου του έτους, καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ανέφεραν αύξηση στις πωλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, ένα μήνα αργότερα, σχεδόν το 40% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων βρέθηκαν ανίκανοι να αντέξουν οικονομικά το μηνιαίο ενοίκιο πλήρως και εγκαίρως, σε σύγκριση με το 30% που παρατηρήθηκε τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}