ΙΝΚΑ για ακρίβεια: «Μπαρούφες» τα περί ελέγχων και προστίμων στα σούπερ μάρκετ

 29/03/2024    12 : 17 : 19
σουπερ μαρκετ
70 / 100

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών(ΙΝΚΑ) με ανακοίνωσή του κατακεραυνώνει το υπουργείο και τον Υπουργό Ανάπτυξης για την κατακόρυφη άνοδο των τιμών εκατοντάδων αγαθών στα σούπερ μάρκετ και κάνει λόγο για ανύπαρκτους ελέγχους. Χαρακτηρίζει «φούσκες» τα μέτρα κατά της ακρίβειας και «μπαρούφες» την δήθεν επιβολή προστίμων, όπως αναφέρει ενδεικτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ:

Εξαγγελίες του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων για την ακρίβεια.

Ακούγοντας τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων μετά την συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας παντού, ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας θέλουμε να επισημάνουμε πως όλα αυτά είναι μπαρούφες, όπως και οι δήθεν έλεγχοι και η επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις. Όπως είπαν και λένε, με την νέα υπηρεσία του υπουργού την ΔΙΜΕΑ έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε επιχειρήσεις και οι έλεγχοι που έχουν κάνει είναι 4000 και τα πρόστιμα σε 287 επιχειρήσεις.

Οι πραιτοριανοί του υπουργού (70 τον αριθμό για όλη την Ελλάδα) έχουν κάνει 4000 ελέγχους. Όχι άλλο δούλεμα κύριε υπουργέ ανάπτυξης και επενδύσεων!

Έχετε πει τόσα ψέματα όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια, που είναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Χαρτοπετσέτες από 1,74 στις 7/9/2022, πήγαν 2,49 στις 1η /10 /2022. Αύξηση 43%!

Βιτάμ 250 γρ είχαν 1,14, έχουν 1,43 έως 1,47. Αύξηση 57% έως 61 %

Ειδικό γάλα για αλλεργικό βρέφος NOVOLAK ALENOVA AR απο 13 έως 14,5 ευρώ στις 8/9/2022 σε 29 έως 34 ευρώ στις 15/9/2022. Τα ποσοστά της αύξησης βγάλτε τα εσείς.

Συμπέρασμα: Όσο δεν μειώνει η κυβέρνηση τον Ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τόσο απλά θα ανεβαίνουν οι τιμές. Άρα, τα μέτρα κατά της ακρίβειας παντού είναι φούσκες.

Ό,τι και εάν λένε είναι εκτός πραγματικότητας. Τώρα, βέβαια, για την ακρίβεια δεν φταίει ο πόλεμος κύριοι της κυβέρνησης αλλά η δική σας πολιτική.

Είστε, δυστυχώς, υπέρ της ακρίβειας παντού, της αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}