Ετοιμάζεται οικονομική φυλακή στη Χαλκίδα

 29/03/2024    11 : 34 : 33
φυλακη
70 / 100

Οικονομική φυλακή 1.000 κρατουμένων στη Χαλκίδα

Real Estate φυλακών; Κι όμως, οι επενδύσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών φυλακών και την κατασκευή νέων σύγχρονων καταστημάτων κράτησης, θα είναι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταδίδει το ot.gr

Μια τέτοια φυλακή έχει σχεδιαστεί να γίνει στη Χαλκίδα, η οποία δεν θα αντικαταστήσει απλά την υπάρχουσα. Αλλά θα κατασκευαστεί μια οικονομική φυλακή για 1.000 κρατούμενους. Καταδικασμένοι δηλαδή για οικονομικά εγκλήματα.

Χθες η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία είχε ετοιμάσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των φυλακών, πήγε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εκεί συνάντησε τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Τη διαβεβαίωσε, λοιπόν, ότι θα προχωρήσει το έργο, το οποίο ενδιαφέρει την κ. Νικολάου μιας και πλέον είναι υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια.

Σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία με την Αντεγκληματική Πολιτική και θα αναλάβει να «τρέξει» τις μελέτες η ΜΟΜΚΑ του στρατού.

Στο τέλος θα υπογραφεί η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για να κάνει τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο χώρος έχει βρεθεί και είναι 80 στρέμματα στο παλαιό πεδίο βολής της Χαλκίδας. Εκεί όπου μπορεί να μεταφερθεί και το Αστυνομικό Μέγαρο ενώ η έκταση των 9 στρεμμάτων που σήμερα βρίσκονται οι φυλακές θα μπορούσε να γίνει χώρος πολιτισμού και πρασίνου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}