Έλληνα έσωσες τις τράπεζες για να…σου πάρουν τα πάντα

 28/03/2024    10 : 35 : 52
banks 1 e1659771433585
70 / 100

Τράπεζες και funds ετοιμάζουν πλιάτσικο μεγατόνων με τις ευλογίες της Πολιτείας!

Εφιαλτικός ο Σεπτέμβριος για τους οφειλέτες, οι οποίοι θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί. «Ξανακοκκινίζει» ένα στα τρία ρυθμισμένα δάνεια
Ριζική αλλαγή του χάρτη των ακινήτων στην Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, με ένα «τσουνάμι» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Υστερα από 10 χρόνια Μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας, στο «εκρηκτικό κοκτέιλ» ήρθαν να προστεθούν και οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, που «ροκανίζουν» καθημερινά το εισόδημα των πολιτών, με την Πολιτεία να αδιαφορεί για την οικονομική δεινότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Με τον μέσο μισθό στη χώρα μας μόλις να ξεπερνά τα 1.220 ευρώ μεικτά, δηλαδή κάτω από 965 ευρώ καθαρά, και στα 900 ευρώ τη μέση σύνταξη μεικτά ή 770 ευρώ καθαρά, οι πολίτες έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υψηλό κόστος ζωής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές τόσο προς την Εφορία και τα ταμεία όσο και προς τις τράπεζες και τα ξένα funds. Είναι χαρακτηριστικό ότι «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Εφορία έχουν πάνω από 4.000.000 πολίτες, «ξανακοκκινίζει» ένα στα τρία ρυθμισμένα δάνεια, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη καταναλωτών προς τους παρόχους, με βάση τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, με βάση την ανάρτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα eauction του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετών Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έως το τέλος του έτους έχουν αναρτηθεί 8.836 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 3.934 αφορούν ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον προγραμματισμό δεν έχουν ενταχθεί ακόμα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στους οποίους αναμένεται να προχωρήσουν και τα funds, με τον συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών για το τρέχον έτος να υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τους 140.000!

Τα στοιχεία δεν «αποκαλύπτουν» αν πρόκειται για πρώτες ή δευτερεύουσες κατοικίες, ωστόσο δικηγόροι που ασχολούνται με το θέμα των «κόκκινων» δανείων θεωρούν βέβαιο ότι η λίστα περιλαμβάνει και πρώτες κατοικίες.

Αγοράζουν σπίτια οι τράπεζες και τα funds
Σημειώνεται ότι για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο είχαν προγραμματιστεί περίπου 5.000 πλειστηριασμοί μηνιαίως, εκ των οποίων περίπου το 1/3 αφορούσε κατοικίες. Τα υπόλοιπα ενέχυρα που εκπλειστηριάζονται αφορούσαν είτε εμπορικά είτε βιομηχανικά ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι αγοραστές δεν είναι ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο από τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τη συντριπτική πλειονότητα των πλειστηριασμών «χτυπούν» οι ίδιες οι τράπεζες και τα funds, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αποκτήσει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με ακίνητα.

ΠΗΓΗ

——————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}