Χωρίς τέλος τα φέσια των Αγγελόπουλων!

Τρίτη 04/12/2023    09 : 52 : 52
αγγελοπουλοι
70 / 100

Πόλεμος Αγγελόπουλων-δήμου Ελευσίνας για 12 εκατ.

Το «ναυάγιο» της Χαλυβουργικής της οικογένειας Αγγελόπουλου έχει αφήσει πολλές ανοιχτές «πληγές». Και δεν εννοώ την υπόθεση των δανείων άνω των 400 εκατ. ευρώ για την οποία ουδέν νεότερο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Μιλάω για τα χρωστούμενα της εταιρείας προς τον δήμο Ελευσίνας, τα οποία ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Από το newmoney.gr

Συγκεκριμένα, οι βεβαιωμένες οφειλές της εταιρείας «Χαλυβουργική Α.Ε.» προς τον δήμο Ελευσίνας υπερβαίνουν τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές οφειλές (μαζί με τις προσαυξήσεις) είναι αρκετά υψηλότερες. Και τούτο καθώς από την αναστολή λειτουργίας της, αλλά ακόμη και πιο πριν, η εταιρεία δεν κατέβαλλε τις οφειλές της προς τον δήμο.

Για αυτή την υπόθεση η εταιρεία έχει ασκήσει προσφυγές και γενικότερα υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική διαμάχη, που έφτασε πρόσφατα και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ελευσίνας έχει ήδη προβεί σε ορισμένες ενέργειες εκτέλεσης, όπως η δέσμευση του Α.Φ.Μ. της εταιρείας, κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Επίσης, προχώρησε σε επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης σε ορισμένα ακίνητα ιδιοκτησίας της εταιρείας τον Οκτώβριο του 2021. Το ίδιο χρονικό διάστημα, η Χαλυβουργική υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή των οφειλών της σε ρύθμιση. Η ρύθμιση αυτή εγκρίθηκε μεν με την υπ’ αριθμ. 249/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η εταιρεία ουδέποτε κατέβαλε κάποιο ποσόν για την εξυπηρέτηση της ρύθμισης, ούτε καν την πρώτη δόση. Περαιτέρω, η εταιρεία έχει προσβάλει με ανακοπή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών την επιβολή αναγκαστικής κατάσχεσης επί των ακινήτων της καθώς και με προσφυγές όλες τις πράξεις περί επιβολής δημοτικών φόρων και τελών, με τις περισσότερες να απορρίπτονται εν όλω ή εν μέρει.

Εναντίον Χαλυβουργικής για οφειλές και ο ΕΦΚΑ
Επί της ουσίας, τα χρωστούμενα αυξάνονται, αλλά ο δήμος δεν έχει εισπράξει ούτε… ευρώ. Έτσι, οι αρμόδιοι «ψάχνονται» για να δουν τι μέτρα μπορούν να πάρουν. Μεταξύ αυτών είναι η σύνταξη γραπτής γνωμοδότησης για τις δυνατότητες που έχει ο δήμος να επιβάλει επιπλέον μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της εταιρείας, αλλά και να ασκήσει πίεση μέσω λήψης μέτρων κατά των φυσικών προσώπων που τη διοικούν.

Η Χαλυβουργική, βλέπετε, μπορεί να έσβησε τα φουγάρα της και να μην έχει πλέον προσωπικό, αλλά διαθέτει διοίκηση. Ο δήμος Ελευσίνας πάντως από τον Απρίλιο έχει αναθέσει σε δικηγόρο τις παραπάνω ενέργειες, εγκρίνοντας μάλιστα διαδοχικές αμοιβές, καθώς η αντιπαράθεση στα δικαστήρια είναι διαρκής.

Έμαθα ακόμη ότι πριν από λίγες μέρες ο ΕΦΚΑ προχώρησε «σε συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του ακινήτου με αριθμό δύο (2) συνολικής επιφάνειας 475,06 τ.μ, που αποτελεί τμήμα του πρώτου (1ου) ορόφου, του κτιρίου επί της οδού Δραγατσανίου 8, Αθήνα, από τη μισθώτρια εταιρεία Χαλυβουργική Α.Ε., σε μερική συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. 972/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

Όπως είναι γνωστό στη Δραγατσανίου 8 είναι η έδρα της Χαλυβουργικής. Τώρα αυτό σημαίνει ότι θα μείνει και… άστεγη;

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}