Πλειστηριασμοί: Τα ιστορικά ονόματα της κλωστοϋφαντουργίας που βγαίνουν στο σφυρί
Πλειστηριασμοί: Τέσσερα “βαριά” σφυριά από τον κλάδο της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση που διαπερνά έναν ιστορικό πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας. Εργοστάσια που άλλοτε έσφυζαν από δραστηριότητα και στήριζαν τοπικές κοινωνίες οδηγούνται πλέον σε πλειστηριασμό, αποτυπώνοντας τη συρρίκνωση ενός κλάδου που για δεκαετίες πρωταγωνιστούσε στην παραγωγή και στις εξαγωγές.
Fieratex
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Fieratex. Τον περασμένο Ιανουάριο βγήκε στο σφυρί η μονάδα της εταιρείας στο Κιλκίς, σε συνέχεια της κήρυξης της κλωστοϋφαντουργίας σε πτώχευση τον Απρίλιο του 2025, σηματοδοτώντας ακόμη ένα ηχηρό πλήγμα για τον δοκιμαζόμενο κλάδο.
Μετά τον άγονο πλειστηριασμό της 21ης Ιανουαρίου, ένα επαναληπτικό σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου 2026, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και ίδια τιμή πρώτης προσφοράς, ήτοι 5.540.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2024, είχε προηγηθεί η διαγραφή από το ταμπλό του Χρηματιστήριου Αθηνών των μετοχών της εταιρείας “Φιερατέξ – Αφοί Ανεζουλάκη Α.Ε. Βαφεία – Πλεκτήρια”, καθώς, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, δεν είχε προβεί σε δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου 2024 και δεν υφίσταντο προοπτικές ανάκαμψης και βελτίωσης της χρηματοοικονομικής θέσης της που να επιτρέπουν την άρση της εν λόγω αναστολής.
Εκκοκκιστήρια Θράκης
Αντιμέτωπη με το σφυρί θα βρεθεί ξανά και η εταιρεία “Εκκοκκιστήρια Θράκης” της γνωστής οικογένειας Ακκά, που έχει δει ακίνητα και άλλων εταιρειών του ομίλου της να βγαίνουν στο σφυρί, όπως της Ελληνικής Υφαντουργίας.
Ο πλειστηριασμός, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου 2026 και αφορά τη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στην Κομοτηνή. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στο ποσό του 1.784.000 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 100 χιλ. ευρώ. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal, επ’ ονόματι και για λογαριασμό της Hermes Acquisitions B Dac.
Κλωστήρια Θράκης
Ένας νέος, διπλός πλειστηριασμός έχει, ωστόσο, προγραμματιστεί και για την “Κλωστήρια Θράκης”, θυγατρική της “Εκκοκκιστήρια Θράκης”, που σήμερα εμφανίζεται σε “διαδικασία συναλλαγής”.
Το σφυρί, εφόσον δεν υπάρξει αναστολή, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2026, έχει επισπεύδοντα ιδιώτη και αφορά:
1) Στο δικαίωμα της πλήρους κυριότητος σε ποσοστό 100% επί ενός γηπέδου μετά των επ’ αυτού πάσης φύσεως κτισμάτων, ανεγερθέντων και ανεγερθησομένων, των συστατικών και παραρτημάτων του αλλά και των μηχανημάτων και μηχανικών εγκαταστάσεων, εκτάσεως 44.830 τ.μ..
Επί του παραπάνω γηπέδου υφίσταται βιομηχανικό κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε σταδιακά από το έτος 1998 έως το έτος 2005. Το ολικό δομημένο εμβαδόν του βιομηχανικού συγκροτήματος ανέρχεται στα 33.004,80 τ.μ. και περιλαμβάνει τα κτίρια των δύο κλωστηρίων, τα βοηθητικά κτίρια των δύο κλωστηρίων (πύργους κλιματισμού, αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ.), κτίρια εσωτερικής επικοινωνίας, στέγαστρα καθώς και τα γραφεία.
2) Στο δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% της κινητής περιουσίας (μηχανήματα και εγκαταστάσεις) τα οποία υφίστανται εντός του ως άνω γηπέδου.
Ως τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού του ακινήτου μαζί με τα κινητά πράγματα ορίζεται το σύνολο της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ήτοι 2.590.000 ευρώ, μαζί με τα 2/3 της εμπορικής αξίας των κινητών, ήτοι 1.728.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στο ποσό των 4.318.000 ευρώ.
Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Θηβών
Στο σφυρί οδηγούνται, παράλληλα, και οι εγκαταστάσεις της “Εκκοκκιστήρια Βάμβακος Θηβών”, εταιρεία στην οποία κάποτε διατηρούσε συμμετοχή η Βαρβαρέσος.
Ένας πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου 2026 -εφόσον φυσικά δεν μεσολαβήσουν έως τότε κινήσεις αναστολής. Επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 5.772.000 ευρώ.
………………………………
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html
STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html
YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ) και τον Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρούν λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπουν την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html