Δεν καταλαβαίνουν τίποτα τα funds: Αρπάζουν περιουσίες, καταστρέφουν ζωές!
Ντροπή!Τα funds πήραν ακίνητο για 13.000, πλειστηριασμός για 100.000!
Από το thitanews.gr
Έδινε 30.000 ευρώ για να σώσει το μαγαζί του από χρέος 13.000 και του είπαν «όχι». Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη στη Θεσσαλονίκη!
Μια ακόμα συγκλονιστική περίπτωση κατάφωρης αδικίας και κατάσχεσης ακινήτου Έλληνα δανειολήπτη, έρχεται στο φως από το ThitaNews, αναδεικνύοντας την απάνθρωπη πρακτική των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (funds).
Ο Κλεόβουλος Χατζησάββας, ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά, για να χτίσει από το μηδέν, το δικό του κατάστημα, ένα όνειρο ζωής που θα αποτελούσε την οικογενειακή του επιχείρηση, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού, για το ακίνητο που είχε αγοράσει στην περιοχή των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης.
ΔΕΙΤΕ τι λέει στην κάμερα του ThitaNews ο κ. Χατζησάββας και ο δικηγόρος του κ. Γρηγοριάδης, μιλώντας για την τραγική περιπέτειά του από την αναλγησία των Funds:
Πριν από δέκα χρόνια, έλαβε δάνειο, για την πλήρη αναβάθμιση και τελειοποίηση του μαγαζιού του, ένα κατασκευαστικό/επισκευαστικό δάνειο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του και πλήρωσε κανονικά, μέχρι που έπαθε ζημιά με την υγεία του και με την άλλη δουλειά που έκανε, σε μια καντίνα, δουλεύοντας 10 και 12 ώρες, για το μεροκάματο.
Παρά τις δυσκολίες, ήταν συνεπής, έχοντας ήδη αποπληρώσει 15.000 ευρώ, από τα 28.000 ευρώ, του συνολικού δανείου. Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια: Αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας που του προκάλεσε αναπηρία, τον ανάγκασε να κλείσει την καντίνα, διακόπτοντας κάθε πηγή εισοδήματός του, που είχε μέχρι τότε.
Ενώ το υπόλοιπο του δανείου ήταν 13.000 ευρώ, η οφειλή «εκτοξεύτηκε» από τόκους και προσαυξήσεις, οδηγώντας το ακίνητο σε πλειστηριασμό. Μάλιστα τα funds έβγαλαν προς πώληση το ακίνητο, με πρώτη τιμή τις 100.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η πρόταση της οικογένειας να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 30.000 ευρώ, επιπλέον των 15.000 που είχαν ήδη δοθεί, έπεσε στο κενό! Τα funds αρνήθηκαν κάθε διακανονισμό, επιδιώκοντας αποκλειστικά το μέγιστο κέρδος και οδηγώντας το ακίνητο “στο σφυρί”, για να πουληθεί με πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα του δανείου, που είχε λάβει.
Ο κ. Χατζησάββας κάθε πρωί, πηγαίνει στο ακίνητό του, κάθεται έξω από την πόρτα και λέει ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μπει μέσα να του το πάρει, περιμένοντας την απόφαση του Fund να του το δώσουν πίσω, αφού τους πληρώσει όσα χρωστάει, κάτι που δεν δέχθηκαν, για δικούς τους λόγους και προφανώς για να πάρουν περισσότερα χρήματα από τον πλειστηριασμό, αν και ο πρώτος βγήκε άγονος…
Ο δικηγόρος του κ. Χατζησάββα, Γιάννης Γρηγοριάδης, καταγγέλλει την αδιαλλαξία των εταιρειών: «Δεν βλέπουν τον άνθρωπο, ούτε τα οικονομικά του στοιχεία. Δεν διευκολύνουν καμία ρύθμιση για να σωθεί ο κόπος μιας ζωής». Τονίζει μάλιστα ότι θα εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα.
Στο πρόσωπο του κ. Χατζησάββα, που αγωνιά για τα παιδιά και τα επτά εγγόνια του, καθρεφτίζεται η αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών. «Θέλω μόνο να μπορέσω να ζήσω σαν άνθρωπος, να ξαναπιάσω το νήμα της ζωής μου», εξομολογείται. Η υπόθεση αυτή αποτελεί μια κραυγή για προστασία απέναντι στην κερδοσκοπική λαίλαπα και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πώς λειτουργούν οι εταιρείες αυτές, που παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων για λίγα λεφτά και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό, χωρίς να δίνουν δεύτερη ευκαιρία, ενώ η Κυβέρνηση παραμένει απαθής σε αυτή τη διαδικασία, αφήνοντας τον Έλληνα δανειολήπτη στο έλεος των Funds.
Ντροπή! Ο άνθρωπος αυτός, όπως και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα θέλουν να σώσουν την περιοσυία τους, έστω την πολύ μικρή και η αναλγησία των Funds, χωρίς μάλιστα Ελληνικό ΑΦΜ, οδηγούν τον Έλληνα στην απόγνωση.
Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του κ. Χατζησάββα, είχε υπογραφεί σύμβαση δανείου με την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και η εταιρεία διαχείρισης ήταν η Intrum Hellas ΑΕΔΑΔΠ το Fund SUNRISE I NPL Finance Designed avtivity company, ενώ έχουν θυροκολληθεί στην τζαμαρία του καταστήματος, αποφάσεις από τρεις εταιρείες, όπως η Cepal, με Αρ. Πρωτ. 1047/4/274, η Intrum με Αρ. πρωτ. 1057/1/19 και η DoValue με Αρ. πρωτ. 1057/9/7.
Την ίδια “δουλειά” με τη Cepal, την Intrum, κάνουν και τα άλλα Funds που δουλεύουν στην Ελλάδα, “πίνουν το αίμα” του Έλληνα δανειολήπτη με τους τόκους στα δάνεια και στο τέλος, τού παίρνουν και το ακίνητο, για να το βγάλουν σε πλειστηριασμό.
Η Κυβέρνηση τι κάνει για να βοηθήσει τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο;