Κόκκινα δάνεια: Οι δανειολήπτες γύρισαν την πλάτη στους servicers…
Mόλις 60.000 από τους 2 εκατομμύρια οφειλέτες έχουν δώσει email επικοινωνίας στους servicers. Η κατάσταση αυτή καθιστά «νεκρό» γράμμα τις προθέσεις του ΥΠΕΘΟ και της ΤτΕ για διαφάνεια και προστασία των δανειοληπτών, ενώ οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων των εταιρειών διαχείρισης μένουν αναξιοποίητες.
Κόκκινα δάνεια: Χαμηλή συμμετοχή οφειλετών στις ψηφιακές πλατφόρμες
Η επικοινωνία των οφειλετών με τους servicers μέσω των ψηφιακών πλατφορμών παρουσιάζει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, στα ανεξασφάλιστα χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων η ψηφιακή επικοινωνία δεν ξεπερνά το 15% με 20%, ενώ στα δάνεια με εξασφαλίσεις το ποσοστό κινείται μεταξύ 60% και 65%.
Βάσει του νόμου 5072/2023 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, οι servicers υποχρεώθηκαν να δημιουργήσουν ειδικές πλατφόρμες επικοινωνίας με τους οφειλέτες. Από την 1η Απριλίου, κάθε εταιρεία διαχείρισης λειτουργεί τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα e-servicing, όπου οι δανειολήπτες μπορούν να εισέρχονται με προσωπικούς κωδικούς.

Η διαδικασία πρόσβασης των οφειλετών στις πλατφόρμες περιλαμβάνει:
- Ταυτοποίηση μέσω gov.gr ή Taxisnet
- Λήψη προσωπικών κωδικών στο email τους
- Είσοδο στην πλατφόρμα με τους κωδικούς
- Πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες για το δάνειο
Οι πλατφόρμες παρέχουν αναλυτική καταγραφή των οφειλόμενων ποσών, διαχωρίζοντας κεφάλαιο, τόκους, προμήθειες και άλλες χρεώσεις, καθώς και το ισχύον επιτόκιο. Επιπλέον, οι δανειολήπτες μπορούν να δουν την περιοδικότητα και το ύψος των δόσεων, τις ημερομηνίες πληρωμής, το τρέχον υπόλοιπο και τον λογαριασμό εξυπηρέτησης της οφειλής τους.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με τους CEOs των servicers, παρουσία της υποδιοικήτριας της ΤτΕ, Χριστίνας Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προσκόμματα και η πρόοδος στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.
…………………………
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html
STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html
YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html