Πλειστηριασμοί: Τα ηχηρά “σφυριά” του Μαΐου

Πλειστηριασμοί: Τα ηχηρά
63 / 100 SEO Score

Ο Μάιος φέρνει ένα ακόμη βαρύ χαρτοφυλάκιο πλειστηριασμών, με γνωστά ονόματα από τον χώρο του real estate, της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου να βρίσκονται αντιμέτωπα με το σφυρί. Μεταξύ των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, ξεχωρίζουν επαναληπτικά αλλά και καινούρια σφυριά που στρέφονται εις βάρος της Karouzos Development και της Matou France, καθώς και των ιστορικών εταιρειών Λίρα Α.Ε., Κλωστήρια Θράκης και Ατλάντικ.

Karouzos Development

Το λεγόμενο σκάνδαλο “Καρούζος Gate” παραμένει στο επίκεντρο των πλειστηριασμών και τον Μάιο.

Ο Γιάννης Καρούζος, που άλλοτε διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του real estate και στη συνέχεια βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύκροτης υπόθεσης, έχει επανειλημμένως βρεθεί αντιμέτωπος με διαδικασίες αναγκαστικής εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, τρία ακίνητά του στη Γλυφάδα πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες μέσω πλειστηριασμών.

Παράλληλα, στις αρχές Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν έξι πλειστηριασμοί εις βάρος της Karouzos Development, με επισπεύδοντες δύο ιδιώτες.

Ο ακριβότερος από αυτούς, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6.492.000 ευρώ, αφορούσε κατάστημα στη Γλυφάδα που λειτουργεί ως σούπερ μάρκετ, το οποίο άλλαξε χέρια με 6.775.298 ευρώ.

Από τα έξι ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί τον Μάρτιο, τα τρία πέρασαν σε νέο ιδιοκτήτη. Έτσι, για τις 29 Μαΐου 2026 έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικά σφυριά για τα τρία εναπομείναντα ακίνητα. Πρόκειται συγκεκριμένα για 1) δύο ιδιοκτησίες επί της οδού Κύπρου στη Γλυφάδα: α) ένα διαμέρισμα του ημιυπογείου που αποτελείται από ένα κύριο δωμάτιο, χωλ, λουτρό, κουζίνα και διάδρομο, επιφάνειας 40 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 157.000 ευρώ, β) ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου που αποτελείται από δύο κύρια δωμάτια, χωλ, λουτρό, κουζίνα, διάδρομο και δωμάτιο υπηρεσίας, επιφάνειας 60 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 267.000 ευρώ και 2) ένα ακίνητο επί της οδού Γούναρη: μία οριζόντια ιδιοκτησία – κατάστημα (Κ1), η οποία εκτείνεται σε: α) υπόγειο, επιφανείας 160 τ.μ. και β) ισόγειο, επιφανείας 160 τ.μ., ήτοι συνολικής επιφανείας 320 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το εν λόγω ακίνητο έχει οριστεί στο ποσό του 1.012.000 ευρώ.

Matou France

Αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών βρίσκεται και η γνωστή εταιρεία παιδικών ρούχων Matou France. Συγκεκριμένα, για τις 21 Μαΐου 2026 —εφόσον δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής— έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός εις βάρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΒΙΟΧΑΡ-Βιομηχανία Παιδικών Πλεκτών Χαρ. Πρέζας Α.Ε.” και τον διακριτικό τίτλο “Matou France”. Ο πλειστηριασμός αφορά στο ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η έδρα της εταιρείας, καθώς και στο βιομηχανικό κτίριο όπου πραγματοποιείται η παραγωγή παιδικών ρούχων. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.538.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas, στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία “GAIA Securitisation II Designated Activity Company” με έδρα το Δουβλίνο Ιρλανδίας.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

Το σφυρί αφορά ειδικότερα σε ένα ακίνητο που βρίσκεται εντός οικοπέδου στον Δήμο Ιλίου, επί της διασταυρώσεως των οδών Άστρους, Έκτορος και Πύλου, με έκταση 1.144,50 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσεως και επί της οδού Άστρους αρ. 11 με έκταση 1.143 τ.μ. κατά το Κτηματολόγιο.

pleistiriasmoi 1

Λίρα Α.Ε.

Σε έναν ακόμη πλειστηριασμό οδηγείται τον Μάιο και το ακίνητο της ιστορικής εταιρείας μπαχαρικών “Λίρα” επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, μετά από μια σειρά από άγονα σφυριά και αναστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε χτυπήσει τον Μάρτιο του 2024, με τιμή εκκίνησης τα 7,33 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος. Έκτοτε, βρέθηκε κι άλλες φορές στην πλατφόρμα, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πλέον υποχωρήσει στα 4.766.450 ευρώ, ήτοι στο 65% της αρχικώς ορισθείσας τιμής. Σημειωτέον ότι μέρος του ακινήτου είναι μισθωμένο στην Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Ο νέος πλειστηριασμός έχει επισπεύδουσα τη Cepal Hellas και έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου 2026.

Κλωστήρια Θράκης

Ένας νέος, διπλός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί και για την “Κλωστήρια Θράκης”, θυγατρική της “Εκκοκκιστήρια Θράκης”.

Το σφυρί, εφόσον δεν υπάρξει αναστολή, έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2026, έχει επισπεύδοντα ιδιώτη και αφορά:

1) Στο δικαίωμα της πλήρους κυριότητος σε ποσοστό 100% επί ενός γηπέδου μετά των επ’ αυτού πάσης φύσεως κτισμάτων, ανεγερθέντων και ανεγερθησομένων, των συστατικών και παραρτημάτων του αλλά και των μηχανημάτων και μηχανικών εγκαταστάσεων, εκτάσεως 44.830 τ.μ..

Επί του παραπάνω γηπέδου υφίσταται βιομηχανικό κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε σταδιακά από το έτος 1998 έως το έτος 2005. Το ολικό δομημένο εμβαδόν του βιομηχανικού συγκροτήματος ανέρχεται στα 33.004,80 τ.μ. και περιλαμβάνει τα κτίρια των δύο κλωστηρίων, τα βοηθητικά κτίρια των δύο κλωστηρίων (πύργους κλιματισμού, αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ.), κτίρια εσωτερικής επικοινωνίας, στέγαστρα καθώς και τα γραφεία.

2) Στο δικαίωμα της πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100% της κινητής περιουσίας (μηχανήματα και εγκαταστάσεις) τα οποία υφίστανται εντός του ως άνω γηπέδου.

Ως τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού του ακινήτου μαζί με τα κινητά πράγματα ορίζεται το σύνολο της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ήτοι 2.590.000 ευρώ, μαζί με τα 2/3 της εμπορικής αξίας των κινητών, ήτοι 1.728.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στο ποσό των 4.318.000 ευρώ.

Ξανά στο “στόχαστρο” αναμένεται να βρεθούν και ακίνητα της Ατλάντικ, με επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης της εταιρείας.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στις 513.250 ευρώ αφορά σε ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, μετά των επ’ αυτού βιοτεχνικών κτισμάτων, που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή του Αγροκτήματος “Αγχίαλος” της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Αθανασίου και δη στο 13° χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στο αγρόκτημα Αγχιάλου, της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός, με -επίσης- μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στις 417.500 ευρώ, αφορά σε έναν αγρό (γήπεδο) έκτασης 40.000 τ.μ., κείμενο στη θέση “Δένδρα Δουρσανάδες” της κτηματικής περιφέρειας Δένδρων Τυρνάβου Λάρισας. Στον παραπάνω αγρό υφίστανται κτίσματα πάσης φύσεως και μορφής, που αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα εργοστασίου κονσερβοποιίας φρούτων.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

…………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ) και τον Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρούν λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπουν την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html