Ο πλειστηριασμός στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου…
Μια ιδιοκτησία επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που απειλείται να βγει στο σφυρί «μαγνητίζει» αυτονόητα το ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον όταν αυτή βρίσκεται στο ακίνητο, το οποίο αποτελούσε την κατοικία του εκλιπόντος πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου…
Το κτήριο επί της Δ. Αρεοπαγίτου 33 έγινε «διάσημο» προ ετών όταν ως,-μη δηλωθείσα δεόντως στο πόθεν έσχες-, κατοικία του Α. Τσοχατζόπουλου και της οικογένειάς του, αποτέλεσε την αρχή του νήματος, ώστε να ξετυλιχτεί το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ήταν μάλιστα το ακίνητο στο οποίο συνελήφθη ο πρώην υπουργός τέτοιες μέρες πριν 14 χρόνια, στις 11 Απριλίου 2012.
Τι οδεύει στο σφυρί
Ο εν λόγω πλειστηριασμός δεν αφορά την πρώην κατοικία του Α. Τσοχατζόπουλου, η οποία άλλωστε παραμένει δεσμευμένη από το Δημόσιο, αλλά την ιδιοκτησία του ισογείου ορόφου. Αυτή ανήκει στον Σ. Χ., κάτοικο Πάρου, ενώ εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου, που φέρει τον τύπο εκτέλεσης.
Επισπεύδουσα είναι η Cepal και όπως αναφέρεται στην έκθεση, η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 54.251,08 ευρώ, πλέον περαιτέρω τόκων και όλων των εξόδων εκτελέσεως.
Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου 2026, -εκτός εάν μεσολαβήσει ανακοπή οπότε είναι πιθανό να ανασταλεί-, και σε αυτόν θα βγει η πλήρης κυριότητα μιας αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας – διαμερίσματος του ισογείου ορόφου οικοδομής «που είναι κτισμένη σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, κείμενο μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως και την Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων, στη θέση «Σερπετσέ», στη μεσημβρινή πλευρά της Ακροπόλεως, και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οποία φέρει τον αριθμό 33».
Κατά την εξωτερική αυτοψία και την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για διατηρητέα οικοδομή, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, κατασκευής περί τα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα και η οποία εξωτερικά βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό συντήρησης ανάλογο της παλαιότητάς της. Ως χρόνος ανέγερσης θεωρείται το 1950, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας, με το ακίνητο να βρίσκεται σχεδόν δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης, διαθέτοντας απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη.
Όπως σημειώνεται, η εύλογη μέση τιμή πώλησης για ακίνητα ανάλογης θέσης, παλαιότητας και χαρακτηριστικών κυμαίνεται μεταξύ των 6.828 €/τ.μ και 13.185 €/τ.μ με αντιπροσωπευτική τιμή για το συγκεκριμένο ακίνητο τις 8.956 €/τ.μ.
Έτσι, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, με βάση την εκτιμηθείσα εμπορική αξία, σε 1.811.000 ευρώ.
Υπάρχουν, όμως και κάποια εγγεγραμμένα εμπράγματα βάρη.
………………………………
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html
ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html
STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html
YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ) και τον Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρούν λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπουν την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html