Νίκος Νικολόπουλος: «Παραγραφές υπουργικών αδικημάτων έως το 2023, αρχίζουν τη Δευτέρα»!
Νίκος Νικολόπουλος: «Παραγραφές υπουργικών αδικημάτων έως το 2023, αρχίζουν τη Δευτέρα»!
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, αρχίζουν να παραγράφονται υπουργικά αδικήματα έως το 2023 κι έτσι ολοκληρώνεται ένας κύκλος θεσμικής ασυλίας», αποκαλύπτει στο militaire channel ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην υπουργός, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και τώρα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Αφορμή για την αποκάλυψη ,όσα μας είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για το περιβόητο άρθρο 86 που προστατεύει πολιτικούς από έρευνες για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς.
«Η ουσία του άρθρου 86 παραμένει ενεργή: ειδική μεταχείριση στην ποινική ευθύνη υπουργών. Οι κυβερνητικοί διακήρυξαν ότι δήθεν έγιναν τομές, όμως η ίδια η Εισαγγελέας της ΕΕ υπενθύμισε πως η Ελλάδα παραμένει μοναδική περίπτωση με θεσμοθετημένο προνόμιο για τους ισχυρούς. Η επίκληση ότι «θα αναθεωρηθεί» στο μέλλον δεν συνιστά λογοδοσία για το παρελθόν· είναι υπεκφυγή.
Η παραγραφή στις 6 Οκτωβρίου δεν κλείνει μόνο φακέλους· ανοίγει νέες πληγές στο σώμα της δικαιοσύνης και μπαίνει στο στόμα των πολιτών», επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος σχολιάζει όσα είπε η κυρία Κοβέσι ,κυρίως εκείνα που δεν προβλήθηκαν καθόλου από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.
«Η ηθική φθορά της κυβέρνησης δεν είναι λεκές να ξεπλυθεί· είναι διάβρωση που τρώει το θεμέλιο της εμπιστοσύνης. Από τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αδυναμία αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων, έχει διαρραγεί το συμβόλαιο αλήθειας.
Χωρίς εμπιστοσύνη, καμία επικοινωνιακή επιδιόρθωση δεν στεριώνει.
Άρα, όχι: δεν είναι ρεαλιστικά αναστρέψιμη εντός του ίδιου μοντέλου διακυβέρνησης», λέει ο κ.Νικολόπουλος.