“Φρένο” στις ταξιδιωτικές δαπάνες βάζουν οι πλούσιοι ταξιδιώτες

 29/03/2024    01 : 17 : 58
πλουτος
70 / 100

Σφίγγουν… τα χέρια οι πλούσιοι ταξιδιώτες, οι οποίοι φαίνεται να περιορίζουν τις ταξιδιωτικές τους δαπάνες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, τα στοιχεία της οποίας αποκάλυψε το Bloomberg.

Όπως διαπίστωσε η έρευνα της MLIV Pulse, η οποία βασίζεται στις απαντήσεις 465 συμμετεχόντων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, οι ταξιδιώτες υψηλού οικονομικού επιπέδου μειώνουν τις δαπάνες για διακοπές, δεν ενδιαφέρονται να πληρώσουν περισσότερα από 500 δολάρια για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

Εξετάζοντας πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, το 69% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι 500 δολάρια ήταν ο μέγιστος προϋπολογισμός τους ανά διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά σε ποσοστό 24% είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν έως και 1.000 δολάρια. Μόλις το 5% είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν 2.000 δολάρια και ακόμη λιγότεροι, το 3%, θα πλήρωναν μέχρι και 3.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν έμποροι, διευθυντές χαρτοφυλακίου, ανώτερα στελέχη και μικροεπενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg. Έτσι, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για τους μέσου επιπέδου ταξιδιώτες.

Έρχεται το τέλος των bleisure, τις προβλέπεται για τα ταξίδια εκδίκησης

Οι απαντήσεις της έρευνας δείχνουν επίσης ότι η τάση “bleisure” μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της. Το 62% των ερωτηθέντων στην έρευνα που ήταν επαγγελματίες επενδυτές και το 56% των ερωτηθέντων που ήταν μικροεπενδυτές, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε περισσότερα ταξίδια bleisure φέτος.

Τα ταξίδια εκδίκησης μπορεί επίσης να μειωθούν. Μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ξοδεύουν πολλά για ένα ταξίδι το 2023, ενώ περίπου το ένα τέταρτο δήλωσε ότι “μπορεί να αναβαθμίσει τα πράγματα λίγο”, σύμφωνα με το Bloomberg. Εν τω μεταξύ, το 18% δήλωσε ότι μπορεί ακόμη και να μειώσει τις δαπάνες. Και πάλι, οι ερωτηθέντες εδώ ήταν επαγγελματίες έμποροι (72%) και έμποροι λιανικής (28%).

Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιώτες που ξοδεύουν πολλά χρήματα δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να πετάξουν πράσινα για να βοηθήσουν στην “αναχαίτιση” της κλιματικής αλλαγής. Το ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί, το οποίο έχει χαιρετιστεί ως ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της βιομηχανίας να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να διευκολύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν είναι κάτι που οι εύποροι ταξιδιώτες φαίνεται να αξιοποιούν μέχρι το 2030 ή και αργότερα. Ενώ, το 37% των ίδιων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν ποτέ να κάνουν τη μετάβαση στο πιο φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό ταξί.

Μια ξεχωριστή έκθεση, της Virtuoso, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, υποδηλώνει ότι οι εύποροι ταξιδιώτες επιθυμούν επίσης να εξερευνήσουν νέους προορισμούς φέτος ή τους λεγόμενους “μυστικούς προορισμούς διακοπών”.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}