Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους;; Τα funds ήρθαν για πλιάτσικο στην Ελλάδα…

 28/03/2024    01 : 43 : 16
πλειστηριασμοι
71 / 100

Ρεσιτάλ αναλγησίας από fund – Έβγαλε σπίτι στο σφυρί ενώ η ιδιοκτήτρια πλήρωνε τις δόσεις

Σοκάρει η αναλγησία των funds που αγόρασαν για ψίχουλα «κόκκινα» δάνεια και βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα ευάλωτων πολιτών. Μια τέτοια ιστορία ήρθε στο φως στο Open, όπου μίλησε η κ. Αφροδίτη Καραμανή, το σπίτι της οποίας βγήκε σε πλειστηριασμό αν και η ίδια πληρώνει κανονικά τις δόσεις της.

Όπως περιέγραψε, όταν πήρε με τον σύζυγό της το δάνειο για να αγοράσουν το σπίτι, υπολόγιζαν ότι με δυο δουλειές θα μπορούσαν άνετα να τα βγάλουν πέρα. Τρία-τέσσερα χρόνια μετά όμως, ο σύζυγός της έμεινε χωρίς εργασία, ενώ λίγο αργότερα αρρώστησε με καρκίνο και στη συνέχεια πέθανε.

«Όταν χάθηκε ο σύζυγος, άρχισα να τρέχω για να γλυτώσω το σπίτι» ανέφερε. «Δεν έχω άλλη περιουσία. Μπήκαμε τον Μάιο του 2019 στο νόμο Κατσέλη, πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά με μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ και ξαφνικά το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έφεραν ένα χαρτί να υπογράψω και ένα για τον σύζυγο που έχει πεθάνει. Και έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνω τις δόσεις» είπε με σπασμένη φωνή.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο πάνελ της εκπομπής, εφόσον ο σύζυγος απεβίωσε ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει για το δικό του ποσοστό, δηλαδή για το 50% του σπιτιού. «Τώρα εγώ αν πω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που έβγαλαν το 50% αυτού του ανθρώπου σε πλειστηριασμό, θα φταίω εγώ; Θα έπρεπε να ντρέπονται» υπογράμμισε η κ. Νούκα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}