Τι άλλο θα διαβάσουμε ρε γμτ……

 28/03/2024    06 : 20 : 24
den masame
71 / 100

Moderna: «Είχαμε παράξει ήδη 100.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 πριν την πανδημία»

O διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, μιλώντας πρόσφατα στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του παρήγαγε 100.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 το 2019 πριν ξεκινήσει η πανδημία!

Πώς γνώριζε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna ότι θα υπάρξει πανδημία πριν αυτή ανακηρυχθεί επισήμως και πως ήξερε ότι θα χρειαζόντουσαν 1.000.000 δόσεις;

Πώς είχε δημιουργήσει η Moderna 100.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 πριν καν ξεκινήσει η πανδημία;

Αναπάντητα ερωτήματα που προκαλούν όμως μεγάλες υποψίες για το αν υπήρξε τελικά «ανθρώπινο χέρι» που να είναι υπαίτιο για την δημιουργία αυτής της πανδημίας.

Μία πανδημία που προκάλεσε μείζοντες αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων.

«Όπως γνωρίζει ο Seth, όταν συνέβη η πανδημία, η Moderna είχε παράξει 100.000 δόσεις το 2019 για ολόκληρη την χρονιά.

Και θυμάμαι να μπαίνω μετά το Davos στο γραφείο του συνεταίρου μου και να λέω: ”Πώς φτιάχνουμε 1 δισεκατομμύριο δόσεις του χρόνου;”

Κι εκείνος με κοίταξε με κάπως αστείο ύφος και είπε: ”Τι;”

Εγώ είπα: ”Ναι. Πρέπει να φτιάξουμε 1 δισεκατομμύριο δόσεις του χρόνου επειδή θα συμβεί μια πανδημία”…».
Η πανδημία κηρύχθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020, αφού τον Δεκέμβρη του 2019 εντοπίστηκε ο COVID 19 στην Κίνα.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………..

NASA: «Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν υπάρχει»

NASA: «Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν υπάρχει».. Δεν υπήρξε υπερθέρμανση του πλανήτη εδώ και 8 χρόνια και 5 μήνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA αυτή την εβδομάδα. Ναι, λες και υπήρξε παλιότερα, όμως πάμε πάσο λόγω της επισημότητας αυτής της δήλωσης από την ίδια την NASA..

Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη όλων των εποχών.

Το Whatsupwiththat.com αναφέρει: Καθώς ο τρίτος συνεχόμενος χρόνος του la Niña ολοκληρώνεται, η Νέα Παύση έχει επιμηκυνθεί κατά έναν ακόμη μήνα (και σχεδόν κατά δύο μήνες). Δεν υπήρξε καμία τάση στις ανωμαλίες της μέσης θερμοκρασίας χαμηλότερης τροπόσφαιρας του UAH παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο του 2014: 8 χρόνια 5 μήνες και συνεχίζουν.

1.jpeg

Όπως πάντα, η Νέα Παύση δεν είναι μια πρόβλεψη: είναι μια μέτρηση. Αντιπροσωπεύει το πιο μακρινό πίσω που μπορεί κανείς να πάει χρησιμοποιώντας το πιο αξιόπιστο σύνολο δεδομένων μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στον κόσμο χωρίς να βρει μια τάση θέρμανσης.

Η απόλυτη συχνότητα και η διάρκεια αυτών των Παύσεων παρέχουν μια γραφική απόδειξη, εύκολα κατανοητή σε όλους, ότι δεν είναι χειρότερο από όσο νομίζαμε – ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αργή, μικρή, ακίνδυνη και, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σε κάθε περίπτωση, πολύ καθαρά ωφέλιμη .

Και πάλι, όπως πάντα, εδώ είναι το πλήρες σύνολο δεδομένων μηνιαίων ανωμαλιών UAH από τότε που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1978. Η ανοδική τάση παραμένει σταθερή στα 0,134 K δεκαετία –1 .

2.jpeg

Η ήπια θέρμανση των τελευταίων δεκαετιών, κατά την οποία έχει προκύψει σχεδόν όλη η επιρροή μας στην παγκόσμια θερμοκρασία, είναι πολύ πιο κάτω από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί – και εξακολουθεί να προβλέπεται.

Στην IPCC (1990), στο σενάριο εκπομπών «business as-usual» σενάριο Α που είναι πολύ πιο κοντά στο αποτέλεσμα από το B, C ή D, η προβλεπόμενη θέρμανση έως το 2100 ήταν 0,3 [0,2, 0,5] K δεκαετία –1 , υπονοώντας 3 [2 , 5] K ECS, ακριβώς όπως προβλέπει το IPCC (2021). Ωστόσο, στα 33 χρόνια από το 1990, ο ρυθμός υπερθέρμανσης του πραγματικού κόσμου ήταν μόνο 0,137 K δεκαετία –1 , πρακτικά δεν παρουσιάζει επιτάχυνση σε σύγκριση με τη δεκαετία 0,134 K –1 για ολόκληρη την 44χρονη περίοδο από το 1978.

3.jpeg

Η πρόβλεψη μεσαίας δεκαετιακής θέρμανσης της IPCC ήταν επομένως υπερβολική κατά 0,16 [0,06, 0,36] K δεκαετία –1 , ή 120% [50%, 260%].

Γιατί, λοιπόν, η εντεινόμενη υστερία –μόνο στα δυτικά έθνη– σχετικά με την υπερβολική και (μέχρι στιγμής, σε κάθε περίπτωση) φανταστική απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη που θεωρείται αρκετά γρήγορη ώστε να είναι καταστροφική; Τι συμβαίνει εδώ που θα πρέπει όχι μόνο να μας προβληματίσει αλλά στην ουσία να μας ταρακουνήσει μήπως και ξυπνήσουμε;;

Πόσο έλεγχο ακόμα επιδιώκουν να ασκήσουν επάνω μας μέσω αυτού του μεγάλου ψέματος;; Της μεγάλης απάτης περί της κλιματικής αλλαγής;;

O Γκρέγκορι Ράιτστοουν μας εξηγεί πως H «Κλιματική Αλλαγή» είναι ένα ψέμα που κρύβει μια ατζέντα για κοινωνικό έλεγχο.. Το διοξείδιο του άνθρακα, που κατηγορείται για την αλλαγή του κλίματος, είναι πραγματικά ωφέλιμο για τη Γη και τη ζωή..

Το διοξείδιο του άνθρακα ή CO2 , το οποίο χαρακτηρίζεται ως επιβλαβής ρύπος από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους προοδευτικούς πολιτικούς, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη Γη και τη ζωή στον πλανήτη, είπε ένας ειδικός.

Ο Γκρέγκορι Ράιτστοουν είναι εκτελεστικός διευθυντής του CO2 Coalition, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αποστολή να εκπαιδεύσει σχετικά με το ρόλο του CO2 στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του να κάνει τη γη πράσινη και να βοηθήσει τις καλλιέργειες να ευδοκιμήσουν.

Τα φυτά επεξεργάζονται το CO2, το νερό και το ηλιακό φως σε θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Η αφθονία του CO2 βοηθά τα φυτά να διατηρούν περισσότερο νερό, ώστε να χρειάζονται λιγότερο πότισμα, είπε ο Ράιτστοουν σε πρόσφατη συνέντευξη για το πρόγραμμα « Crossroads » του EpochTV.

Αυτό οδηγεί σε υψηλότερη υγρασία του εδάφους, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο, είπε. Υπήρχαν πολύ περισσότερες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930 από ό,τι σήμερα, πρόσθεσε. Καλό είναι να διαβάσετε και άλλες φωνές επάνω σε αυτό το θέμα, όπως την Παγκόσμια Διακήρυξη για το κλίμα: «Δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»…

Σύμφωνα με την έκθεση της NASA Earth Observatory, η περιοχή που καίγεται κάθε χρόνο παγκοσμίως μεταξύ 2003 και 2019 μειώθηκε κατά περίπου 25%. Επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Science, υποστήριξε ότι «η αγροτική επέκταση και εντατικοποίηση ήταν οι πρωταρχικοί οδηγοί της φθίνουσας δραστηριότητας των πυρκαγιών».

Μια άλλη εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature ανέφερε ότι η επέκταση των δέντρων είχε αυξηθεί παγκοσμίως κατά περίπου 7%, την περίοδο από το 1982 έως το 2016.

Τα οφέλη του ζεστού κλίματος
Ο συνδυασμός μέτριας θέρμανσης και αυξημένου CO2 φέρνει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο πολιτισμό, είπε ο Ράιτστοουν. «Η θέρμανση επιτρέπει μεγαλύτερες περιόδους ανάπτυξης». Κοιτάζοντας πίσω στα αρκετές χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας, υπήρξαν τρεις περίοδοι θέρμανσης, είπε ο Ράιτστοουν, και κάθε μία από αυτές τις περιόδους θέρμανσης ήταν θερμότερη από σήμερα, αλλά το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα ήταν πολύ χαμηλότερο.

«Κάθε μία από αυτές τις περιόδους θέρμανσης ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για την ανθρωπότητα. Η ζωή ήταν καλή, το φαγητό ήταν πλούσιο, μεγάλοι πολιτισμοί και αυτοκρατορίες προέκυψαν», είπε.

Η πρώτη μεγάλη περίοδος θέρμανσης, που ονομάζεται μινωική θερμή περίοδος, συνέβη κατά την Εποχή του Χαλκού, είπε ο Ράιτστοουν. Οι πρώτοι μεγάλοι πολιτισμοί που αναδύθηκαν εκείνη την περίοδο ήταν οι Μινωίτες, οι Χετταίοι, οι Βαβυλώνιοι και οι Ασσύριοι, και μετά η γη άρχισε να κρυώνει, εξήγησε ο Ράιτστοουν.

«Όλοι αυτοί οι πολιτισμοί συνετρίβησαν σχεδόν την ίδια περίπου στιγμή που μεγάλωσε το κρύο. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε ΄΄κατάρρευση της ύστερης εποχής του Χαλκού΄΄», είπε. «Το βλέπουμε αυτό να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά», είπε ο Ράιτστοουν. «Η ζεστή περίοδος είναι ευεργετική. Η ψυχρή περίοδος οδηγεί σε αποτυχία των καλλιεργειών, σε πείνα, λοιμό και μαζική ερήμωση».

Ο Μινωικός Πολιτισμός ιδρύθηκε στη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή γύρω στο 3000 π.Χ. και διήρκεσε μέχρι την ξαφνική κατάρρευσή του γύρω στο 1100 π.Χ.

Κατά τη δεύτερη περίοδο θέρμανσης, τη ρωμαϊκή θερμή περίοδο, οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν εσπεριδοειδή στη βόρεια Αγγλία κοντά στο Τείχος του Αδριανού, είπε ο Ράιτστοουν, και την εποχή της μεσαιωνικής θερμής περιόδου, της πιο πρόσφατης, οι άνθρωποι καλλιεργούσαν κριθάρι στη Γροιλανδία. που δεν μπορεί να καλλιεργηθεί εκεί τώρα. «Πρέπει να φοβόμαστε το κρύο και να καλωσορίζουμε το ζεστό. Αυτό μας λέει η ιστορία».

Η ιδανική θερμοκρασία της Γης
Ο Ράιτστοουν ανέφερε τον Μάικλ Μαν, καθηγητή Γης και Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Penn State, ο οποίος είπε ότι η ιδανική θερμοκρασία για τη γη θα ήταν η θερμοκρασία προτού οι άνθρωποι αρχίσουν να προσθέτουν CO2 στην ατμόσφαιρα.

Αυτό θα γυρνούσε τον κόσμο πίσω στην περίοδο πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση κατά τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων, η οποία ήταν φρικτή, είπε ο Ράιτστοουν.

Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων ήταν μια περιορισμένη αλλά ουσιαστική περίοδος ψύξης που ξεκίνησε τον 13ο ή 14ο αιώνα, διήρκησε έως τον 19ο αιώνα και επηρέασε το βόρειο ημισφαίριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «ο μισός πληθυσμός της Ισλανδίας χάθηκε, το ένα τρίτο του πληθυσμού του κόσμου χάθηκε. Ήταν μια πολύ κακή, σκοτεινή περίοδος για τη γη, όπως βλέπουμε ότι έγινε στις προηγούμενες ψυχρές περιόδους», εξήγησε ο Ράιτστοουν.

Επίπεδο CO2
Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση, το επίπεδο CO2 στον αέρα ήταν πιθανώς περίπου 280 έως 300 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), αλλά αυτή τη στιγμή, είναι περίπου 420 ppm, είπε ο Ράιτστοουν, οπότε αυξήθηκε κατά 140 ppm.

«Αυτό είναι αντίθετο με αυτή την ιδέα ότι το διοξείδιο του άνθρακα οδηγεί στην αύξηση της θερμοκρασίας», είπε ο Ράιτστοουν. Κατά τις ψυχρές περιόδους της ιστορίας, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ήταν «σε σχετικά επίπεδα», επεσήμανε. Ο Ράιτστοουν υποστήριξε επίσης ότι το φυσικό αέριο είναι μια καθαρή ενέργεια επειδή τα υποπροϊόντα της καύσης του είναι κυρίως υδρατμοί και διοξείδιο του άνθρακα, «και τα δύο με πολύ ευεργετικά μόρια», είπε.

Τα Ηνωμένα Έθνη, ωστόσο, πιέζουν ώστε η μείωση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο μηδέν, με στόχο τις καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Ο δηλωμένος σκοπός είναι να περιοριστεί η παγκόσμια θερμοκρασία από την αύξηση πάνω από 1,5 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το σχέδιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές το αργότερο έως το 2050.

Ως εκ τούτου, το φυσικό αέριο, τα ορυκτά καύσιμα και ο άνθρακας χαρακτηρίζονται ως κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είπε ο Ράιτστοουν. Ως αποτέλεσμα, οι κεφαλαιαγορές υποχωρούν από τα έργα πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Ωστόσο, ο Ράιτστοουν επεσήμανε ότι μπορούν να κατασκευαστούν καθαρές μονάδες καύσης άνθρακα «όπου το μόνο πράγμα [που] θα βγαίνει από την καπνοδόχο, θα είναι το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί – κανένα από τα δύο δεν είναι ρύπος».

Υπάρχει ενεργειακή φτώχεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και πρέπει να χρησιμοποιούν αποξηραμένη κοπριά και ξύλα για να μαγειρεύουν και να ζεσταίνουν τα σπίτια τους, είπε ο Ράιτστοουν. «Μπορούμε να τους προσφέρουμε χαμηλού κόστους, αξιόπιστη, άφθονη ενέργεια από καθαρό άνθρακα».

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι 789 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε ξύλο, κάρβουνο ή ζωικά απόβλητα για το μαγείρεμα και τη θέρμανση.

Πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα
Ο Ράιτστοουν υποστηρίζει ότι τα χρήματα που διατίθενται για την εξάλειψη των εκπομπών CO2 θα ήταν καλύτερα να δαπανηθούν για την αντιμετώπιση πραγματικά σοβαρών περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως τα χωροκατακτητικά είδη και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

«Τα χωροκατακτητικά είδη, όπως το cheatgrass (χειμερινό ετήσιο γρασίδι), είναι μία από τις κύριες αιτίες των πυρκαγιών στο Όρεγκον και την Καλιφόρνια», είπε ο Ράιτστοουν. «Πολλές από αυτές τις πυρκαγιές είναι στην πραγματικότητα πυρκαγιές από γρασίδι που κατέστρεψαν κοινότητες».

Το Cheatgrass είναι ένα ετήσιο γρασίδι που έχει «τη δυνατότητα να αλλάξει εντελώς τα οικοσυστήματα που καταλαμβάνει», σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων . «Το Cheatgrass τείνει να καίγεται πιο συχνά από τα περισσότερα εγγενή φυτά και επίσης αναβλασταίνει πιο γρήγορα μετά την πυρκαγιά», δήλωσε η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. «Μετά από αρκετούς κύκλους πυρκαγιάς, το cheatgrass κυριαρχεί στο οικοσύστημα».

Ένα άλλο περιβαλλοντικό ζήτημα που απαιτεί προσοχή είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, είπε ο Ράιτστοουν. «Αλλά έχει αυξηθεί πολύ πριν αρχίσουμε να προσθέτουμε CO2 και αυξάνεται περίπου με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν από 150 χρόνια», είπε. «Δεν έχει επιταχυνθεί».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}