Συνεχίζει να καταρρέει η Credit Suisse: Εκροές 69 δις δολαρίων το πρώτο τρίμηνο

 29/03/2024    04 : 33 : 27
credit suisse
68 / 100

Η Credit Suisse ανακοίνωσε εκροές 61,2 δισ. ελβετικών φράγκων (69 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, εξέλιξη που εντείνει την πρόκληση της UBS να διατηρήσει βασικούς πελάτες και περιουσιακά στοιχεία μετά την εξαγορά της.

Η ελβετική τράπεζα εμφάνισε 47,1 δισεκατομμύρια φράγκα καθαρών εκροών στη βασική μονάδα διαχείρισης περιουσίας και είπε ότι μια επιβάρυνση απομείωσης ύψους 1,3 δισ. φράγκων σχετίζεται κυρίως με αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με την τράπεζα οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά η κατάσταση δεν έχει ακόμη αντιστραφεί.

Μάλιστα, στην ελβετική μονάδα, η εταιρεία είδε επιπλέον 6,9 δισ. εκροές, κυρίως από ιδιώτες πελάτες.

Από το mononews.gr

Πλούσιοι πελάτες και ιδιώτες καταθέτες απέσυραν δισεκατομμύρια από την τράπεζα μέσα στον Μάρτιο, όταν ο βασικός της μέτοχος είπε ότι δεν θα επενδύσει περισσότερα κεφάλαια σε αυτήν. Το μέγεθος των εκροών και των ζημιών υπογραμμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν για την UBS κατά την ενοποίηση των δύο τραπεζών που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια.

Η Credit Suisse είχε ξεκινήσει την τελευταία της αναδιάρθρωση τον Οκτώβριο, προγραμματίζοντας έως και 9.000 περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η συνέχιση των εκροών καθώς και οι αποχωρήσεις τραπεζιτών, εγείρουν τώρα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του τμήματος πλούτου που θα “κληρονομήσει” η UBS μόλις κλείσει η συμφωνία αργότερα φέτος. Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει σημαντική ζημιά στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας φέτος.

Για να βοηθήσει στην αναχαίτιση της αποχώρησης ικανών στελεχών, ο επικεφαλής της μονάδας πλούτου της UBS Iqbal Khan εμφανίστηκε μαζί με τον ομόλογό του στην Credit Suisse για να διευκρινίσει στο προσωπικό ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα προσφέρει κίνητρα και πακέτα παραμονής στην εταιρεία.

Η Credit Suisse είχε ήδη χάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 110 δισ. φράγκων το τέταρτο τρίμηνο, μετά από την καταιγίδα δημοσιευμάτων που αμφισβητούσαν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της τράπεζας.

Πιθανότατα θα χάσει περίπου το 1/5 των περιουσιακών στοιχείων του τμήματος διαχείρισης περιουσίας μετά τη συγχώνευσή της με την UBS, εκτιμούν αναλυτές της Citigroup. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου άλλα 110 δισεκατομμύρια φράγκα.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}