Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι Βαλκάνιοι μπροστινοί…

 29/03/2024    05 : 33 : 51
ααδε
67 / 100

Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Πιτσιλής και τα στελέχη της ΑΑΔΕ έχουν βρει μπροστά τους μία «απίθανη» κομπίνα φοροδιαφυγής που μόνο νοσηροί… Βαλκάνιοι εγκέφαλοι μπορούσαν να επινοήσουν.

Από το mononews.gr

Και εξηγούμαι: ιδρύεται στη χώρα μας μία ΙΚΕ ή ετερόρρυθμη εταιρεία (Ε.Ε.) που έχει κανονική εμπορική δραστηριότητα.

Ο πραγματικός αλλά εντελώς άφαντος ιδιοκτήτης είναι Έλληνας αλλά ως μέτοχος και διαχειριστής εμφανίζεται πολίτης κράτους- μέλους της ΕΕ και σχεδόν πάντοτε της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας.

Ο ευρωπαίος αυτός… συμπολίτης μας (εδώ γελάνε!) έχει κανονικό Διαβατήριο από τη φίλη χώρα και κανονικό Αριθμό Μητρώου.

Κάνει λοιπόν νόμιμες δοσοληψίες, δημιουργεί έσοδα και εισπράττει κανονικά.

Οι φόροι που πρέπει να πληρώνει, του καταλογίζονται κανονικά από τις φορολογικές αρχές και στο τέλος του λογιστικού έτους υποβάλλει δήλωση και πρέπει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα (ζημία ή κέρδος, συνήθως το πρώτο).

Εν τω μεταξύ, μέσω τραπεζικής εταιρικής κάρτας την οποία έχει νόμιμα εκδώσει στη χώρα μας από κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, κάνει αναλήψεις των εσόδων της εταιρίας του αφήνοντας στο λογαριασμό ένα μικρό υπόλοιπο και μόνον.

Μάλιστα έχει εμφανιστεί και αυτοπροσώπως σε τραπεζικά καταστήματα για παραλαβή της κάρτας με το διαβατήριό του.

Έρχεται σε κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου και οι φορολογικές αρχές διαπιστώνουν πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει εκπληρώσει καμία φορολογική υποχρέωση και χρωστάει σε όλο το Ελληνικό Δημόσιο!

Εφαρμόζοντας το νόμο, το ΥΠΟΙΚ και η ΑΑΔΕ δίνουν εντολές να «παγώσει» ο τραπεζικός λογαριασμός της εταιρίας και να ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα κατά του (εμφανιζόμενου ως) ιδιοκτήτη-διαχειριστή.

Εκεί ακριβώς διαπιστώνουν όλοι το μέγεθος της απάτης: ο τραπεζικός λογαριασμός έχει ένα υπόλοιπο που ποτέ δεν υπερβαίνει τα 50 (ολογράφως πενήντα) ευρώ διότι όλα τα έσοδα έχουν αναληφθεί, όχι στους ουρανούς φυσικά αλλά στις τσέπες του πολυμήχανου που έστησε την κομπίνα.

Η διεύθυνση της εταιρίας είναι εικονική: κάτι χαμόσπιτα στον Ασπρόπυργο ή στις Αχαρνές που είναι το δημοφιλές Μενίδι για όσους δεν γνωρίζουν ή στη Σταυρούπολη της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Ναι αλλά τα μέτρα προσωπικού χαρακτήρα κατά του εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη-διαχειριστή που καταλήγουν; Πουθενά, διότι απλούστατα ο Ρουμάνος ή ο Βούλγαρος …δεν υπάρχει.

Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες, δεν υπάρχει!

Δεν υφίσταται τέτοιο πρόσωπο, όπως βεβαιώνει η ενταύθα Πρεσβεία.

Το διαβατήριο όμως;

Αυτό έχει εκδοθεί τυπικά νόμιμα στη φίλη Βαλκανική χώρα (από παράνομο κύκλωμα φυσικά, αλλά είναι κανονικό διαβατήριο, όχι πλαστό!) πλην όμως δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο που να το γνωρίζει ή να μπορεί να το εντοπίσει με κάποιο τρόπο το επίσημο ρουμανικό ή το βουλγαρικό κράτος!

Ναι αλλά ο …ευρωπαίος συμπολίτης μας που εμφανίστηκε στην τράπεζα;

Απλούστατα είναι ένας «αυτοφωράκιας» που λένε και στα κυκλώματα της νύχτας ο οποίος έχει άλλη ταυτότητα, κανονική και με ελαφρώς παραποιημένη φωτογραφία έβγαλε μέσω κυκλώματος το διαβατήριο με ονοματεπώνυμο που ΔΕΝ αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο!

Ευνόητο είναι πως ο «αυτοφωράκιας» έναντι πενιχρής αμοιβής εξαφανίζεται στην συνέχεια και πάει στις θάλασσες της Βάρνας ή της Κωνστάντζας να ζήσει.

Άλλο πρόσωπο, άλλο όνομα, άλλο διαβατήριο, ποιος να τον βρει;

Άλλωστε οι… «ιντελεκτουέλ» Ρουμάνοι λένε για τους εαυτούς τους αστειευόμενοι πως «το να είσαι Ρουμάνος δεν είναι ακριβώς εθνικότητα, αλλά …επάγγελμα αρκεί να βγάζεις λεφτά!».

Ποιόν να κυνηγήσει τώρα και πως ο Πιτσιλής για να εισπράξει το «φέσωμα»;

Όλοι γνωρίζουν πως πίσω από αυτό το κύκλωμα, ο πραγματικός ιδιοκτήτης-φάντασμα της εταιρίας είναι Έλληνας που έχει στήσει την κομπίνα και δεν εμφανίζεται πουθενά, απλώς με την εταιρική κάρτα «σηκώνει» τα έσοδα της εταιρίας.

«Συνήθεις ύποπτοι» υπάρχουν πάντα, αλλά αποδείξεις πουθενά.

Όλες οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ όπως μαθαίνει ο wiseman είναι στα κάγκελα και σύντομα θα βρουν άκρη και θα εφαρμόσουν τη λύση στο πρόβλημα…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}