Σκάνδαλο Ναυαγίου: Στο σκαμνί για κακουργήματα «επενδυτές» και κρατικοί λειτουργοί

 29/03/2024    09 : 12 : 25
ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
70 / 100

Σκάνδαλο Ναυαγίου: Δικαίωση μετά από το δημοσίευμα της 28/8/2022 για την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», με το οποίο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, από τα οποία προκύπτει η σύνδεση υψηλόβαθμων τότε κυβερνητικών στελεχών με το τεράστιο σκάνδαλο του Ναυαγίου της Ζακύνθου, όπου φερόμενα ως πλαστά και παραποιημένα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη σκανδαλώδη πώληση 15.000 στρεμμάτων από το φιλέτο της Ζακύνθου στην εταιρεία συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, PIMANA S.A.

Μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr

Στο δημοσίευμα της 28/8/2022 η «Μ» αποκάλυψε τα βασικότερα συμπεράσματα από απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, τα οποία και υποδηλώνουν έως αποδεικνύουν ένα τεράστιο, καλοστημένο σκάνδαλο εις βάρος της νήσου της Ζακύνθου και των κατοίκων αυτής, άρα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, και τα όσα έγιναν με αδιαφανή τρόπο για να «πουληθεί» σε καταριανά συμφέροντα έκταση στο μοναδικής ομορφιάς Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Με ανακοίνωση τους οι κάτοικοι ορεινών κοινοτήτων της Ζακύνθου επιβεβαιώνουν όλες τις αποκαλύψεις της εφημερίδας:
“Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε στο Νησί της Ζακύνθου και όλοι οι Κάτοικοι περιμένουμε τη μεσουράνησή του”

Απαιτούμε απαντήσεις από όλα τα υπουργεία που έχουν μικρή ή μεγάλη εμπλοκή στο Σκάνδαλο της Ζακύνθου

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν πολλές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ζακύνθου και έχουν δει το φως της δημοσιότητας πάρα πολλά ντοκουμέντα. Όλα αυτά δίνουν στο Σκάνδαλο Εθνική διάσταση, όπως τονίζει η Ομογένεια, επανειλημμένως, εδώ και δύο χρόνια.

Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει, επιπλέον, η έκδοση του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών, υπ΄ αριθμ. 3189/2022. Το βούλευμα υιοθετεί την πρόσφατη πρόταση του κ. εισαγγελέα και παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τους επτά εμπλεκόμενους για να δικαστούν για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες συνετέλεσαν σε μία απατηλή και «βρόμικη» πώληση του 14% του νησιού μας, στην περιοχή του Ναυαγίου και την ευρύτερη ζώνη των Ορεινών χωριών.

Η παραπάνω εξέλιξη μάς δικαιώνει πλήρως. Η συνέχιση και κορύφωση του αγώνα μας είναι ηθική μας υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας. Υπάρχουν, άλλωστε, ακόμα πολλά ερωτηματικά που χρήζουν απάντησης από την πολιτεία και διερεύνησης από την Δικαιοσύνη.

Εντός Βουλής, στις 9 Σεπτεμβρίου, ακούσαμε από τον κ. Αρσένη, επικαλούμενος τρέχοντα δημοσιεύματα, ότι ενδεχομένως έχουν καταστραφεί οι συνομιλίες της ΕΥΠ μελών της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ και πολιτικών στελεχών που διατηρούσαν επικοινωνία μαζί τους. Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες σε πανελλαδικές και τοπικές εφημερίδες, οι συνομιλίες παρακολουθούνταν για την εξακρίβωση και συλλογή στοιχείων που θα πιστοποιούσαν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παρόλα αυτά, μέλη της εταιρείας έχουν λάβει προσφάτως οικονομικές επιχορηγήσεις από το ελληνικό κράτος, παρά τις διώξεις αυτών για κακουργηματικές πράξεις. Πρόκειται για μέλη της εταιρείας που έχουν συμβάλει στο ξεπούλημα των περιουσίων μας και των χωριών μας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τουριστικές επενδύσεις, καθώς οι περιουσίες μας είναι κατεχόμενες. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αρσένης, σε ερώτηση του προς την κ. Ζαχαράκη, αναρωτήθηκε ποια είναι, άραγε, τα κριτήρια που κάνουν μια εταιρεία να είναι, από τη μια, ύποπτη για εγκληματική οργάνωση και από την άλλη, να δέχεται κρατικές επιδοτήσεις.

Ο κ. Αρσένης δε σταμάτησε εκεί, αλλά έδωσε μία δραματική διάσταση στην σκανδαλώδη υπόθεση της Ζακύνθου, για την οποία φωνάζουμε και εμείς οι κάτοικοι εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον βουλευτή, το κράτος ενεργεί, ώστε ακόμη και αν καταδικαστούν ποινικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, η τύχη της έκτασης των 14.500 στρεμμάτων να καταλήξει στα χέρια των ίδιων ανθρώπων που έστησαν το Μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Μεταπολίτευσης και ξεπούλησαν το 14% της Ζακύνθου στο Κατάρ, στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας. Αυτό ακριβώς φροντίζουν καθημερινά να διαδίδουν οι λίγοι εμπλεκόμενοι από τα χωριά μας, λέγοντας εμφατικά και υπεροπτικά ότι οι ίδιοι είναι το κράτος, προσπαθώντας να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων ενάντια στην πρωτοφανή καταπάτηση και αρπαγή ζακυνθινής γης.

Επιπλέον, η δημοσιογραφία των τελευταίων ημερών ξαναφέρνει στο προσκήνιο πληροφορίες για τις Φωτιές στην ίδια επίμαχη περιοχή του Ναυαγίου και των Ορεινών, κατά τα τελευταία έτη. Είναι μία πτυχή που πλαισιώνει το Σκάνδαλο Ζακύνθου και έχει επισημανθεί και από δικές μας ανακοινώσεις στο παρελθόν.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε γιατί οι αρμόδιοι στην Πολιτική δεν ενεργούν υπέρ των νόμιμων ιδιοκτητών των εκτάσεων, προς ακύρωση ενός συμβολαίου μεταξύ Απατεώνων. Απαιτούμε απαντήσεις από όλα τα υπουργεία που έχουν μικρή ή μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση, όπως Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βέβαια το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού.

Παρόλους τους εκβιασμούς και τραμπουκισμούς που βιώνουμε εδώ και χρόνια, η στάση μας και ο αγώνας μας δεν κάμπτονται. Αντιθέτως, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί!

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ”

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}