Πως οι ΗΠΑ καταστρέφουν την ευρωπαϊκή οικονομία

 29/03/2024    12 : 27 : 40
ηπα εε
73 / 100

Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών(ΗΠΑ) έχουν τροφοδοτήσει το διχασμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, καθώς και οι δύο μεγάλες χώρες βρίσκονται στη δίνη σημαντικών κοινωνικών αναταραχών, με τους ηγέτες τους να μην αντιπροσωπεύουν πλέον τη βούληση του δικού τους πληθυσμού και να αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό έλλειμμα νομιμοποίησης το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές, υπογράμμισε ο Elijah Magnier, διπλωματικός αναλυτής.

Από  τον Φ. Χ.

Η Ουάσιγκτον σκόπιμα επαναπροσδιορίζει τη δυναμική ισχύος στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αξιοποιώντας μια «αδύναμη Γαλλία» και «αδύναμη Γερμανία», επισήμανε ο Elijah Magnier στο Sputnik.

Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται μια συνολικά «αποδυναμωμένη» ήπειρο, δήλωσε ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου by proxy υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι συνέπειες του οποίου βοήθησαν την κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον να εκμεταλλευτεί περαιτέρω την εσωτερική αναταραχή που κατατρώει τη Γαλλία και τη Γερμανία, δήλωσε.

Στην Ανατολική Ευρώπη

«Οι ΗΠΑ δελεάζουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία με φθηνότερη ενέργεια, χαμηλότερους φόρους… δημιουργώντας διχασμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας…

Και επιπλέον, οι Αμερικανοί μεταφέρουν το κέντρο της Ευρώπης από τη Δυτική Ευρώπη στην Ανατολική Ευρώπη, επειδή η Δυτική Ευρώπη είναι .. πολυ.. στενόμυαλη», δήλωσε ο Elijah Magnier.
German Chancellor Olaf Scholz (R) and French President Emmanuel Macron (L). – Sputnik International, 1920, 07.05.2023

Δεν στηρίζουν λαούς τους

Ενώ στη Γαλλία «σήμερα έχετε τον Macron, αύριο θα έχετε τη Marine Lepen», στη Γερμανία, «ο Scholz υποστηρίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, δεν υποστηρίζει πλέον τον γερμανικό πληθυσμό και τις ανάγκες του», υπογράμμισε ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz «δεν είναι πλέον ηγέτες ούτε στις χώρες τους», επεσήμανε.

Αν και υπήρχε πάντα ανταγωνισμός μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, μετά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία στις αρχές του 2022, οι… αυτοκτονικές κυρώσεις της Δύσης έχουν επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση, έτσι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν «ενιαίο μέτωπο» .

Κοινωνική κατακραυγή

Η Γαλλία βρίσκεται να να αντιμετωπίζει τη μοίρα των εγχώριων δεινών της, ενώ εκδηλώνονται ογκώδεις διαμαρτυρίες για τη βαθιά αντιδημοφιλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Macron που αυξάνει όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στη Γερμανία, ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) έχει διχαστεί για μια σειρά ζητημάτων.
Στη συνέχεια, οι δύο χώρες άρχισαν να αντιπαρατίθενται για θέματα ενέργειας και άμυνας.
Κατά συνέπεια, η Γαλλία και η Γερμανία απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο και να αποτρέψουν τις ΗΠΑ από την υιοθέτηση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Ο οικονομικός ανταγωνισμός

Υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden τον Αύγουστο του 2022, το διάταγμα για φορολογικές εκπτώσεις σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική και δίνει προτεραιότητα στις αμερικανικές αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών, υπόσχεται μεγάλες επιδοτήσεις, δίνοντας κίνητρα στους ευρωπαίους παραγωγούς να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλα αυτά προωθήθηκαν σε πείσμα των καταγγελιών των κρατών μελών της ΕΕ ότι ο IRA θα μπορούσε να δημιουργήσει νέους εμπορικούς φραγμούς για τα ευρωπαϊκά αγαθά.
Τώρα, η Γερμανία έχει διολισθήσει σε τεχνική ύφεση αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με την ανάλυση του Ομίλου ING, με την ευρωπαϊκή βιομηχανική δύναμη να αντιμετωπίζει απώλειες ανταγωνιστικότητας και αποβιομηχάνισης.

Και παρόλα αυτά, η Ουάσιγκτον πιέζει το Βερολίνο να κάνει περισσότερα για τον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, παρά τις αναφορές του Τύπου ότι ο γερμανικός στρατός αντιμετωπίζει οικονομικές ελλείψεις και χρειάζεται επειγόντως εκσυγχρονισμό.
Nord stream gas pipeline sabotage | How did it happen | US, Europe, Russia | Geopolitics – YouTube

Τα σαμποτάζ στον Nord Stream

Ένα άλλο κραυγαλέο σημάδι «αδυναμίας» ήταν ότι η Γερμανία «αποδέχτηκε να σαμποτάρουν οι ΗΠΑ τον κύριο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης», είπε ο Elijah Magnier.

Ο βραβευμένος με Pulitzer δημοσιογράφος Seymour Hersh είχε περιγράψει τον Φεβρουάριο πώς η κυβέρνηση Biden έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την καταστροφή του ρωσικού δικτύου αγωγών Nord Stream.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου σε τρεις από τις τέσσερις χορδές των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για να μεταφέρουν συνολικά 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ετησίως. Σύμφωνα με τον Hersh, το σχέδιο υλοποιήθηκε από αμερικανούς πράκτορες σε συντονισμό και συνεργασία με τη Νορβηγική Μυστική Υπηρεσία και το Ναυτικό. Έτσι, η έκθεση ανέφερε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ της Γερμανίας επιτέθηκαν στην κρίσιμη υποδομή του έθνους, που είναι ένα ακόμη πικρό χάπι που το Βερολίνο αναγκάστηκε να καταπιεί.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, πόσο αδύναμη έχει γίνει η Γαλλία και πόσο αδύναμη έχει γίνει η Γερμανία», είπε ο Magnier.

Οργή των επιχειρηματιών

Την ίδια ώρα Γερμανοί επιχειρηματίες και μέλη της παλιάς γερμανικής ελίτ, βασικά συζητούν μεταξύ τους. οι ίδιοι λένε, «πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία είναι τελείως τρελή, με αυτούς τους Πράσινους.
Και πρέπει να έχουμε ένα είδος συμφωνίας τύπου Bismarck με τη Ρωσία ξανά, και τότε θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε το ρόλος μας ως οικονομική δύναμη στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο».

Συναλλαγές, ειδικά με τη Ρωσία, την Κίνα και την υπόλοιπη Ασία.
Και απαλλάξτε σε τεράστιο βαθμό από την αμερικανική κυριαρχία.

Αλλά αυτό προς το παρόν είναι ένα υπόγειο ρεύμα το οποίο αναμένεται να ξεδιπλωθεί
Αλλά αυτό το ακούτε συνέχεια από πολύ καλά ενημερωμένους Γερμανούς επιχειρηματίες.
Έτσι, η Γαλλία και η Γερμανία σκέφτονται ήδη, το γεωπολιτικό περιβάλλον μετά την ΕΕ/ΝΑΤΟ».

Προδίδει η γερμανική κυβέρνηση τα εθνικά συμφέροντα

Η Γερμανία φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από τους χειρισμούς των ΗΠΑ στο Ουκρανικό
Ηγήθηκε της αντιπαράθεσης κατά της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς της έχει υφαρπαγεί τόσο η το «τιμόνι» της ΕΕ όσο και η θέση της ευρωπαϊκής δύναμης.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας η Ουάσιγκτον εκβίασε το Βερολίνο για να συμμετάσχει στο σαρωτικό ενεργειακό embargo της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Η ενεργειακή μέγγενη στη βιομηχανική παραγωγή

Η Γερμανία για την βιομηχανική παραγωγή αλλά και για την οικιακή κατανάλωση από τη δεκαετία του 1970 έχει επωφελήθεί απο τα φθηνά ρωσικά ενεργειακά προϊόντα .
Ο γερμανικός «γίγαντας» τον τομέα της χημικής βιομηχανία BASF κάποτε αποκάλεσε το ρωσικό αέριο «τη βάση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας μας».

Μετά την καταστροφή των αγωγών Nord Stream – η οποία, σύμφωνα με τον βραβευμένο με Pulitzer δημοσιογράφο Seymour Hersh, έγινε από Αμερικανούς και Νορβηγούς επιχειρηματίες – γερμανικές μεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανικοί κολοσσοί αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύθηκαν.
«Το πρόβλημα είναι τι θέλουν οι γερμανικές επιχειρήσεις.
Θέλουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που θέλουν οι Κινέζοι.

Θέλουν να κάνουν συναλλαγές σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο δημοσιογράγος Pepe Escobar.
«Ήταν ήδη πρώτης τάξεως εμπορική δύναμη, στο δρόμο για να γίνουν υπερδύναμη πριν από το Ουκρανικό, πριν από τις κυρώσεις και πριν από την καταστροφή των αγωγών Nord Streams.

Και τώρα επιστρέφουν 100 χρόνια πριν, για να το θέσω. στη γλώσσα του Xi Jinping.
Και οι μόνοι που το βλέπουν πραγματικά είναι Γερμανοί επιχειρηματίες, προφανώς όχι οι πολιτικοί».

«Οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα στη Γερμανία, απλά δεν το καταλαβαίνει.
Είναι όλοι τυφλοί ιδεολόγοι και όλοι υποτάσσονται στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον.
Όταν ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz πήγε στο Πεκίνο, τον συνόδευσε μια διευρυμένη γερμανική επιχειρηματική αντιπροσωπεία με αποτέλεσμα, να υπαγορεύσουν την ατζέντα.

«Κοίτα, μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά ήρθαμε εδώ για να κάνουμε δουλειές με τους Κινέζους.
Αυτό χρειαζόμαστε».

Αδύναμη αντίσταση

Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο επιδεικνύει σιωπηλή και αδύναμη αντίσταση στα κελεύσματα των ΗΠΑ : ο Scholz προωθεί μια επενδυτική συμφωνία με την Κίνα που αφορά τον τερματικό σταθμό του λιμανιού του Αμβούργου Tollerort, παρά τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται και τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον, των Γερμανών Πράσινων και το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP).

Η καγκελάριος φέρεται να θέλει να ολοκληρώσει τη συμφωνία πριν από μια προγραμματισμένη γερμανο-κινεζική σύνοδο κορυφής στις 20 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Οι κινήσεις του ερμηνεύονται ως μία μικρή προσπάθεια προστασίας των γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων, σύμφωνα με τον δυτικό Τύπο.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}