Πως εμπλέκεται η Deutsche Bank σε μια από πιο ηχηρές υποθέσεις sex trafficking

 29/03/2024    01 : 52 : 15
deutsche bank
63 / 100

Η Deutsche Bank συμφώνησε να πληρώσει 75 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή βάσει της οποίας κατηγορείτο πως είχε διευκολύνει το κυκλωμα sex trafficking (εμπορίας λευκής σαρκός) που φέρεται να είχε δημιούργησε και να συντηρούσε ο διαβόητος πλέον Τζέφρι Έπσταϊν,

Η αγωγή είχε κατατεθεί από μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, η οποία ισχυρίζεται πως ότι ο τραπεζικός γίγαντας συνέχισε να συναλλάσσεται με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο Έπσταϊν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι οι λογαριασμοί του χρησιμοποιούνταν για τη διευκόλυνση των παράνομων δραστηριοτήτων του.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όταν της ζητήθηκε από το BBC.

Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ως «Jane Doe» στα δικαστικά έγγραφα, κατέθεσε την ομαδική αγωγή στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο για λογαριασμό της ίδιας και άλλων γυναικών που φέρονται να είχαν κακοποιηθεί από τον Έπσταϊν.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, η Deutsche Bank «επέλεξε το κέρδος από την τήρηση του νόμου», καθώς γνώριζε ότι «θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τη διευκόλυνση του κυκλώματος sex trafficking που διατηρούσε ο Έπσταϊν».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Έπσταϊν που στην συνέχεια την ”προώθησε” σε φίλους του ενώ ήταν θύμα τους για περίπου 15 χρόνια και λάμβανε πληρωμές σε μετρητά για τις σεξουαλικές πράξεις στις οποίες μετείχε.

Ο διακανονισμός αναμένεται να αξιοποιηθεί για την καταβολή αποζημιώσεων σε δεκάδες γυναίκες.

Η Έντουαρντς Πότινγκερ, ένα από τα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπεί την γυναίκα, είπε στο BBC ότι το ύψος του διακανονισμού είναι «πιθανότατα το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ στο πλαίσιο διακανονισμού για υπόθεση sex trafficking που αφορά ένα τραπεζικό ίδρυμα».

«Ο διακανονισμός θα επιτρέψει σε δεκάδες θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν να προσπαθήσουν επιτέλους να αποκαταστήσουν την πίστη τους στο σύστημά μας γνωρίζοντας ότι όλα τα άτομα και οι οντότητες που διευκόλυναν το κύκλωμα του Έπσταϊν, επιτέλους θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Deutsche Bank αρχικά είχε ζητήσει να απορριφθεί η αγωγή.

Ο Ντύλαν Ριντλ, εκπρόσωπος της τράπεζας, αρνήθηκε να σχολιάσει τη διευθέτηση αλλά είπε ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην επίλυση ορισμένων προβλημάτων του παρελθόντος».

Πρόσθεσε ότι η τράπεζα είχε επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ για την βελτίωση των ελέγχων, την εκπαίδευση και τις διαδικασίες που αφορούν στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και πλέον απασχολείται μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα

Ο Έπσταϊν πέθανε μέσα στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης στις 10 Αυγούστου 2019 καθώς περίμενε να δικαστεί για κατηγορίες πουα αφορούν στην σύστασή κυκλώματος sextrafficking ενώ περίπου 10 χρόνια νωρίτερα είχε καταδικαστεί για εξώθηση ανηλίκου σε πορνεία και είχε καταγραφεί ως δράστης σεξουαλικής φύσεως εγκλημάτων.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}