«Πρωτεύς»: 3η φορά με… «ρότα» το ηλεκτρονικό σφυρί

«Πρωτεύς»: 3η φορά με… «ρότα» το ηλεκτρονικό σφυρί
68 / 100 SEO Score

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες το «Πρωτεύς», ένα από τα πιο γνωστά σκαριά της ελληνικής ακτοπλοΐας, χαράζει «ρότα» για το ηλεκτρονικό σφυρί.

Προηγήθηκαν άλλες δύο προσπάθειες, που την τελευταία στιγμή ακυρώθηκαν, ενώ τώρα ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου, αλλά με διαφορετική επισπεύδουσα εταιρεία.

Το πρώτο σφυρί είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 13 Μαρτίου 2024 με επισπεύδουσα την εταιρεία «Μακρής Δημήτριος & Σία Ο.Ε.», αλλά ο πλειστηριασμός οδηγήθηκε σε αναστολή. Το πλοίο όμως ανέβηκε ξανά στην πλατφόρμα για τις 17 Απριλίου και με επισπεύδουσα αυτή τη φορά την κοινοπραξία «Sea Jets High Speed» («Σι Τζετς Χάι Σπίντ & Σία»). Και πάλι όμως ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Τώρα έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την εταιρεία «Πολυχρόνης Δούκας & Σία Ε.Ε.» («Navi.Con»), για διαταγές πληρωμής οφειλές ύψους 125.616,80 ευρώ «πλέον των νομίμων τόκων και εξόδων εκτέλεσης και πλειστηριασμού».

Όπως και τις άλλες φορές, η αγοραία αξία του πλοίου εκτιμήθηκε σε 1 εκατ. ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς για το επικείμενο σφυρί ορίστηκε στα 2/3 αυτής, δηλαδή στις 750.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης» (Α.Ν.Ε.Σ.).

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ