Πλειστηριασμοί-Οι εικόνες Ισπανίας είναι εδώ: Έσπασαν τη πόρτα και πέταξαν στο δρόμο τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού

 28/03/2024    02 : 01 : 43
ΕΞΩΣΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
75 / 100

Σας προειδοποιούσαμε μήνες ότι έρχονται τέτοιες εικόνες….Τότε, για μια ακόμη φορά, κάποιοι μας έλεγαν κινδυνολόγους. Πλέον η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας…εικόνα γροθιά στο στομάχι για κάθε Έλληνα γι΄αυτό που έρχεται ….Τα χειρότερα είναι μπροστά με μαζικούς πλειστηριασμούς και Νέο Πτωχευτικό!!

Σας το φωνάζουμε χρόνια και σας το ξαναλέμε, έρχεται ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

Ένταση το πρωί της Δευτέρας (21/11) στα Ιλίσια, όπου η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού έχασε τη μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό. Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για την απομακρύνουν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι της κα Κολοβού για να πραγματοποιηθεί η έξωση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δηλώνει η ίδια, μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της κα Κολοβού.

Αστυνομία με δικαστικό επιμελητή μετέβησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να της κάνουν έξωση.

κολοβου πλειστηριασμοι

Όπως κατήγγειλε η ίδια στο OPEN, άνοιξαν την πόρτα με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι και μάλιστα – σύμφωνα με την ίδια- ο δικαστικός κλητήρας τη χτύπησε στο χέρι.

Ακολούθησαν σκηνές με άνδρες μεταφορικής εταιρίας να καταγράφουν και να απομακρύνουν τα πραγματά της ενώ έξω από το σπίτι από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί ένοικοι της πολυκατοικίας και αλληλέγγυοι, προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Κι ενώ στο διαμέρισμα είχε μεταφερθεί νέα πόρτα ασφαλείας προκειμένου να σφραγιστεί, αλληλέγγυοι κατάφεραν να εμποδίζουν την τοποθέτησή της.

kolobou

Στο σημείο από το πρωί βρίσονταν ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

boyleytes

Το χρονικό
Η Ιωάννα Κολοβού έχει πάρει σύνταξη από το 2011, καθώς εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο σύζυγος της έχει φύγει από τη ζωή και η κα Κολοβού έχει για χρόνια προσπαθήσει να παρέχει ό,τι είναι δυνατό στον γιο της, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, παρά τα προβλήματα υγείας της. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ομαλά: «Μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι», έλεγε στο Magazine.

Η ίδια βρήκε ένα πρόγραμμα από την τράπεζα με το περίφημο σλόγκαν “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, “οπότε πήγα να ενοποιήσω όλο το χρέος που είχε δημιουργηθεί σε ένα πακέτο και να συνεχίσω να το πληρώνω μηνιαία. Τα χρήματα που οφείλονταν είχαν φτάσει με τους τόκους τα 15.000 ευρώ”..

Εχοντας πια ενοποιήσει τα χρέη από τις κάρτες της, συνέχισε να πληρώνει για κάποιο διάστημα μέχρι που πλέον της ήταν, όπως λέει, αδύνατο, με τα 700 ευρώ που αποτελούν το μοναδικό της εισόδημα.

Οι προειδοποιήσεις και τα τηλεφωνήματα από την τράπεζα και το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εταιρείας, ήταν συνεχόμενα, με την κα Κολοβού όμως να αδυνατεί να βρει λύση. Το 2014 πλέον, της μεταφέρθηκε πως η τράπεζα θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνει κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, αφού τα επιτόκια είχαν ανεβάσει το χρέος στις 30.000 ευρώ. Πράγματι, το 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την διαταγή πληρωμής με αριθμό 15577/2014.

«Συνέχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο από το δικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε ως εισπρακτική για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας μου να πληρώσω κάποια χρήματα για να γλιτώσω το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το σπίτι. Ζήτησα ξανά από την τράπεζα να γίνει διακανονισμός και μου απάντησαν πως έπρεπε πρώτα να δώσω 5.000 ευρώ μετρητά.

Δεν τα είχα, έτρεξα στην ΕΣΗΕΑ και αφού έγινε μια προσπάθεια, πήρα τα χρήματα ως προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ που θα λάμβανα. Τα έδωσα. Λίγο καιρό μετά όμως, μου ζήτησαν άλλα 2.000 ευρώ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία να συζητήσουν διακανονισμό. Έγινα έξω φρενών. Με κορόιδευαν ενώ ήξεραν πως δεν έχω καταθέσεις και τα μόνο μου εισόδημα ήταν 700 ευρώ το μήνα», λεει η κα Κολοβού.

Το σπίτι της κατασχέθηκε από την τράπεζα, η συνταξιούχος, σύμφωνα με όσα περιγράφει, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε πράξη ανακοπής της διαδικασίας και έτσι όλα οδηγούσαν στον πλειστηριασμό. Η τελευταία προσπάθεια που έκανε να προσεγγίσει τους δανειστές της για να βρεθεί μια λύση έπεσε στο κενό.

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στα Άνω Ιλίσια έγινε τελικά ηλεκτρονικά, στις 16 Μαρτίου 2022 με την παρουσία συμβολαιογράφου.

ΠΗΓΗ  ΠΗΓΗ

Εταιρεία «φάντασμα» αυτή που κέρδισε τον πλειστηριασμό της κατοικίας

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία που απέκτησε μετά από πλειστηριασμό το διαμέρισμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα antimedia.gr απλά… δεν υπάρχει!

Δηλαδή, υπάρχει στα χαρτιά, εμφανίζεται στο επαγγελματικό επιμελητήριο, εμφανίζεται στο ίντερνετ με δυο διαφορετικές διευθύνσεις αλλά το ίδιο τηλέφωνο το οποίο δεν απαντά!

Συγκεκριμένα:

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εμφανίζεται με τη διεύθυνση με την επωνυμία LOTUS 4A ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) και διεύθυνση, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ 5, 14342, Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, Αττική. Το τηλέφωνο είναι 2106619900 και ως υπεύθυνος εμφανίζεται κάποιος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Η ίδια καταχώρηση υπάρχει και στο opencorporates.com και δείχνει ενεργή από τον Δεκέμβριο του 2018.

Ωστόσο υπάρχει και δεύτερος ιστότοπος στο διαδίκτυο, με την επωνυμία Lotus Project, με το ίδιο τηλέφωνο 210 6619900, αλλά διαφορετική διεύθυνση: Ερνέστου Εμπράρ 27, Νέο Ψυχικό, 11525.

Τα στοιχεία του ποιοι είναι πίσω από την εταιρεία είναι αόριστα και ελλιπή: Το Lotus Project ιδρύθηκε από μία ομάδα μηχανικών με εμπειρία στις μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων και τo real estate. Και όπως αναφέρουν, έχουν και… “όραμα”: Να παρέχουμε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών γύρω από τα ακίνητα, με σκοπό να αποτελέσουμε για τον ιδιοκτήτη/επενδυτή ένα ΄one stop shop΄ που θα του λύνει τα χέρια στην αξιοποίηση των ακινήτων του. Να επανακαθορίσουμε τον χώρο της μεσιτείας ακινήτων στην Ελλάδα με γνώμονα την καινοτομία, την διαφάνεια και την ειλικρίνεια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα: «Στην αναζήτηση που κάναμε στα “Ακίνητα”, δεν βρήκαμε ΚΑΝΕΝΑ, σε όποια περιοχή κι αν προσπαθήσαμε – κάναμε 4-5 δοκιμές.

Το τηλέφωνο των δυο διαφορετικών διευθύνσεων που είτε συνυπάρχουν ταυτόχρονα ή… μετακόμισαν τα γραφεία (😉 δεν απαντά! Μάλιστα σε ιστότοπο ομάδας αλληλεγγύης, διαβάζουμε ότι τον Ιανουάριο που ΘΑ έβγαζαν την κα Κολοβού από το σπίτι της, η ομάδα επισκέφτηκε τα γραφεία της LOTUS 4A ΙΚΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια κι αυτά ήταν εντελώς κλειστά.»

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΑΛΗΤΕΙΑ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ….15.000€ !!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ: «ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ» !!!

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ !!!

……………………………………………………………………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}