800 πλειστηριασμοί αυτή την εβδομάδα. Για ποιους “επώνουμους” χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί

 29/03/2024    02 : 27 : 26
πλειστηριασμοι1
68 / 100

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα επώνυμων σφυριών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διανύουμε καθώς στους 800 περίπου πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί μέχρι και την Παρασκευή περιλαμβάνονται αρκετές γνωστές περιπτώσεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τετάρτη 22 Μαρτίου αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για την περίφημη «βίλα Μεταξά» στο Σούνιο, για τα εναπομείναντα διαμερίσματα σε ακίνητο εταιρείας του Γ. Δημοβέλη (της Staff Jeans), αλλά και για το διατηρητέο της οικογένειας Μαμιδάκη στην Κυψέλη.

Η βίλα Μεταξά
Για τη βίλα Μεταξά είναι η πολλοστή φορά που βγαίνει σε πλειστηριασμό και τώρα με την «ακριβότερη» τιμή εκκίνησης, στα 12 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως εκπρόσωπος της “Sunrise I NPL Finance DAC” και η (νέα) κατάσχεση έγινε τον Μάρτιο τυ2022, είναι 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου. Παράλληλα, το ακίνητο φέρει πολλές προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και ιδιωτών για ποσά ύψους 7,1 εκατ. ευρώ.

Η τελευταία προσπάθεια είχε οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο το σφυρί δεν χτύπησε καθώς ο πλειστηριασμός τέθηκε, για άγνωστους λόγους, σε αναστολή.

Ωστόσο, στην προηγούμενη φάση, το σφυρί ήταν για τις 26 Οκτωβρίου 2022 όπου με άλλη τιμή είχε προγραμματιστεί και με άλλη τελικά χτύπησε. Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός είχε αναρτηθεί με τιμή πρώτης προσφοράς 5.998.000 ευρώ.

Επειδή μεσολάβησε ανακοπή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η πραγματική αξία του ακινήτου είναι 12 εκατ. ευρώ, διπλασιάζοντας έτσι και την τιμή εκκίνησης. Έτσι ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος.

Άλλωστε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, παρά τα μοναδικά πλεονεκτήματα του ακινήτου, ουδείς επενδυτής ενδιαφέρθηκε ακόμη κι όταν η τιμή εκκίνησης ήταν πολύ χαμηλότερη. Και τούτο καθώς η πολύχρονη εμπλοκή με τους πλειστηριασμούς ξεκίνησε το 2014 και μετά το 2017 με τιμές πρώτης προσφοράς 2 εκατ. ευρώ και 5,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Ωστόσο με τότε αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η τιμή εκκίνησης είχε αυξηθεί στα 9 εκατ. ευρώ και στα 11 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Μετά από αρκετές άγονες προσπάθειες η τιμή άρχισε να πέφτει. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε μειωθεί στα 6,8 εκατ. και τον Οκτώβριο του 2020 στα 6 εκατ. ευρώ. Φέτος τον Οκτώβριο είχε υποχωρήσει λίγο παρακάτω, αλλά ήρθε η νέα ανατροπή που τη διπλασίασε στα 12 εκατ. ευρώ.

Το διατηρητέο της Μ. Μαμιδάκη στην Κυψέλη
Την Τετάρτη θα χτυπήσει το σφυρί και για ένα ακίνητο της οικογένειας Μαμιδάκη. Όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr στις 2 Φεβρουαρίου, ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Μαρίας Ελένη Μαμιδάκη, της πρωτότοκης κόρης του Γεωργίου και της Αριστέας Μαμιδάκη, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής επιταχθείσας οφειλής ύψους 766.197,32 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η doValue ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Frontier Issuer Designated Activity Company».

Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα και σε ποσοστό 90% εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου μετά της επ’ αυτού τετραώροφης οικοδομής με ημιυπόγειο, «με όλα τα συστατικά και τα παραρτήματά της, κτισμένης σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν.1337/1983 και δεν υπόκειται σε υποχρέωση εισφοράς σε γη και σε χρήμα», όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση.

Το οικόπεδο 316,19 τ.μ. βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Αθήνας στη θέση «Πατήσια» και επί της διασταύρωσης των οδών Ίμβρου αρ. 13 και Ιωάννου Δροσοπούλου αρ. 88.

Το παραλιακό ακίνητο του “Mr. Staff”
Για μια ακόμη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο Γιάννης Δημοβέλης, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία ένδυσης Staff Jeans, στη Λάρισα.

Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό για 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα)της εταιρείας Αστικά Ακίνητα Χαλκίδας Ε.Π.Ε. που βρίσκονται σε κτίριο πάνω στο παραλιακό μέτωπο, περιοχή που χαρακτηρίζεται από οικιστικές και κυρίως εμπορικές χρήσεις.

Ο πρώτος πλειστηριασμός για τις συνολικά 32 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικίες και καταστήματα) της εταιρείας στο κτίριο επί της Λεωφόρου Βουδούρη και των οδών Αντωνίου Δούνα και Αγγελή Γοβιού έγινε στις 18 Μαΐου 2022 με συνολική τιμή εκκίνησης 4.671.000 ευρώ. Εξ αυτών υπήρξε κατακύρωση για τις 12, ενώ για τις υπόλοιπες 20 ο δεύτερος έγινε τις 29 Ιουλίου.

Σε αυτόν βγήκαν ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου. Ακολούθησε ένα ακόμη σφυρί στις 16 Δεκεμβρίου τιμές εκκίνησης μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αρχικές.

Για την Παρασκευή 24 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί να βγουν 2 καταστήματα και 3 διαμερίσματα με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κυμαίνονται από 72.150 ευρώ έως 201.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}