Ο Τσίπρας έχασε μέχρι και στο χωριό του…

 29/03/2024    12 : 10 : 20
ΤΣΙΠΡΑΣ 23
69 / 100

Αθαμάνιο Άρτας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα

Ως «εξαιρετικά αρνητικό» χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα που δείχνει θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση ούτε και στο χωριό του Αλέξη Τσίπρα, στο Αθαμάνιο Άρτας.

Πρώτη στο εκλογικό διαμέρισμα Αθαμανίας αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία με 40,87% και 1.316 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με 35,40% και 1.140 ψήφους, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 7,92% και 255 ψήφους και ακολούθησαν ΚΚΕ με 4,07% και 131 ψήφους και Ελληνική Λύση με 1,99% και 64 ψήφους.

Συντριπτική ήταν ή ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις περιφέρειες της χώρας στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, τα Δωδεκάνησα και τις Σέρρες. Σε αυτές τις τρεις περιφέρειες, το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με ποσοστό 18,20%! Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ με ενσωματωμένο το 99,73 των ψήφων είναι στις 30 μονάδες.

Το αμέσως καλύτερο αποτέλεσμα που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στα Δωδεκάνησα όπου η διαφορά από την ΝΔ σκαρφαλώνει στις 35 μονάδες. Συγκεκριμένα, με ενσωματωμένο το 100% η ΝΔ λαμβάνει το 49,93% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 14,89%.

Στον νομό Σερρών, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 14,78% και η Νέα Δημοκρατία το 46,97% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι και στις περιφέρειες που ήταν ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει μόλις μια έδρα.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}