Ο Εlon Musk δυναμιτίζει…το κυρίαρχο αφήγημα για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

 29/03/2024    02 : 21 : 14
διδυμοι πυργοι
63 / 100

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.

Συνήθως όταν ένα νέο ζευγάρι παντρεύεται μία από τις πρώτες αγορές που κάνουν είναι μια έξυπνη τηλεόραση (smart TV) εντυπωσιακών διαστάσεων. Έξυπνες τηλεοράσεις-οξυδερκείς ένοικοι. Εδώ σχεδόν αγγίζουμε τη τελειότητα.

Γράφει ο MacGyver

Γιατί το να δίνεις ακόμη και 7.000 ευρώ για να βάλεις στο σπίτι σου σε υψηλή ευκρίνεια τον Ευαγγελάτο, τη Τατιάνα, τη Σία, τον φίλο μου τον Αυτιά και τις λοιπές σεσημασμένες εγχώριες και μη τηλεπερσόνες είναι σίγουρα μία κίνηση που δείχνει και τη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η οικογένεια καθώς θα υποδέχεται τα νέα της μέλη και ένα μετά το άλλο θα παρατάσσονται στο καναπέ για να μη χάσουν στιγμή από τους αγαπημένους τηλε-συγκάτοικους στη ζωή.

Τα τελευταία δύο χρόνια μπήκαν στις ζωές των ζευγαριών και νέες τηλεπερσόνες μια και το απαιτούν τα νέα project που τρέχουν αι ημέτεραι δυνάμεις. Νέες έξοχες ντιζέζ του τρόμου όπως ο καθηγητής Τσιόδρας και το πουλέν του (με τη καλή έννοια πάντα όπως θα το εννοούσε και ο Ηλίας Ψινάκης) καθηγητής Μαγιορκίνης, ο Βασιλακόπουλος (που είπε κάποτε σε οδηγό της οδικής βοήθειας που έφτασε στο σημείο που είχε μείνει με το όχημά του “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Βασιλακόπουλος ο καθηγητής!), τη Παγώνη, τη Λινού, τη Παπαευαγγέλου και λοιπές καθηγήτριες και καθηγητές ολκής.

Αυτός ο θίασος τρύπωσε στα σπίτια των οικογενειών σχεδόν με το που ξεκίνησαν τις ζωές τους. Αποτέλεσμα η φωνή του Γιώργου Παπαδάκη να είναι πιο οικεία στη Σούλα από τη φωνή του άνδρα της του Μπάμπη.

Το ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία της τηλε-Σταματίνας στη καθημερινότητα μίας οικογένειας δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Αλλωστε σε πολλά ζευγάρια πλέον δεν υπάρχει ούτε φυσική παρουσία των ιδίων. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά και στη συνέχεια επικοινωνούν διά μέσω των κινητών έως ότου χαθεί ακόμη και αυτή η ελάχιστη επικοινωνία.

Η τηλεόραση σε ολόκληρο σχεδόν το δυτικό κόσμο παρέα με τα μεγάλα ΜΜΕ (εξαιτίας του θαλασσοδανεισμού που λαμβάνουν ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους η οποία είναι το εντελώς αντίθετο από την υγεία και την ευτυχία σου), είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα “ιστορικά” γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών.

Σχεδόν σε όλα τα πρόσφατα “ιστορικά” γεγονότα ο τρόμος βρισκόταν στο επίκεντρο του αφηγήματος. Είναι τέτοια η προσήλωση των ημετέρων δυνάμεων στη πρόκληση του Τρόμου που ακόμη και στα καιρικά φαινόμενα αι ημέτεραι δυνάμεις δίνουν όνομα, όπως για παράδειγμα η Καταιγίδα Barbara από την Αγία Βαρβάρα-γνωστή ως Santa Barbara. Tαυτόχρονα με την ονοματοδοσία, ο Τσιτσιολίνος -MacGyver υπουργός Στυλιανίδης ο οποίος διαχειρίστηκε και έφερε σε πέρας με επιτυχία το project “Eύβοια”, το project “Attiki Odos” και πολλά ακόμη σήμερα θα στείλει στους οξυδερκείς θεατές του Γιώργη του Αυτιά μήνυμα συναγερμού από το 112 ώστε να έχουν και ένα ηχητικό του τρόμου στο υποσυνείδητό τους. Κι όλο αυτό για χάρη της Barbara και του γεγονότος ότι ο Τσιτσιολίνος-MacGyver Στυλιανίδης θέλει να δικαιώσει όσους του ανέθεσαν την “αποστολή” με την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο.

Μείνετε σπίτια σας, έντρομοι, μαλθακοί και “εξαρτημένοι” από τα αθρόα επιδόματα εξάρτησης από το κράτος ώσπου να έλθει η χαριστική βολή. Μείνετε επίσης διαρκώς έντρομοι καθώς τα “ιστορικά” γεγονότα και οι planδημίες ξετυλίγονται από τις οθόνες στη πραγματική σας ζωή.

Είναι λοιπόν Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και αίφνης ο τρελός του παγκόσμιου χωριού, ο Elon Musk, έρχεται να βάλει μπουρλότο και σε ένα ακόμη επίσημο αφήγημα-εκτός της γνωστής planδημίας. Τα τελευταία 24ωρα λοιπόν το Twitter έχει γεμίσει με ερασιτεχνικά VIDEO και μαρτυρίες πυροσβεστών, κλπ, σύμφωνα τρεις τουλάχιστο εκρήξεις συγκλόνισαν τον Βόρειο και τον Νότιο Πύργο το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Οι μαρτυρίες δεν κάνουν αναφορά σε αεροπλάνα. Οι μάρτυρες μάλιστα περιγράφουν τις εκρήξεις που ακούστηκαν σαν (τουλάχιστο) τρία BOOM-BOOM-BOOM.

 

Δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά αεροπλάνα. Δείτε τα σχετικά VIDEO από το Twitter καθώς το κοινό του Mr Twitter περιμένει τα περίφημα Fauci Filles!

Φυσικά όλες αυτές οι μαρτυρίες υπέστησαν απανωτές διαψεύσεις όλα αυτά τα χρόνια ως θεωρίες συνωμοσίας.

Καθώς το οξυδερκές κοινό συνειδητοποιεί ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη ο εξορκισμός ως δήθεν θεωρίες συνωμοσίας βρίσκει όλο και λιγότερη απήχηση.

Tο πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι δίδυμοι πύργοι ήταν λιγότερο από το ήμισυ της πλήρους πληρότητάς τους, με περίπου 9.000 άτομα σε κάθε πύργο. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν εκεί δεν είχαν φτάσει ακόμη, εν μέρει λόγω των εκλογών δημάρχου της Νέας Υόρκης που είχαν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

Οι δίδυμοι πύργοι 110 ορόφων, που κατασκευάστηκαν από το 1966 έως το 1973, είχαν και οι δύο σχέδια ενιαίας διαρρύθμισης, με σκάλες και ανελκυστήρες που βρίσκονται στον πυρήνα των κτιρίων. Κάθε πύργος είχε τρεις σκάλες που, χωρίς μερικές ανατροπές, έτρεχαν σε όλη τη διαδρομή από την κορυφή του κτιρίου μέχρι το επίπεδο του ημιώροφου ακριβώς πάνω από το ισόγειο. Η μία από τις σκάλες είχε σκαλοπάτια πλάτους 142 εκατοστών, αλλά οι άλλες δύο είχαν μόλις 112 εκατοστά, κάτι που δεν θα επιτρεπόταν από τους σημερινούς κώδικες κατασκευής ουρανοξύστη.

Και στους δύο πύργους, οι άνθρωποι είχαν περιορισμένες μόνο πληροφορίες στις οποίες να βασίζουν τις αποφάσεις τους. Για όσους ήταν πιο κοντά στις επιπτώσεις, η σοβαρότητα της κατάστασης και η ανάγκη εκκένωσης ήταν σαφής. Αλλά για όσους ήταν πιο μακριά, που μπορεί να είχαν δει μόνο τα φώτα που τρεμοπαίζουν, η αβεβαιότητα ήταν απτή. Πολλοί άνθρωποι καθυστέρησαν την εκκένωση τους για να αναζητήσουν επιπλέον πληροφορίες, είτε μιλώντας με συναδέλφους, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις, στέλνοντας email ή αναζητώντας στο διαδίκτυο ενημερώσεις ειδήσεων.

Πολλές ζωές σώθηκαν από τη γενναία ηγεσία ανθρώπων που ανέλαβαν τον έλεγχο της κατάστασης, προτρέποντας άλλους να εκκενώσουν και βοηθώντας όσους χρειάζονταν βοήθεια. Συνήθως άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη: διευθυντές υψηλού επιπέδου, πυροσβέστες και άτομα με στρατιωτική εμπειρία.

Οι εκκενωμένοι αντιμετώπισαν ένα επικίνδυνο και κλειστοφοβικό ταξίδι μέχρι το επίπεδο του εδάφους. Μια μεταγενέστερη έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης διαπίστωσε ότι το 70% των εκκενώμενων αντιμετώπισαν συνωστισμό στις σκάλες. Μερικοί άνθρωποι θυμούνται ότι χρειάστηκε να φύγουν από το κλιμακοστάσιο είτε λόγω συνωστισμού, που τους είπαν να το κάνουν από πυροσβέστες ή υπάλληλοι του κτιρίου, είτε επειδή χρειάζονταν ξεκούραση. Άλλα προβλήματα περιελάμβαναν τον κακό φωτισμό, το να μην ξέρουμε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε και το ότι η διαδρομή ήταν αναπόφευκτα αποκλεισμένη από άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία.

Ενώ συνήθως λέγεται στους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν ανελκυστήρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το 16% όσων διέφυγαν από τον νότιο πύργο χρησιμοποίησαν τους ανελκυστήρες για να εκκενώσουν. Οι προσομοιώσεις μιας υποθετικής 11ης Σεπτεμβρίου στην οποία οι ανελκυστήρες δεν ήταν διαθέσιμοι έδειξαν ότι η χρήση των ανελκυστήρων από τους επιβάτες έσωσε 3.000 ζωές στον νότιο πύργο.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}