Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και η βαλίτσα με το 1.000.000€ που έγινε “Μήλον της Έριδος”

 29/03/2024    03 : 24 : 38
βαλιτσα λεφτα
67 / 100

Μια βαλίτσα με μετρητά, σαν αυτές που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες, έχει αναστατώσει το τελευταίο διάστημα τις ελληνικές αρχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός πολιτικο-οικονομικού θρίλερ με διεθνείς διαστάσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν οι τελωνειακές αρχές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εντόπισαν βαλίτσα με μετρητά την οποία μετέφερε Αιγύπτιος επιχειρηματίας που ερχόταν από την Ιταλία και είχε κατεύθυνση την Τουρκία.

Το «cashέρι» (σ.σ.: ελληνοαγγλικός όρος για τα μετρητά) που κουβαλούσε ο Αιγύπτιος μετρήθηκε και βρέθηκε ότι η βαλίτσα περιείχε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι Έλληνες τελώνες δέσμευσαν τα χρήματα, αλλά ο κάτοχος της βαλίτσας που ήξερε τα… τερτίπια του νόμου, τους είπε να κρατήσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο, το οποίο είναι 10% επί του συνολικού ποσού, και να του επιστρέψουν τα υπόλοιπα για να πάρει και να φύγει για Τουρκία, αφού στην ελληνική νομοθεσία δεν διώκεται ποινικά όποιος κυκλοφορεί με μετρητά.

Τα νέα όμως για τη μεταφορά της βαλίτσας έφθασαν στο Κάιρο και η κυβέρνηση Σίσι -με την οποία η Αθήνα διατηρεί άριστες σχέσεις- παρενέβη και μέσω των μυστικών υπηρεσιών ζήτησε να χρήματα να σταλούν στην Αίγυπτο γιατί θεωρούνται προϊόν παράνομης δραστηριότητας (μίζες, φοροδιαφυγή κ.λπ.). Μόνον, όμως, που, για να γίνει αυτό, θα πρέπει όσα υποστηρίζουν οι Αιγύπτιοι να αποδειχθούν και ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης με αίτημα δικαστικής συνδρομής. Όλα αυτά είναι πολύ χρονοβόρα, ο επιχειρηματίας επιμένει να του επιστραφεί η βαλίτσα αφού δεν έχει παρανομήσει στην Ελλάδα και οι εγχώριες αρχές (Τελωνεία, ΥΠΕΞ, ΕΥΠ, Αρχή για το Ξέπλυμα) ψάχνουν απεγνωσμένα νομική λύση για να μη βγάλουν φτερά και πετάξουν στην Τουρκία τα μετρητά.

Εν ολίγοις, μύλος!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}