Οι servicers ετοιμάζουν να βγάλουν στο σφυρί επιπλέον τουλάχιστον 100.000 σπίτια

 29/03/2024    01 : 58 : 04
πλειστηριασμοι
68 / 100

Πάνω από 100.000 σπίτια ρίχνουν στην αγορά οι Servicers

Η ιστορία με τα σπίτια που είχαν αγοράσει από πλειστηριασμούς τράπεζες και servicers, για προφανείς λόγους, είναι παλιά.

Όμως κάποια στιγμή έρχεται και το cash out που λένε και οι Αμερικάνοι.

Μεταδίδει το mononews.gr

Η στιγμή δηλαδή που τα ακίνητα αυτά θα πρέπει να βγουν στην αγορά, εκτός και αν όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα μετατραπούν σε real estate.

Λοιπόν οι Servicers έχουν σήμερα υπό διαχείριση περίπου 600.000 ακίνητα, τα μισά από αυτά είναι οικιστικά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πλέον ειδικού, του Θόδωρου Καλαντώνη εκτελεστικού προέδρου της doValue, περίπου 100.000 από αυτά θα ρευστοποιηθούν την επόμενη τριετία.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η εξέλιξη αυτή δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς στην αγορά ακινήτων συμπιέζοντας τις τιμές.

Προφανώς κανείς δεν ήθελε κάτι τέτοιο να συμβεί, οπότε στο σημείο αυτό οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς μοιάζουν ολίγον με wishful thinking.

Βέβαια είναι γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων τα τελευταία χρόνια δείχνει όχι μόνο αντοχές αλλά και αξιοθαύμαστο δυναμισμό.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι την τελευταία τριετία (2020 -21) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι τιμές των καινούργιων διαμερισμάτων έχουν αυξηθεί σωρευτικά κατά 25% !.

Και όπως λένε και οι παλαιότεροι που διέθεταν σοφία, όσο η προσφορά οικοπέδων στην Αθήνα περιορίζεται τόσο οι τιμές θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας δεν παρέλειψε σε προεκλογική του ομιλία να ρίξει ένα ακόμη καρφί στους Servicers καλώντας τους να «να επαναξιολογήσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν καταλήξει οι πολίτες» καθώς όπως είπε «δεν είναι στην ίδια κατάσταση όπως πριν από δύο ή τρία χρόνια και πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις».

Υπογράμμισε μάλιστα πως «είναι ευθύνη των διαχειριστών των δανείων να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις».

…………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}