Ακόμα μικρότερα τιμήματα για τα ήδη ξεπουλημένα κόκκινα δάνεια

 28/03/2024    07 : 25 : 00
κοκκινα δανεια
68 / 100

Κόκκινα δάνεια: Τα πράγματα δυσκολεύουν για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, που προσπαθούν να πουλήσουν πακέτα απαιτήσεων “δεύτερο χέρι”, ρευστοποιώντας “φέτες” από χαρτοφυλάκια τα οποία απέκτησαν μέσω τιτλοποιήσεων.

Από το sofokleousin.gr

Υποψήφιοι αγοραστές υπάρχουν, αλλά τα προσφερόμενα τιμήματα είναι χαμηλά και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των υποψήφιων πωλητών.

Βασικές αιτίες είναι η μεγάλη αύξηση του κόστους χρήματος, η προοπτική περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων και η αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά την τελική απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα ή μη των servicers να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς.

Χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων και προσδοκιών των πωλητών αναμένεται να είναι τα προσφερόμενα τιμήματα στις επικείμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για την πώληση πακέτων δανείων”δεύτερο χέρι” από τις Cepal, doValue, Intrum και Elliot-Centerbridge.

Η Cepal έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης πακέτου στεγαστικών δανείων της τιτλοποίησης Orion X του Galaxy, έχοντας τοποθετήσει ψηλά τον πήχυ. Μάλλον θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με χαμηλότερο τίμημα.

Το ίδιο ισχύει για την Intrum, που ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση χαρτοφυλάκιο δανείων όλων των κατηγοριών από τις τιτλοποιήσεις Sunrise I και II, ένα πακέτο συνολικών απαιτήσεων άνω του 1 δισ. ευρώ με εμπράγματες διασφαλίσεις σε οινοποιεία καθώς και χαρτοφυλάκιο με ανακτηθέντα ακίνητα.

Εντονο ενδιαφέρον – που δεν συνοδεύεται όμως από διάθεση ικανοποιητικής οικονομικής προσφοράς – διαπίστωσε στις διερευνητικές επαφές της και η doValue, που έχει δρομολογήσει την πώληση των χαρτοφυλακίων Suez και Heliopolis, από την τιτλοποίηση Cairo.

Ενα ακόμη πακέτο “πρασινισμένων” και κόκκινων δανείων που είχαν αγοράσει προ ετών από την Εθνική ετοιμάζονται να βγάλουν στην αγορά οι Elliott και Centerbridge

………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}