Κραυγή αγωνίας των αγροτών στην Κρήτη: “Θα μας φάνε τα ακίνητα τα funds” !!

 28/03/2024    11 : 10 : 42
neakriti16 5
72 / 100

«Θα μας ‘’φάνε’’ τα ακίνητα»: Κραυγή αγωνίας στην επόμενη κυβέρνηση για τις υποθήκες των Ενώσεων Ηρακλείου, Μεσαράς και Πεζών

Όλα τα «φιλέτα» των αγροτών που απειλούν να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα ξένα funds – Οι πρόεδροι των τριών Ενώσεων προτείνουν να αγοράσουν πίσω τα δάνειά τους στην τιμή που πουλήθηκαν στα funds

“Θερμό” καλοκαίρι “υπόσχονται” οι συνεταιριστές της Κρήτης στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, αν δεν προχωρήσει άμεσα σε δυναμική παρέμβαση προς τις τράπεζες και τα funds, με στόχο να ισχύσουν οι ρυθμίσεις των συνεταιριστικών χρεών, όπως είχαν αποφασιστεί με το τραπεζικό σύστημα, και τα δάνεια των οργανώσεων να πουληθούν προς τις ίδιες και να γίνουν οι ανάλογες διαγραφές χρέους, μέσα από εκποιήσεις μόνο μη παραγωγικών μονάδων και ποτέ παραγωγικών.

Στα γραφεία του neakriti.gr βρέθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς και Μεσαράς Αντώνης Κυριακάκης, ενώ επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών, Μανόλη Μπέρκη. Τα στοιχεία και των τριών οργανώσεων είναι συγκλονιστικά ως προς το μέλλον της συνεταιριστικής περιουσίας, που ανήκει στους ίδιους τους αγρότες!

Ως η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, η ΑΕΣ Ένωση Ηρακλείου Α.Ε. (γνωστή ως ΕΑΣΗ) βρίσκεται αντιμέτωπη και με τα ανάλογα μεγέθη πλειστηριασμών, παρά το γεγονός ότι το δάνειό της ήταν ρυθμισμένο και – σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από το Δ.Σ. της οργάνωσης – ούτε ένα ευρώ δεν ήταν ληξιπρόθεσμο, ώστε να δικαιολογείται η “θύελλα” που ξέσπασε μετά τη διαμεσολάβηση του fund.

Αποκαλυπτικός προς το neakriti.gr ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς.

«Τα δάνεια των οργανώσεων που πουλήθηκαν στα funds τσάμπα, 5%, 10%, 15%, είτε και 20% της αξίας τους, θα πρέπει να περάσουν στα χέρια των οργανώσεων με το ίδιο αντίτιμο. Θα ήταν ευχής έργον το δάνειο πριν το πουλήσει η τράπεζα να μας καλέσει και να μας το πει, ώστε να το αγοράσουμε πάλι εμείς, ώστε το δάνειο να παραμείνει σε μας».

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

«Από το 2000 μέχρι και σήμερα η Ένωση Ηρακλείου προς την τράπεζα έχει πληρώσει 41 εκατομμύρια ευρώ μόνο σε τόκους. Δεν είμαστε ούτε κακοπληρωτές, ούτε “στρατηγικοί κακοπληρωτές”. Υπάρχει ένα δάνειο που είναι παγιωμένο στα 50 εκατομμύρια ευρώ, όταν το συνολικό δάνειο ήταν γύρω στα 75 εκατομμύρια ευρώ. Το δάνειό μας πουλήθηκε “ενήμερο”. Δε μας ρώτησε κανείς. Δεν ήταν “κόκκινο” δάνειο. Και αυτή τη στιγμή έχουμε στείλει μια επιστολή τόσο προς το fund όσο και προς την τράπεζα, και ζητάμε επιτακτικά να μας πούνε: Πόσο πουλήθηκε το δάνειό μας; Και έχουμε και στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς δεσμευμένο από το fund μισό εκατομμύριο ευρώ, για να πληρωθεί, λέει, μια μελλοντική δόση! Εγώ δεν ξέρω καμιά επιχείρηση να της δεσμεύουν χρήματα για να πληρώνει προκαταβολικά υποχρεώσεις. Ξέρω ότι, όταν υπάρχει ένα δάνειο, πληρώνεις τις δόσεις σου. Δεν έχεις μέσα ένα “μαξιλάρι”», καταγγέλλει ο Σταύρος Γαβαλάς.

Σύμφωνα με τον συνεταιριστή, μόνο από το αρχικό κεφάλαιο συν τους τόκους εκτιμάται να έχει ήδη αποπληρωθεί μέχρι σήμερα το διπλάσιο ποσό σε σχέση με το ποσό του αρχικού κεφαλαίου.

Στο σημείο αυτό, ο Σταύρος Γαβαλάς είναι καταγγελτικός: «Εμείς με αυτά τα 500 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους παραγωγούς μας ή τους εργαζόμενους. Αλλά τι κάνει το Fund; Προσπαθεί να μας κάνει αφαίμαξη. Να μας οδηγήσει στον “τοίχο”. Να διαπραγματευτούμε με το “πιστόλι στον κρόταφο”. Πιεσμένοι από τους παραγωγούς. Από τους υπαλλήλους και τις υποχρεώσεις. Να τους πούμε “παιδιά, πάρτε τα όλα να γλιτώσουμε”. Αυτό ούτε θα το σκεφτούμε, ούτε θα γίνει»…

Σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Γαβαλάς, οι οφειλές της ΕΑΣΗ για τα οινοστάφυλα της περυσινής χρονιάς ανέρχονται γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ. «Να τονιστεί ότι έχουμε πάρει την τελευταία τριετία πάνω από 15.000 τόνους σταφύλια. Η αξία τους υπερβαίνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Και χρωστάμε γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Γιατί το χρωστάμε; Διότι η Ένωση δεν έχει χρηματοδότηση από πουθενά. Έχει το κρασί “μέσα”. Και πρέπει να πουλήσει το κρασί για να πληρώσει τον παραγωγό», λέει ο συνεταιριστής.

Ενώ η ΕΑΣΗ οφείλει γύρω στις 400.000 ευρώ στους εργαζομένους της. Στο ερώτημά μας αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ο Σταύρος Γαβαλάς είναι ξεκάθαρος: «Αν δε λυθεί το θέμα με το fund να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς και να επανέλθει η κανονικότητα στην οποία βρισκόμασταν τα τελευταία τρία χρόνια, δεν υπάρχει λύση. Τα τελευταία τρία χρόνια πληρώνονται κανονικά και οι παραγωγοί, αλλά και οι εργαζόμενοι κάθε μήνα. Από τότε που άρχισε τις “τρικλοποδιές” το fund και μας μπλόκαρε τους λογαριασμούς, μας έχει φέρει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά δε θα τους περάσει!».

«Πάνε να μας “φάνε” τα ακίνητα- “φιλέτα”»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις καταγγελίες Γαβαλά, το fund με όλα αυτά τα “κόλπα” προσπαθεί να βάλει χέρι στα ακίνητα- “φιλέτα” της οργάνωσης.

«Θέλουν το “Τάλως”, θέλουν τα γραφεία μας στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Το οινοποιείο μας και γενικά τα παραγωγικά ακίνητα προσπαθούν να μας πάρουν. Εμείς τι λέμε; Να πάρουν κάτι, αλλά να μηδενίσουμε. Όχι να πάρουν κάτι σήμερα, κάτι αύριο, κάτι μεθαύριο και τα ποσά να είναι τα ίδια. Τα ποσά είναι μεγάλα και δε βγαίνουν»…

Σύμφωνα με τον Σταύρο Γαβαλά, «ο στόχος τους είναι να μας “τελειώσουν”»… Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι το Οινοποιείο της οργάνωσης στην Παλιανή κάνει έναν τζίρο που από 700.000 ευρώ έχει φτάσει στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Και η οργάνωση είναι σε πολύ καλό δρόμο στο κρασί. Επίσης, πάρα πολύ καλά δουλεύει και το Οξοποιείο, ενώ το Τυποποιητήριο Ελαιολάδου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος της χρονιάς, μέσα από τον ενιαίο φορέα των οργανώσεων της Κρήτης στον τομέα του ελαιολάδου.

Την ίδια ώρα, μόνο από τα μισθώματα η ΕΑΣΗ εισπράττει ετησίως πάνω από 800.000 ευρώ, ενώ δραστηριοποιείται και στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και στην ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ.

«Οι παραγωγοί έχουν αντιληφθεί ότι, χωρίς τις οργανώσεις, είναι έρμαια στα χέρια των ιδιωτών εμπόρων. Είναι ανάγκη να επανέρθουν στους κόλπους των οργανώσεων. Γιατί, παρά τα προβλήματα, βλέπουν κι αυτοί ότι οι οργανώσεις είναι χρήσιμες για το μέλλον των παραγωγών», είπε.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Αν το fund βάλει νερό στο κρασί του, θα συζητήσουμε να δώσουμε και αστικά ακίνητα. Αλλά μόνο μέσα από συγκεκριμένες νοοτροπίες»…

ΕΑΣ Μεσαράς

«Για ένα χρέος λίγο πάνω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θέλουν να μας πάρουν το Τυποποιητήριο Ελαιολάδου, μέσα στο οποίο είναι και το Εδαφολογικό Εργαστήριο της οργάνωσης και να τα δώσουν σε ιδιώτη»! Η καταγγελία αυτή γίνεται στο neakriti.gr από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσαράς, Αντώνη Κυριακάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εμείς ως Γενική Συνέλευση έχουμε πάρει απόφαση, όλα τα μη παραγωγικά ακίνητα να πουληθούν για να πάρει η τράπεζα το 1 εκατομμύριο ευρώ. Έχουμε ένα από τα καλύτερα Τυποποιητήρια Ελαιολάδου που έχει μέσα Εδαφολογικό Εργαστήριο και Χημείο. Αλλά το fund επιμένει να τα εκποιήσουμε, γιατί έχουμε μάθει ότι έχει πάει ένας επενδυτής και τους έχει δώσει ένα “πακέτο” συγκεκριμένο για να τα πάρει. Και αυτό το “πακέτο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία αυτών των ακινήτων- “φιλέτων”, που είναι γύρω στα 15 στρέμματα και έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία!».

Η ρύθμιση και το “ναυάγιο”

«Με την τράπεζα είχαμε προχωρήσει σε ρύθμιση και είχαμε μπει στον 106α. Είχαμε έρθει σε μια προσυμφωνία με την τράπεζα. Και θα μπαίναμε στον 106β. Πάντα μας έβρισκαν κωλύματα με τα οικονομοτεχνικά, με τους ισολογισμούς κ.λπ. Έτσι, συνέχεια αναβαλλόταν αυτή η διαδικασία. Ο 106β είναι ο προπτωχευτικός κώδικας. Σε προστατεύει από τους ιδιώτες πιστωτές για να μην έχεις πλειστηριασμούς», μας είπε ο Αντώνης Κυριακάκης.

Όπως καταγγέλλει ο συνεταιριστής, από τη στιγμή που το δάνειο πουλήθηκε στο fund γύρω στο 7% της αξίας του, άρχισαν οι πιέσεις για την εκποίηση των αστικών ακινήτων.

«Κι ενώ είναι το δάνειό μας στα 5.100.000 ευρώ, το πήραν ούτε με μισό εκατομμύριο ευρώ. Και με πιέζουν να πουλήσω τα αστικά ακίνητα για να πάρουν “ζεστό” χρήμα. Όμως εμείς είχαμε έρθει και με το fund σε μια αρχική συμφωνία, που μετά την αναίρεσε. Διότι διαρκώς ζητάει να αλλάξουν οι οικονομοτεχνικές μελέτες και να ανακεφαλαιοποιηθούν»…

Οι αρχικές συμφωνίες προέβλεπαν:

– Την εκποίηση ακινήτων 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για να πάνε στην τράπεζα.

– Την εξυπηρέτηση ενός χρέους περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ με δόσεις με 133.000 ευρώ μέχρι 190.000 ευρώ τον χρόνο.

– Να μείνουν “παγωμένα” και άτοκα μέχρι το τέλος του δεκαετούς προγράμματος περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ, που αν εξυπηρετούνταν τα δύο πρώτα ποσά, αυτά θα διαγράφονταν.

«Εμείς είχαμε πει ότι αυτή ήταν μια καλή συμφωνία. Και προσπαθούσαμε να μπούμε στον 106β. Μας ζητούσαν συνέχεια στοιχεία. Και για να κάνουμε επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών μελετών, μας ανάγκαζαν να δαπανούμε κάθε φορά 10 και 15 χιλιάδες ευρώ», λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσαράς Αντώνης Κυριακάκης.

Για τα χρέη της οργάνωσης, ο συνεταιριστής εξηγεί: «Είναι παλιά χρέη από προηγούμενες διοικήσεις. Ήταν από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, που ασκούσαν οι συνεταιρισμοί τότε για να στηρίξουν τους παραγωγούς. Ήταν χρέη που δημιουργήθηκαν όταν το κράτος έβαλε μπροστά τις οργανώσεις, ώστε να ασκήσουν την κοινωνική πολιτική, χωρίς να καλύψουν στη συνέχεια το χρέος που δημιουργήθηκε».

Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε από το 2000 μέχρι το 2015. «Είχαμε την οικονομική κρίση. Χάσαμε και σοβαρά ποσά από το ΟΣΔΕ. Κι ενώ ήταν το 2016 να πάμε σε εκκαθάριση, μπήκαμε μπροστά, είπαμε ότι δεν το θέλουμε αυτό. Και ο Συνεταιρισμός είναι σε λειτουργία και παλεύει».

Συνεχίζοντας, ο Αντώνης Κυριακάκης είναι κατηγορηματικός: «Σήμερα έχουμε μόνο υπηρεσίες και ενοίκια ακινήτων. Θέλουμε όμως να πάμε σε μια συμφωνία με την τράπεζα, ώστε να δραστηριοποιηθούμε στα κηπευτικά και το ελαιόλαδο. Είμαστε σε μια προσυμφωνία με την ΕΑΣ Ρεθύμνου, να κάνουμε μαζί μια εταιρεία με γεωργικά εφόδια, λιπάσματα και ζωοτροφές, αλλά περιμένουμε να εναρμονιστούν τα καταστατικά στο υπουργείο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

«Υπάρχει ελπίδα»

«Ο κόσμος έχει λίγο αποστασιοποιηθεί, αλλά σιγά-σιγά φαίνεται πως όσο ήταν όρθιοι οι συνεταιρισμοί έπαιζαν κάποιον ρόλο. Με το λάδι, ας πούμε, εμείς συμμετέχουμε στην “Κρητών Ένωση” με τους άλλους συνεταιρισμούς απ’ όλη την Κρήτη. Και ο στόχος μας είναι να πάμε σε τυποποιημένο προϊόν. Έχουμε κάνει αίτημα στην Ε.Ε. για να βγάζουμε προϊόν ΠΓΕ. Για να δώσουμε πλέον υπεραξία στο προϊόν. Και στα κηπευτικά έχουμε το δημοπρατήριο, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να το λειτουργήσουμε γιατί μας έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσαράς, Αντώνης Κυριακάκης.

Καταλήγοντας, καλεί τα κόμματα και τη σημερινή κυβέρνηση να πάρουν θέση για τα ζητήματα των funds πριν από τις εκλογές.

«Δεν είναι μόνο οι συνεταιρισμοί. Είναι και χιλιάδες αγρότες που χρωστάνε και έχουν δώσει τα δάνειά τους στα funds. Και ήδη έχουν αρχίσει μεμονωμένα από κάποιους αγρότες. Να μας πουν αν θέλουν τους αγρότες μαζί τους ή αν τους θέλουν απέναντί τους. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό», τόνισε ο κ. Κυριακάκης.

Η ΕΑΣ Πεζών δεν πληρώνει γιατί θεωρεί εμπαιγμό τις ρήτρες

«Εμείς δεν έχουμε πληρώσει», λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πεζών, Μανόλης Μπέρκης.

«Διότι οι ρήτρες που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε εμείς, αλλά και όλες οι Ενώσεις, ήταν με “το μαχαίρι στον λαιμό”… Δηλαδή, μας έβαλαν να υπογράψουμε κάποια σχέδια εξυγίανσης, τα οποία δε “βγαίνουν”. Άρα λοιπόν, αν δίνεις εκεί χρήματα, είναι στην ουσία σαν να τα ρίχνεις σε μία “μαύρη τρύπα”, διότι μελλοντικά δε θα μπορέσεις να τα εξυπηρετήσεις».

Σύμφωνα με τον συνεταιριστή, η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι μπορούν μονομερώς να κινηθούν τα funds, “τους άνοιξε την όρεξη”… Από τότε και μετά λοιπόν «άρχισαν να μας πιέζουν ότι είτε θα πληρώσουμε τις δόσεις, είτε θα βγουν τα ακίνητά μας στον πλειστηριασμό. Εμείς έχουμε κάποια ακίνητα, τα οποία δεν είναι παραγωγικά και δεν τα χρειαζόμαστε και στην ουσία μάς δημιουργούν πρόβλημα. Άρα δεχτήκαμε να προχωρήσουμε σε μια εκποίηση για να πληρώσουμε ένα μέρος των χρεών μας, μαζί με μία συνολικότερη διαδικασία για να κλείσουμε τον φάκελο. Είναι δύο αποθήκες, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα»…

Ωστόσο, το fund έχει… μεγαλύτερες φιλοδοξίες… «Στα παραγωγικά, που λόγω του ότι με τον σεισμό δεν είναι σε καλή κατάσταση, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν ό,τι μπορούν και να εισπράξουν ό,τι μπορούν. Εμείς τι λέμε; Να πληρωθούν τα δάνεια στο ύψος της ιδίας εκποίησης. Δηλαδή, τι λέει η ιδία εκποίηση; Ότι, αν η ΕΑΣ Πεζών αύριο το πρωί βγει στον πλειστηριασμό, όλα μαζί θα τα πάρει αυτός που θα θέλει να τα αγοράσει γύρω στα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό λοιπόν το ποσό διεκδικούμε. Και εκεί έχουν αγοράσει και τα δάνειά μας, στο 20% της αξίας των δανείων μέσω του fund».

Συνολικά η ΕΑΣ Πεζών χρωστούσε στην τράπεζα γύρω στα 22 εκατομμύρια ευρώ. Και ήταν και άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ προς το Δημόσιο, τα οποία και πληρώθηκαν. Τα 22 εκατομμύρια ευρώ ρυθμίστηκαν και μειώθηκαν στα 11 εκατομμύρια ευρώ. «Αλλά στο σχέδιο έλεγε ότι στο τέλος της 15ετίας θα γίνει νέα αποτίμηση της περιουσίας και, αν η περιουσία αξίζει κι άλλα χρήματα, θα σου βάλει η τράπεζα κι άλλο επιπλέον ποσό. Άρα το “κούρεμα” που έγινε είναι ανισομερές σε βάρος της οργάνωσης. Είναι χρέη από δανειακές συμβάσεις στην παλιά Αγροτική Τράπεζα από τη δραστηριότητα της Ένωσης σε ελαιόλαδο και σταφύλια», σύμφωνα με τον Μανόλη Μπέρκη.

“Φιλέτα” που βρίσκονται στο “μάτι” των funds

ΕΑΣΗ                                                                 ΕΑΣ Μεσαράς                                                                         EAΣ Πεζών

 

Γραφεία στη λ. 62 Μαρτύρων                 Γραφεία στις Μοίρες                                                            Γραφεία στα Πεζά

Εγκαταστάσεις “Τάλως”                           Τυποποιητήριο ελαιολάδου                                          Όλες οι εγκαταστάσεις που δεν έχουν υποστεί ζημιές                                                                                                                                                                            από τον σεισμό

Τυποποιητήριο ελαιολάδου ΒΙΠΕΗ      Εδαφολογικό Εργαστήριο

Μονάδα παραγωγής ξιδιού ΒΙΠΕΗ                 Χημείο

Οινοποιείο Παλιανής                                  Συσκευαστήριο κηπευτικών

Τα αρχικά χρέη των οργανώσεων

  • ΕΑΣΗ: 75 εκατ. ευρώ. Απέμειναν 50 εκατ. ευρώ. Έχουν πληρωθεί σε τόκους 41 εκατ. ευρώ
  • ΕΑΣ Μεσαράς: 5.100.000 ευρώ. Είχαν ρυθμιστεί, αλλά δεν προχώρησε η ρύθμιση
  • ΕΑΣ Πεζών: 22 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. 3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Πληρώθηκε το Δημόσιο. Έγιναν διαγραφές και έμειναν προς την τράπεζα 11 εκατ. ευρώ, που δεν εξυπηρετούνται.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}