Καταιγίδα “επώνυμων” πλειστηριασμών σήμερα

 29/03/2024    01 : 30 : 10
πλειστηριασμοι
68 / 100

Καταιγίδα επώνυμων σφυριών αναμένεται σήμερα καθώς ανάμεσα στους 800 περίπου πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνονται ουκ ολίγες γνωστές περιπτώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές, το διαμέρισμα του εκλιπόντος αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα επί της οδού Στησίχορου, τα Κλωστήρια Κιλκίς της οικογένειας Ακκά, το κατάστημα της αλυσίδας Palmie bistro, συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά, στο Κεφαλάρι, το εργοστάσιο της μεταλλοβιομηχανίας Πέτσιος και Υιοί (Spider) στα Γιάννενα, μέχρι και ακίνητο του Κυριάκου Γριβέα και της Αν. Βάτσικα στην Πεντέλη,

Το διαμέρισμα του Π. Νίκα στα Ανάκτορα
Για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο Π. Νίκας θα είναι ο δεύτερος πλειστηριασμός καθώς ο πρώτος που έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2023 κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Πρόκειται ειδικότερα για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, μαζί με αποθήκη του πρώτου υπογείου και θέση στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ) του δευτέρου υπογείου, στην πολυκατοικία η οποία βρίσκεται στη θέση άλλοτε καλούμενη «Μπουμπουνίστρα» ή «Καλλιρρόη», ανατολικά του βασιλικού κήπου των Παλαιών Ανακτόρων και επί της οδού Στησιχόρου 8.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 1.946.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Γεώργιου Νίκα, γιού του Παναγιώτη Νίκα, υπό την ιδιότητά του ως νόμιμος εξ αδιαθέτου κληρονόμος σε ποσοστό ¾ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής καθώς και της Μαρίας Νίκα, το γένος Δουκάκη, (χήρας του Π. Νίκα) υπό την ιδιότητά της ως νόμιμη εξ αδιαθέτου κληρονόμος σε ποσοστό ¼ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής του Παναγιώτη Νίκα.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 150.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης

Ο Ακκάς και τα Κλωστήρια Κιλκίς
Για σήμερα 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του βιομηχανικού συγκροτήματος των Κλωστηρίων Κιλκίς, συμφερόντων της οικογένειας Ακκά, που βρίσκεται στη Ν. Σάντα, ενώ δύο μέρες μετά, στις 10 Μαρτίου, θα γίνει ο επαναληπτικός για τα Κλωστήρια Θράκης, καθώς ο πρώτος στις 25 Ιανουαρίου κατέληξε άγονος.

Επισπεύδουσα για τα Κλωστήρια Κιλκίς είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των τιτλοποιημένων απαιτήσεων της “Gemini Core Securitisation DAC” και η κατάσχεση,- που έγινε στις 28 Ιουλίου 2022-, επιβλήθηκε για 500.000 ευρώ, που είναι μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, «με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.060.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν προσημειώσεις για ποσά άνω των 12,5 εκατ. ευρώ.

Το Palmie στο Κεφαλάρι
Σε «κλοιό» πλειστηριασμών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η αλυσίδα καφέ και εστίασης Palmie bistro, δημιούργημα της οικογένειας Κουτρουλιά.
Εδώ και καιρό βγαίνει στο σφυρί το συγκρότημα της Palmie Catering, στην Αυλώνα, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει ο πλειστηριασμός για ένα από τα βασικά σημεία της αλυσίδας, αυτό που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου.

Επισπεύδουσα είναι η doValue και το σφυρί στρέφεται κατά του επικεφαλής του ομίλου Γιώργου Κουτρουλιά, ενώ η αρχική συνολική τιμή εκκίνησης ήταν στα 2.598.000 ευρώ., εκ των οποίων τα 2.362.000 ευρώ αφορούν το κυρίως κατάστημα του ισογείου και 236.000 ευρώ αποθήκη του υπογείου.

Ωστόσο κατόπιν ανακοπών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης για το κυρίως κατάστημα στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Στο σφυρί αναμένεται να βγει κατάστημα του ισογείου ορόφου, με επιφάνεια 351,50 τ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση της εμπορικής εκμετάλλευσης έμπροσθεν χώρου, εμβαδού 407,40 τ.μ.

Τα απομεινάρια της Spider
Σε έναν ακόμη πλειστηριασμό οδηγείται σήμερα και το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της Μεταλλοβιομηχανίας Πέτσιος και Υιοί, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.
Η εταιρεία που επί δεκαετίες «σταδιοδρόμησε» στην αγορά και από ένα σημείο και μετά ήταν γνωστή με την επωνυμία Spider κατέβασε ρολά το 2016.
Στις 27 Ιουλίου 2022 έγινε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τη μονάδα των Ιωαννίνων με τιμή εκκίνησης 3.167.000 ευρώ, ο οποίος όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς θα χτυπήσει και το σημερινό σφυρί, ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal.

Πρόκειται για οικόπεδο επιφάνειας 102.556 τ.μ. «μετά του επ’ αυτού ανενεργού βιομηχανικού συγκροτήματος (μονάδα επεξεργασίας μετάλλου)», το οποίο περιλαμβάνει 14 κτίρια γραφείων, αποθηκών και βιομηχανοστασίων. Τα περισσότερα από αυτά ανεγέρθηκαν περί το 1988 και ορισμένα από το 2000 και μετά, ενώ μέχρι και το 2012 πραγματοποιήθηκαν προσθήκες με βιομηχανοστάσια από μεταλλικό σκελετό.

Το σπίτι του Γριβέα στην Πεντέλη
Σήμερα χτυπάει όμως και ένα ακόμη σφυρί που φέρνει στην επιφάνεια μια πολύκροτη υπόθεση του παρελθόντος. Και τούτο καθώς αφορά ακίνητο του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, της υπόθεσης του Τ.Τ. (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και των διαφόρων εταιρειών τους, όπως η C&C International.
Το ακίνητο βρίσκεται στην Πεντέλη και δηλώνεται ως κατοικία των δύο οφειλετών και επισπεύδουσα είναι η Cepal. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ, αλλά το ποσό της οφειλής «εις ολόκληρον έκαστος» φτάνει τα 3.221.928 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης κ.λπ.

Ο πλειστηριασμός, με τιμή πρώτης προσφοράς 703.000 ευρώ, αφορά ένα οικόπεδο, επιφάνειας 1.138 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο «με την επ’ αυτού διώροφη οικοδομή (μεζονέτα) και μετ’ απάντων των επ’ αυτού κτισμάτων, συστατικών, παραρτημάτων, παρακολουθημάτων και προσαυξημάτων, υφισταμένων και μελλοντικών», το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πρώην Κοινότητας Πεντέλης στον Δήμο Πεντέλης και επί των οδών Γορτυνίας και Παναγή Ψαρρέα.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}