Η Deutsche Bank με καθαρά κέρδη 1,15 δις το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε…περικοπές θέσεων εργασίας

 18/04/2024    09 : 20 : 09
deutsche bank
68 / 100

Η Deutsche Bank δεσμεύτηκε να επιταχύνει την εξοικονόμηση κόστους, πραγματοποιώντας επιπλέον μειώσεις δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα θα προχωρήσει σε περικοπές των εργαζομένων και θα κάνει βελτιώσεις στην πλατφόρμα στεγαστικών δανείων και στο δίκτυο λιανικής, σύμφωνα με δήλωση της.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,15 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα της ανήλθαν σε 7,7 δισ. ευρώ έναντι 7,33 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι 1% που ήταν η μέση μείωση για τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Η πτώση αντισταθμίστηκε από την άνοδο κατά 35% στα έσοδα της εταιρικής τράπεζας, η οποία κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο από τότε που η Deutsche Bank ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στην εταιρική τραπεζική και στο private banking προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, καθώς η άνθηση του trading των τελευταίων ετών υποχωρεί και η Ευρώπη έχει επηρεαστεί από το πείραμά της με τα αρνητικά επιτόκια.

Επιλεκτικές προσλήψεις

Ο Sewing την Πέμπτη δεσμεύτηκε να ξεπεράσει τον μεσοπρόθεσμο στόχο εσόδων του, προχωρώντας σε επιλεκτικές προσλήψεις στην εταιρική και επενδυτική τράπεζα.

Για να υποστηρίξει τις μειώσεις δαπανών, η Deutsche Bank συρρικνώνει το διοικητικό συμβούλιο της σε εννέα μέλη από τα σημερινά δέκα, με την επικεφαλής της Αμερικής Christiana Riley να αποχωρεί, όπως δήλωσε την Τετάρτη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ανασχηματισμού, στο πλαίσιο του οποίου αναθέτει την ευθύνη για το σκέλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον Οικονομικό Διευθυντή James von Moltke.

Η μονάδα trading είναι πιθανό να γλιτώσει από τις περικοπές θέσεων εργασίας, υποστηρίζουν πηγές, καθώς ο επικεφαλής της μονάδας Ram Nayak επιδιώκει να επεκταθεί επιλεκτικά σε νέα προϊόντα για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει προσλάβει δεκάδες στελέχη από την Credit Suisse τους τελευταίους μήνες, μεταξύ άλλων για τις συναλλαγές πιστώσεων.

Τα αποτελέσματα του trading στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες διέφεραν πολύ στο ασταθές πρώτο τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την πώληση της Credit Suisse.

Η ίδια η Deutsche Bank έγινε ακόμη και στόχος κερδοσκόπων στα τέλη Μαρτίου, σε ένα selloff που υπογράμμισε πώς η τράπεζα παραμένει ευάλωτη παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του τετραετούς σχεδίου ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}